En Sıcak Konular

BİR KUTLU AYI GERİDE BIRAKIRKEN

18 Ağustos 2012 14:46 tsi
BİR KUTLU AYI GERİDE BIRAKIRKEN Ramazan ayı tüm İslam âlemi için acı ve gözyaşına sahne oldu.

Bir kutlu ayı geride bırakırken

Bugün Ramazan'ın son günü, yarın bayram... Yarın bayram ama kaçımızın bayramı göreceği, kaçımızın göremeyeceğini sadece Allah biliyor. Çünkü akşam yatıp sabah kalkamamak var. Ramazan ayı tüm İslam âlemi için acı ve gözyaşına sahne oldu. Bir yerde İslam karşıtları Müslümanlara karşı şiddet uyguladılar, milyonlarca Müslüman'ı evlerinden, yurtlarından ettiler. Kısacası İslam dünyasında Ramazan'dan önce olduğu gibi Ramazan boyunca da oluk oluk kan aktı. Myanmar'da hayatlarını kurtarabilenleri ormanlarda yaşamaya mahkûm ettiler. Milyonlarca Müslüman'da iftarını açmak için bir lokma yiyeceği kardeşlerinin yardımları ile bulabildi. Elbette, acıların yanında Müslümanlar arasındaki dayanışmanın ortaya koyduğu güzellikleri de unutmamak gerekiyor.

İnsanlarımızın dünyanın neresinde olursa olsun acı çeken insanların acısını yüreğinde duyuyor olması, onların yardımına koşmak için gayret sarf etmesi acıların yanında yaşanan güzelliklerdi. Afrika'dan Myanmar'a başta CANSUYU Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olmak üzere yardımlaşmayı yaygınlaştırmak, veren el ile alan el arasında köprü oluşturmak üzere kurulmuş yardım dernekleri Ramazan ayı boyunca nerede acı çeken varsa onların acılarını dindirmek, hiç olmazsa hafifletmek için gönüllüleri vasıtası ile yetişmeye çalıştılar.

Elbette bu yardımlaşma seferberliğinin sadece Ramazan ayı ile sınırlı kalmaması gerekir. Müminler birbirinin kardeşidir düsturu doğrultusunda Müslüman kardeşlerimizin her an yanında olmak, onların acılarını paylaşmak durumundayız. Bu bizim asli görevimiz.

Bu vesile ile bir başka gerçeğe de dikkat çekmek istiyorum. Dünya üzerinde en çok saldırıya Müslümanların uğradığını, İslam ülkelerinin emperyalist güçlerin tasallutu altında çatışmalara sürüklendiğini unutmamak gerekiyor. Bu acıların sona ermesi, en azından azalması için öncelikli olarak İslam dünyasının silkinip kendine gelmesi gerekiyor. Haçlı cephesinin eteğine yapışarak İslam dünyasının rahata eremeyeceğini görmek, bundan kurtulabilmek için İslam Birliği'nin biran evvel kurulması gerektiğini akıldan çıkarmamak gerekiyor. Hemen belirteyim ki sadece İslam Birliği'ni isteyerek bu birlik sağlanamaz. Bunun için İslam ülkelerinin yöneticilerine büyük sorumluk ve görev düşüyor. Artık yöneticiler iktidarlarını devam ettirebilmek adına emperyalist güçlerin himmetine sığınmaktan vazgeçmeleri gerekiyor. Çünkü kâfirlere ne kadar benzemeye çalışılırsa çalışılsın bizden memnun olmayacaklarını görmek durumundayız.

Bu bakımdan Hıristiyan dünyayı memnun etmek uğruna vermekten çekinmediğimiz tavizleri, göğüslediğimiz fedakârlıkları birbirimizin gönlünü almak için gösterebilsek, İslam dünyası çok daha iyi bir durumda olurdu. Bugün İslam dünyasının zenginlikleri emperyalistler tarafından sömürülüyor, bu ülkelerin zenginlikleri emperyalist ülkelerin halklarının refahı için kullanılıyor. Bunun için emperyalistlere kızmak, onların sömürgeciliğine vurgu yapmak yeterli değildir. Bu gerçeğin bilinci içinde niçin sömürülmeye izin veriyoruz demek ve buna engel olmak öncelikli olarak İslam ülkelerinin kendi aralarında güç ve iş birliği oluşturmaları gerekiyor. Bunun yolu da İslam Birliği'nden geçiyor. Dünyanın var olan yapısı unutmamak gerekir ki zayıfların aleyhinedir. Emperyalist güçler BM'den NATO'ya tüm uluslararası kuruluşlar sadece kendi çıkarlarını korumak esası üzerine oluşturulmuşlardır. Bu bakımdan yeni bir dünyanın kurulması ancak İslam dünyasının oluşturacağı birlik ile mümkündür. Aksi halde sömürücüler sömürüye, sömürülenlerde sömürülmeye devam edecektir.

Bütün bunları bir ümitsizlik duygusu olarak dile getiriyor değilim. Sadece yeryüzünde adil bir düzenin kurulmasının sadece İslam Birliği ile mümkün olacağını hatırlatmaya çalışıyorum. Bu duygularda sonuna geldiğimiz kutlu ayın tüm inananların affına, bayramın hayırlara ve kurtuluşa vesile olasını diliyorum. Bayram sonrası buluşmak dileğiyle tüm kardeşlerime sevgi ve saygı sunuyorum. Dua ile...


Abdülkadir Özkan - Milli Gazete


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/makale/bir-kutlu-ayi-geride-birakirken-247579.htm


Bu haber 608 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,834 µs