En Sıcak Konular

MEHMETÇİK'İN UĞRUNA CAN VERDİĞİ TOPRAKLARIN SATIŞINDA KORKUNÇ PATLAMA

22 Ağustos 2012 15:23 tsi
MEHMETÇİK'İN UĞRUNA CAN VERDİĞİ TOPRAKLARIN SATIŞINDA KORKUNÇ PATLAMA Yabancıya mülk satışında yeni aşamaya gelindi. AKP’nin çıkarttığı yasanın ardından sadece Alanya’da günde ortalama 30 yabancının tapu sahibi olmaya başladığı bildiriliyor.

Ülke toprakları elden çıkartılıyor

Yabancıya toprak satışında sınırların kalktığını belirten Orhan Özkaya, "Karşılıklılık ilkesinin kaldırılması demek kapitülasyon demek" dedi.

Yabancıya mülk satışında yeni aşamaya gelindi. AKP'nin çıkarttığı yasanın ardından 
sadece  Alanya'da günde ortalama 30 yabancının tapu sahibi olmaya başladığı bildiriliyor.

Mütekabiliyet Yasası kapsamında bulunan ülkelerin listesinin yayınlanmasının ardından Alanya'da günde ortalama 30 yabancı tapu sahibi olmaya başladı. Yabancıların, Türkiye'den en çok taşınmaz edindikleri ilçelerin ilk sırasında yer alan Alanya'da, Mütekabiliyet Yasası kapsamında bulunan ülkelerin listesinin yayınlanmasıyla birlikte, tapu işlemleri yüzde 60 arttı. Mütekabiliyet esasına bakılmaksızın ülke sayısının arttırılmasından sonra bunun beklenen bir gelişme olduğunu söyleyen Tapu Kadastro eski Genel müdür Yardımcısı Orhan Özkaya, "Bu bir toprak satışıdır. Konutun iz düşümü topraktır. Siteler şeklinde olduğu için kocaman araziler o sitelere tahsil ediliyor" dedi.

YENİÇAĞ'a konuyu değerlendiren Orhan Özkaya, "Mütekabiliyet yasası ile  68 ülke 180'e çıkınca tabi günde 30 tane tapu verilecek. Dosyalar emlakçilerin masasında bekliyordu. Masalarda bekleyen dosyalar birden bire patladı" dedi. Özkaya şöyle devam etti: "Onlar elbette bunu yeterli görmüyorlar, satışlar sırasında oturma izninin de verilmesini istiyorlar. Yasaklı ülkeler ABD'nin ambargo koyduğu Suriye, İran, Kuzey Kore gibi ülkeler. Çinli vatandaşlar sadece 1 konut alabiliyor. İsrail'e herhangi bir yaptırım yok. Onlara zaten karşılıklılık ilkesi varken de yasak yoktu. Onlar şirketler aracılığıyla ya da Türk paravan kişiler aracılığıyla alabiliyorlardı. Onlar için özel yasalar da çıkartmışlardı. Bu bir toprak satışıdır. Konutun iz düşümü topraktır. Siteler şeklinde olduğu için kocaman araziler o sitelere tahsil ediliyor." 

