En Sıcak Konular

ERDOĞAN PKK-BDP MUHABBETİNİ YENİ Mİ ÖĞRENDİ?

19 Ağustos 2012 23:18 tsi
ERDOĞAN PKK-BDP MUHABBETİNİ YENİ Mİ ÖĞRENDİ? Başbakan Erdoğan, BDP-PKK buluşmasını sert sözlerle eleştirdi: “Gördüğünüz gibi kardeşler olarak birbirlerine sarılabiliyorlar. Bize düşen ’Bu ne muhabbet?’ demektir. Muhabbetleri bu kadar ileri derecededir”

'Ortada nasıl bir senaryo var!'

AYGÜN'ÜN KAÇIRILMASI

CHP'yi de eleştiren Erdoğan, "Buna benzer senaryolar bundan önce oynanmıştır. Bundan önce de terör örgütü tarafından kaçırıldığı söylenen milletvekili arkadaşımız da 'teröristler kaçırmıştır' diyememiştir. Arkadaşlar, çocuklar ifadelerini kullanmışlardır. Ve bunlar ortaya birşey koyuyor ortada nasıl bir senaryo var. Bunların üzerinde milletçe düşünmemiz gerekiyor. Biz boşuna BDP ile CHP aynıdır demiyoruz. Bunlar aynıdır" ifadelerini kullandı.

Bayram namazını Süleymaniye Camii'nde kılan Başbakan Erdoğan, BDP-PKK buluşmasını sert sözlerle eleştirdi: "Gördüğünüz gibi kardeşler olarak birbirlerine sarılabiliyorlar. Bize düşen 'Bu ne muhabbet?' demektir. Muhabbetleri bu kadar ileri derecededir"

Erdoğan, "Terörle ilgili mücadelemizi sonuna kadar yılmadan usanmadan devam edeceğini söylemek isterim" dedi.

Başbakan'dan BDP-PKK kucaklaşmasına: Bu ne muhabbet!

Başbakan Erdoğan dün sabah bayram namazını İstanbul'da, Süleymaniye Camii'nde kıldı. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in kıldırdığı namaza, Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AB Bakanı Egemen Bağış, İBB Başkanı Kadir Topbaş, ve Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu da katıldı. Namazın ardından beraberindekilerle birlikte kahvaltı yapan Erdoğan, kendisini dışarıda bekleyen basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İlk olarak " Tüm milletimizin mübarek Ramazan Bayramlarını tebrik ediyorum. Nice bayramlara, bayram hassasiyeti içinde kavuşmayı temenni ediyorum" diyen Erdoğan, şunları söyledi:

Şehitler köşe taşı

"Bayramlar, birliğin beraberliğin zirvede olması gereken günler. Bütün imkanı olanların, imkanı olmayanları arayıp bulduğu bayram. Onun için de iftarlarımız bir başka zengin olmuştu. Şehirlerimizin birçok yerinde bu güzellikleri paylaştık. Bir taraftan ülkemizin içinde teröre kurban verdiğimiz şehitler var. Tüm şehitlerimiz, bu güzel ülkemizini köşe taşlarıdır. Ailelerine başsağlığı dilerken, milletimizin başı sağolsun diyorum. Terörle mücadelemizin yılmadan devam edeceğini de söylemek isterim."

Suriye 'deki mücadele

Türk milletinin tarih boyunca sadece kendi sınırları içerisinde değil kendi sınırları dışında da hassasiyetini gösterdiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, "Şu anda Arakan'daki Müslümanlar adeta Türkiye'nin uzatacağı eli bekliyor. Aynı şekilde Suriye'deki demokrasi mücadelesini, varlık mücadelesini veren kardeşlerimiz yine bu desteği bekliyorlar. Son birkaç gün içerisinde gıda yardımları noktasında adımlarımızı atmış bulunuyoruz. Bunu da yine aynı şekilde sürdüreceğiz. Bildiğiniz gibi sığınmacı kardeşlerimizin sayısı da 70 bini buluyor. Bu konuda kamplarımızı yaygınlaştırıyoruz. Onlara de gerekli desteği vermekte kararlıyız" dedi.

Varlıkları PKK'ya bağlı

Erdoğan, BDP milletvekillerinin PKK militanlarıyla kucaklaştığı görüntülerin hatırlatılması üzerine de şunları söyledi: "Şunu çok açık net söylemek zorundayım. Bunu yazılı ve görsel medyanın çok farklı şekilde işlemesi lazım. Türkiye'de oynanan senaryonun bu farklı bir versiyonu. Ve biz yaptığız bir çok konuşmada parlamentodaki uzantısı olan BDP'ye, 'Batı bölücü terör örgütünü ilan ediyor, bu bir terör örgütüdür' diyor. Siz bunu neden söylemiyorsunuz' dediğimiz de hiçbir zaman BDP bunu terör örgütü olarak ilan edememiştir. Çünkü onların parlamentoya girme veya varlık sebebi bölücü terör örgütüne bağlıdır."

Korku toplumu yarattılar

Bölücü terör örgütünün bölgede bir korku toplumu yarattığını söyleyen Başbakan Erdoğan, "Eğer Güneydoğu'da benim Kürt kardeşim bu korkunun altında olmamış olsa, o zaman bunlar şu anda aldıkları oyların, kahir ekseriyetini alamayacaklardır. Gördüğünüz gibi kardeşlerler olarak birbirlerine sarılabiliyorlar, öyle diyorlar, bunların hepsi kayıtlarda var. Medya bunların tespitini yapmış vaziyette. Bize düşen 'bu ne muhabbet?' demektir. Muhabbetleri bu kadar ileri derecededir" diye konuştu.

Biz CHP-BDP aynı diyoruz

Erdoğan konuşmasında CHP'yi de eleştirdi: "Buna benzer senaryolar bundan önce oynanmıştır. Bundan önce de terör örgütü tarafından kaçırıldığı söylenen milletvekili arkadaşımız da 'teröristler kaçırdı' diyememiştir. 'Arkadaşlar, çocuklar' ifadelerini kulanmıştır. Ve bunlar ortaya bir şey koyuyor ortada nasıl bir senaryo var. Ne oynanıyor? Ne yapılmak isteniyor ? Bunların üzerinde milletçe düşünmemiz lazım. Kim kime dosttur, bunu ortaya koymak lazım. Biz boşuna BDP ile CHP aynıdır demiyoruz. Bunlar aynıdır. Biri diğerinin farklı versiyonudur." 

İçişleri Bakanı'na saldırı

Erdoğan, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e yönelik saldırıyla ilgili soruya, "Tam detayı gelmedi. Herhalde ciddi bir şey olsa gelirdi" diye konuştu. Erdoğan, "Bizim Şırnak'ta bir milletvekili kardeşimizin kardeşi öldürülmüştür. Onun üzerinde de şu anda valilik emniyet bütün çalışmalarını yapıyor" dedi.(Özgür ALTUNCU - Taner YENER / VATAN)


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/ortada-nasil-bir-senaryo-var/475228/1/G%C3%BCndem#.UDFHkqkaNPc



Bu haber 626 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,556 µs