En Sıcak Konular

ALTAN DELİORMAN HAKK'A YÜRÜDÜ

23 Ağustos 2012 10:18 tsi
ALTAN DELİORMAN HAKK'A YÜRÜDÜ Türk milliyetçiliğinin usta kalemlerinden, Türkçülük hareketinin önde gelen isimlerinden tarihçi yazar Altan Deliorman İstanbul’da vefat etti.

Deliorman'ın vafatı ile ilgili Türk Ocakları Genel Merkezi'nden yapılan dıuyur şöyle: 

Altan Deliorman Vefat Etti

Türk milliyetçiliğinin usta kalemlerinden, Türkçülük hareketinin önde gelen isimlerinden tarihçi yazar Altan Deliorman İstanbul'da vefat etti. Merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milliyetçi camiaya başsağlığı diliyoruz. 
Deliorman, Ramazan Bayramında geçirdiği beyin kanamasının ardından Şişli Etfal Hastanesi'ne kaldırılmış ve yoğun bakıma alınmıştı. Deliorman, Cuma günü İstanbul Fatih'te kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Altan Deliorman kimdir?

Gazeteci-yazar Necmettin Deliorman'ın oğludur. 1936'da İstanbul 'da doğdu. Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünden mezun oldu. Nihal Atsız ve İbrahim Kafesoğlu hocalarıdır. Yurt içinde ve yurt dışında çeşitli illerde çok sayıda konferans verdi, çeşitli ilmi ve mesleki kongrelere raporlar ve tebliğler sundu. Onlarca kitap ve binlerce makaleye imza attı.
Tan, Akşam, Ekonomi, Ocak, Son Havadis, Ortadoğu ve Tercüman gazetelerinde muhabir, musahhih, yazı işleri müdürü ve köşe yazarı olarak çalıştı. Aydınlar Ocağı genel merkez müdürlüğünü yaptı. Boğaziçi Yayınlarını yönetti. Bayrak Basım-Yayımı kurdu. Türk Dünyası (1955) , Milli Işık (1967-1971), Gurbette Bayrak (1985-1987), Orkun (1998-.....) dergilerini yayınladı ve yönetti. Millî Yol (1962) ve Boğaziçi dergilerinin (1982-1987) yayımına katkıda bulundu.

Pek çoğuyla yakın dostluklar kurduğu devrin tanınmış simalarını kaleme aldığı yazıları edebiyat çevrelerinde büyük beğeni kazandı. 2005'de "Işıklı Hayatlar" adlı eseriyle Türkiye Yazarlar Birliği tarafından biyografi dalında yılın yazarı seçildi. 2008'de Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından basın mesleğinde 50. yılını doldurması dolayısıyla 'Basın Şeref Ödülü' aldı. 2009'da ise Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER), Altan Deliorman'ı "Portre" dalında 'Türk Yurdunun Bilgeleri' isimli eseri dolayısıyla 'yılın yazarı' seçti.

Tarık Bin Ziyat adlı bir romanla birlikte birçok hatıra, araştırma ve biyografi eseri yayımladı. Orta ve Lise tarih kitapları yazdı. 

Eserlerinden bazıları: Türk Yurdunun Bilgeleri, Işıklı Hayatlar, Türklere Karşı Ermeni Komitacıları, Osmanlılardan Önce Türkler, Tanıdığım Atsız, Kırık Kanatlı Jön-Türk, Sessiz Bir Ses…


Kaynak: turkocagi.org.tr http://www.turkocagi.org.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=4187:altan-deliorman-vefat-etti&catid=39:vefat&Itemid=259


Bu haber 1,019 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,492 µs