Egemenlik haklarına darbe
Özkaya, "Toprak satışlarıyla beraber özelleştirmeleri de ele alırsak Türkiye madenlerinin yani toprakların 150 bin kilometrekarelik bir alan biliyorsunuz yabancıların eline geçti. Binde 5'lik satışta yeterli olmadı, yüzde 10'a çıkarıldı. Bu açıdan ülke varlıklarının gerek fabrikalar olsun, gerek konut alanları olsun yüzde 30'a yakını elden çıkmış durumda. 2-B alanları var.4Yabancı vakıflardın almış olduğu yerler var, yetimhaneler var, bu yüzde 30'u buldu. Karşılıklılık ilkesinin kaldırılması demek kapitülasyon demek. Lozan'da konmuş karşılılık ilkesini kaldırıyorsunuz" ifadelerini kullandı. Özkaya şunları kaydetti: "Alanya Almanların, Didim İngilizlerin, İrlandıların, Kuşadası İngiliz, Alman ayrı bölgeler, kantonlar şekline dönüşüyor. Bu nedenle bu büyük toprak parçaları, arazi parçaları konut dahi olsa topraktır. Onun dışında 1984 ve 1986 yılında Anayasa Mahkemesi bu satışları iptal ederken, bir devletin devlet olmasının en önemli unsuru topraklarıdır, topraklar satılamaz, topraklar satıldığı takdirde ülkenin egemenlik hakları elinden alınabilir. Bu ülke içerisinde toprak satın alan veyahut toprak satın alan yabancılar bir araya geldiklerinde o ülkenin toprak satın alan ülke vatandaşlarıyla satın aldıkları ülkeyle siyasal, sorunlar yaşamasına neden olur."

Doğru: Satışın durdurulması lazım
MHP Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğru, "AKP iktidarında yabancılara toprak satışı serbest bırakıldıktan sonra daha önce mütekabiliyet esasına göre hareket ediliyordu, mütekabiliyet kaldırılıp daha geniş parçalar halinde toprak satılması kararlaştırıldı. Bunu doğru olarak kabul edilmesi mümkün değil" diye konuştu. Doğru, "Şu anda insanlarımız gidip örneğin Yunanistan'da ya da başka bir ülkede toprak satın alamıyor. Böyle bir şansı yok. Hatta onu bırakın vakıflarımızın bile malları geri iade edilmiyor. Biz ise hem toprak satışlarını serbest bıraktık, hem de aynı şekilde vakıflarla ilgili olarak da herhangi bir vakıf senedi ya da başka bir şey varsa hemen onu geri iadeyi kabul etmiş durumdayız, bu da yanlıştır" ifadelerini kullandı. Reşat Doğru şöyle devam etti: "MHP olarak çıkartılan kanunun yeniden gözden geçirilmesini istiyoruz. Bu toprak satışlarının durdurulmasını ve özellikle toprak alan şahısların hangi devletten olduklarının açıklanmasını istiyoruz. İsrailliler çok yoğun toprak alıyorlar. Özellikle Alanya gibi diğer sahil kentlerinde İngilizler, Fransızlar, Almanlar toprak satın alıyor. Onunla ilgili olarak devletin alan şahısları açıklamalı ve yerinden düzenleme yapılmalıdır." 

Bayraktutan:  Bu açıkça ihanettir 
CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, AKP'nin çıkarttığı Mütekabiliyet Yasası ile topraklarımızın yabancıların eline geçtiğini söyledi. Bayraktutan, "Türkiye topraklarının Malta adasından daha büyük bir kısmı kilometre kare olarak söylüyorum, yabancıların elindedir. Bu bir ülkenin hükümranlık hakkını sadece kanla kazanılmış toprakların yabancılara peşkeş çekilmesidir. Bunu kabul etmek mümkün değildir" dedi. Bayraktutuna şunları söyledi: "Ülke topraklarının özellikle stratejik önemi olan yerlerde Güneydoğu sınırlarımıza ilişkin kaygıyı bir çok kereler ifade etmemize rağmen bu itirazlar dikkate alınmadı. Vatana ihanet kavramının içini dolduracak başka bir olguyu anlatmak ister misiniz, diye sorarsanız ben bunu vatana ihanet kavramının içerisine koyarım. Gelinen noktada bunu kabul edebilmek ülkesini seven, yurtsever olan hiçbir insanımızın kanla kazanılmış toprakların parayla satılmasını kabul edebilmenin hukuksal mantığını anlatmak ve anlamakta zorluk çekiyoruz. Bu çok büyük bir gaflet, delalet değil açıkça ihanettir diye düşünüyorum." (Haber: Fatih Erboz - Yeniçağ)


Kaynak: YENİÇAĞ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=71859


Bu haber 960 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,302 µs