En Sıcak Konular

ŞEMDİNLİ'DE NE OLDU NE BİTTİ?

18 Ağustos 2012 10:51 tsi
ŞEMDİNLİ'DE NE OLDU NE BİTTİ? MHP Genel Başkan Yardımcısı Münir Kutluata, terörü önleme ve ekonomi politikası iflas etmiş iktidara Şemdinli üzerinden yüklendi: O yüzlerce militan nerede ve getirilirken haberdar olmadığınız ağır silahlara ne oldu?

'ŞEMDİNLİ' DEN NE HABER!

MHP’li Kutluata 19 gün devam eden operasyon sonrası tek bir açıklama bile yapmayan AKP
Hükümeti’ne cevaplaması zor sorular yöneltti!

Nerede o teröristler
MHP Genel Başkan Yardımcısı Münir Kutluata, terörü önleme ve ekonomi politikası iflas etmiş iktidara Şemdinli üzerinden yüklendi: O yüzlerce militan nerede ve getirilirken haberdar olmadığınız ağır silahlara ne oldu?
 
Titizlikle sorgulanmalı
AKP’nin ülkeyi tehlike çemberine soktuğuna, terörün “devlete cepheden savaş açmaya cüret edecek kadar palazlandığına” dikkat çeken Kutluata, “AKP’nin bu durumdaki etkin rolü titizlikle sorgulanmalı” ifadesini kullandı.

CHP’ye de gönderme
Kutluata, CHP’nin de artık müzakere taleplerine olumlu cevap verdiğini ve AKP ile aynı çizgiye geldiğini belirterek, “Ülke kaçırıldığı için üzülürken, serbest bırakılan vekilin açıklamaları duruma netlik kazandırdı!” dedi.
 

“Yüzlerce militan ve ağır silah nereye gitti” 
19 gün süren Şemdinli operasyonuyla ilgili açıklama yapılmadığını belirten MHP’li Kutluata, “O yüzlerce militan nerede ve getirilirken haberdar olmadığınız ağır silahlara ne oldu” diye sordu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Münir Kutluata, hükümetin Şemdinli’de yürütülen operasyonla ilgili açıklama yapmadığını belirterek, “O yüzlerce militan nerede ve getirilirken haberdar olmadığınız ağır silahlara ne oldu” diye sordu. Kutluata, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin dış politikası, bölücü terörü önleme ve ekonomi politikasının iflas etmiş bir iktidar tarafından yönetildiğini savundu.

Tehlike çemberindeyiz
AKP’nin Irak’tan sonra Suriye’nin bölünmesinde aktif rol oynadığını ve bu durumun ülkeyi büyük bir tehlike çemberi içinde bıraktığını iddia eden Kutluata, açıklamasında “AKP’nin bu bölünmede etkin rol alması Türk milletinin her ferdi tarafından titizlikle sorgulanması gereken bir durumdur” ifadesini kullandı. Yürütülen politikaların terör örgütünü “devlete cepheden savaş açmaya cüret edecek kadar palazlandırdığını” ileri süren Kutluata, şunları kaydetti: “Terör örgütünün elindeki silaha karşı olan ama bölücü hedeflerinden rahatsızlık ifade etmeyen hatta bu hedefleri açılım adı altında politikalarla üstlenmiş olduğunu ilan eden bir iktidarla karşı karşıyayız. İktidar bu sakat anlayışı yüzünden terörle mücadele yerine müzakere yolunu seçmiştir. Terör örgütünün Şemdinli’de çok sayıda militanla ve ağır silahlarla devlete cepheden açtığı saldırının sonuçları nedir, hükümet herhangi bir açıklama yapmamıştır. Sadece Hakkari Valisi’nin ‘operasyonlar bitmiştir’ demesi meseleyi ne kadar aydınlatıyor, belli değil. O yüzlerce militan nerede ve getirilirken haberdar olmadığınız ağır silahları ne oldu? Bu konuda kamuoyuna doyurucu bir açıklama yapılmaması hükümetin terörle mücadele söylemlerini her zaman olduğu gibi boşlukta bırakacaktır.”

CHP-AKP birlikteliği
CHP’nin “Yeni CHP” adı ile bölücü çevrelerden gelen müzakere taleplerine olumlu cevap verdiğini ve AKP ile aynı çizgiye geldiğini öne süren Kutluata, “Bütün ülke PKK tarafından kaçırılan milletvekili için üzülürken serbest bırakılan milletvekilinin açıklamaları yeni CHP’nin durumuna biraz daha netlik kazandırmıştır” değerlendirmesini yaptı. Kutluata, GSYH’nın yüzde 10’una ulaşan cari açığın iki puan geriletilmesinin, büyümenin yüzde 8,5’dan yüzde 3,2’ye düşürülmesiyle mümkün olduğunu, yeni bütçe açıkları ortaya çıktığını savundu.


Kaynak: YENİÇAĞ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=71673


Bu haber 858 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,850 µs