En Sıcak Konular

AKP CHP VE MHP'DEN BDP-PKK KUCAKLAŞMASINA ORTAK TAVIR

19 Ağustos 2012 23:21 tsi
AKP CHP VE MHP'DEN BDP-PKK KUCAKLAŞMASINA ORTAK TAVIR PKK’lıların Şemdinli’de yol kesip BDP’li vekillerle kucaklaşmasına siyasi partiler sert tepki gösterdi.

'Siyaset ve terörün kol kola girmesi kabul edilemez'

PKK'lıların Şemdinli'de yol kesip BDP'li vekillerle kucaklaşmasına siyasi partiler sert tepki gösterdi. AKP'li Elitaş "vatana ihanet" suçlamasında bulunurken, 

MHP ve CHP ise "elini kolunu sallayarak gezen PKK'lılar" nedeniyle hükümete yüklendi

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde önceki gün BDP milletvekillerinin konvoyunun yolunun 1'i kadın 5 PKK'lı tarafından kesilmesiyle ilgili Van Cumhuriyet Başsavcılığı inceleme başlattı. Şemdinli'ye 20 kilometre uzaklıktaki Bağlar Köyü'nden Şemdinli'ye dönen BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, partili milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, Sebahat Tuncel, Esat Canan, Adil Kurt, Nazmi Gür, Halil Aksoy, Hüsamettin Zenderlioğlu, Van bağımsız milletvekili Aysel Tuğluk ve 50 araçlık konvoyun yolu önceki gün kesilmesi ve vekillerle PKK'lıların kucaklaşmasına ilişkin incelemenin, soruşturmaya dönüşmesi durumunda, BDP'lilerin dokunulmazlığı fezleke konusu yapılabilecek. Görüntülere ilişkin AKP, CHP ve MHP'den tepki gelirken muhalefet cephesi güvenlik zafiyeti olduğunu da ifade ederek iktidarı eleştirdi.

'Kabul edilemez'

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, VATAN'ın soruları üzerine "Bunların (BDP'lilerin) yaptığı vatana ihanettir" ifadesini kullanırken, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal da, "Siyasetle terörün bu şekilde biraraya gelmesi dünyanın hiçbir yerinde kabul edilemez" diyerek şu değerlendirmeyi yaptı:

"BDP'li milletvekilleriyle sarmaş dolaş görüşmeler, gülüşmeler koklaşmalar... Burada yapılmak istenen sanki bölgede bir güvenlik zaafı varmış ve terör örgütü meşru bir yapıymış gibi bir sempati oluşturulmaya çalışılıyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti son derece güçlüdür. Şemdinli'de yapmak istedikleri amaçlarına ulaşamadılar. Bunun üzerine karakol baskını yaptılar oradada da amaçlarına ulaşamadıkları için Hüseyin Aygün'ü kaçırdılar. Aygün'le ilgili bir propaganda sürecinin devamı bugün yaptıkları. Şiddetle kınıyoruz. Bu kabul edilemez bir şey. Siyasetin terörle kolkola girmesi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kabul edemeyeceği bir şeydir. Burada acı olan şudur; Kürt halkını temsil ettiğini söyleyen BDP'nin, siyaset zemininde kalmak gerektiğini siyaset kurumunun çözüm kurumu olduğunu söylemesi gereken bir partinin silahların gölgesine, teröre ve şiddete sarılması, terörle kol kola girmesi oy aldığı insanların iradesine karşı, çözüm isteyen çözümden yana olup bunun için BDP'ye oy veren insanlara karşı büyük bir saygısızlıktır."

Billboard asacaklar

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, hükümet kanadından gelen "Güvenlik tam sağlanıyor, her şey kontrolümüzde" açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını ortaya çıktığını vurgulayarak, "Terör örgütü sokağa da kara yollarına biz hakimiz mesajı veriyorlar. Neredeyse yollara propaganda için Billboard asacaklar. Silahları sırtlarında ellerini kollarını sallaya sallaya gezecekler... Hani senin istihbaratın, hani senin takibin. Başbakan akşamları sağda solda nutuk atacağına istihbarat ve güvenlik birimleri ile ilgilensin ve 'Bu nedir?' diye bir sorsun" dedi. 

Hükümet boşluğundan

Haluk Koç, terör örgütünün hükümetin yarattığı boşluktan yararlanarak propaganda yaptığını ifade ederek, "Asıl propagandayı böyle yapıyorlar. Hükümetin yarattığı boşluktan yapıyor. Bu ülkenin İçişleri Bakanı milletvekili arkadaşımız Hüseyin Aygün kaçırıldığında Erzurum'da Fenerbahçe-Galatasaray maçını izleyebiliyor. CHP 'Meclis Gelin' diyor. İktidar 'Reklam olur' diye kabul etmiyor. Bu tablo nereye gidiyor merak ediyoruz" dedi. Koç, BDP'lileri de partinin adını anmayarak, "Siyaseti terörün, silahın şantajı altına girmeyen, terörün ve silahın rehinesi olmayanların yapması gerekiyor" dedi.

Türk milletine hakaret

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da manzaranın utanç verici olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Manzara Türk milletine hakarettir. Askerine polisine kurşun sıkan terör örgütüyle kucaklaşıyorlarsa utanç o vekillere aittir, onların utancı olmalıdır. Hüseyin Aygün'ün kaçırılma olayı ve bunlar bir düzmece. PKK'nın adeta psikolojik harekatla, terör örgütünü meşrulaştırma gayretleridir. PKK'yı aklamak isteyen bir zihniyet Aygün'ün kaçırılması ve burada olduğu gibi terör örgütünü millete şirin göstermek istiyor. Terör örgütünün başka yönlerini pazarlanma faaliyeti yürütülüyor. Bu noktalara kadar nasıl geliyorlar. Devlet güvenlik kontrolüne nasıl izin veriyor. Devletin terör örgütü mensupları törenle karşıladığı dönemden sonra sanki terör örgütü 'güvenlik hizmeti veriyormuş gibi' gösterilip vekiller ile kucaklaşması terör örgütünü hazmettirmek ve meşruiyetini kazandırmak isteyen bir davranış ve taktiktir. Türk milletinin egemenliğini kullananların demokrasi ile alakası olmadığını bu görüntüler ortaya koydu. Bu millete hakaret edenler terör örgütünün oluşturduğu tehdit ve şantajlarla onların temsilcisi olduğunu ortaya koydular." (Şebnem HOŞGÖR/Kıvanç EL / VATAN)

 


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/siyaset-ve-terorun-kol-kola-girmesi-kabul-edilemez/475205/1/G%C3%BCndem#.UDFH5qkaNPe



Bu haber 662 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,773 µs