En Sıcak Konular

ASKERİ ARAÇ DEVRİLDİ: 10 ŞEHİT

21 Ağustos 2012 13:39 tsi
ASKERİ ARAÇ DEVRİLDİ: 10 ŞEHİT Şırnak’ın Uludere ilçesinde askerleri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 9 asker ve 1 korucu şehit oldu, 9 asker de yaralandı.

Askeri araç devrildi: 9 asker ve 1 korucu şehit oldu

Şırnak'ın Uludere ilçesinde askerleri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 9 asker ve 1 korucu şehit oldu, 9 asker de yaralandı.

ŞIRNAK'ın Uludere İlçesi Gülyazı Köyü'nde, BDP'lilerin Irak sınırındaki hava operasyonunda ölen 34 kişinin ailelerine yapacağı ziyaret nedeniyle güvenlik önlemi almak için köye giden askerleri taşıyan minibüs uçuruma yuvarlandı, 9 asker ile korucu olan minibüs sürücüsü olmak üzere 10 kişi şehit oldu. Kazada 4 asker ile 1 çocuk yaralandı.

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nin Irak sınırında 28 Aralık 2011 gecesi düzenlenen hava operasyonunda ölen 34 kişinin ailelerini, Gülyazı Köyü'nde bugün BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk'ün de aralarında bulunduğu milletvekillerinin ziyareti öncesi, köyde güvenliği sağlamak üzere askerler görevlendirildi.

Gülyazı Köyü'ne görevli askerleri taşıyan aynı zamanda korucu olan Mehdi Tosun yönetimindeki 73 M 0117 plakalı sivil minibüs, köye 200 metre kala virajı alamayarak yaklaşık 75 metrelik uçuruma yuvarlandı.

Saat 10.30'da meydana gelen kazada, olay yerine önce Gülyazı köylüleri ulaştı ve kendi çabaları ile yaralı askerleri minibüsün içinden çıkarmaya çalıştı.

Can pazarının yaşandığı uçurumdan çıkarılan yaralı askerler köylüler ve olay yerine gelen askerler tarafından 500 metre uzaktaki Gülyazı Sağlık Ocağı'na götürüldü. Burada ilk müdahaleleri yapılan askerler, helikopterlerle Şırnak Asker Hastanesi ile Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Şırnak Valisi Vahdettin özkan, kazada 9 asker ile aracı kullanan geçici köy korucusunun şehit olduğunu, 4 askerin de yaralandığını söyledi. Kazada sürücü Mehdi Tosun'un yanında bulunan 10 yaşındaki oğlu Onur Tosun da hafif yaralandı


Kayak: MİLLİYET GAZETESİ http://gundem.milliyet.com.tr/askeri-arac-devrildi-9-asker-ve-1-korucu-sehit-oldu/gundem/gundemdetay/21.08.2012/1584131/default.htm


Bu haber 670 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,882 µs