En Sıcak Konular

PKK'NIN İLK KATLİAMINA BDP'DEN HALAYLI KUTLAMA

17 Ağustos 2012 17:04 tsi
PKK'NIN İLK KATLİAMINA BDP'DEN HALAYLI KUTLAMA PKK’nın ilk eylemini gerçekleştirmesinin yıldönümü nedeniyle BDP’liler tarafından ‘kutlamalar’ düzenlendi.

'Biz de dağa çıkardık'
 
BDP'liler tarafından 'kutlamalar' düzenlendi

PKK'nın ilk eylemini gerçekleştirmesinin yıldönümü nedeniyle BDP'liler tarafından 'kutlamalar' düzenlendi. BDP'li Kurt, dağdakileri kastederek "Onlar kadar cesaretli olsaydık bizler de dağlarda olabilirdik" dedi.

PKK'nın Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 15 Ağustos 1984 tarihinde başlattığı kanlı eylemlerin 28'inci yıldönümü nedeniyle birçok gösteri düzenlendi.

Adana'da düzenlenen izinsiz gösterilerde polise karşı çivi, bilye, saçma ile parça tesirli hale getirilmiş el yapımı patlayıcı kullanıldı. Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde gösteri yapan gruplar ise polise ses bombalı, havai fişekli saldırıda bulundu. Batman ve Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde de PKK lehine gösteriler yapıldı. Kanlı yıldönümü için düzenlenen etkinliklere BDP de katıldı.

Hakkari'de iftardan Belediye binası önünde BDP tarafından 15 Ağustos programı düzenledi. Burada konuşan BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, Kürt sorunu ile ilgili hükümeti eleştirdi. Kurt, PKK'lılar tarafından Tunceli'de kaçırılan Milletvekili Aygün ile ilgili başlatılan tartışmalardan da söz ederek şöyle konuştu:

'Kıskansalar da çatlasalar da...'

"HPG gerillaları Hüseyin Aygün'ü iki gün misafir ettiklerinde kıyametleri kopardılar. Milli iradeye dil uzatıldığını iddia ettiler. Sayın Aygün, bizlerinde yoğun talebi ve gayreti ile iki günlük bir tatilin ardından dün akşam yeniden ailesine kavuştu. Neden HPG gerillalarına terörist demedikleri için kızıyorlar. İnancınız olsun bizler onlar kadar cesaretli olmuş olabilseydik, bu fedakarlığı göze alabilseydik, bu halka dayatılan zulüm ve vahşet politikaları karşısında bizler de dağlarda olabilirdik. Eğer bugün Kürt evlatları dağlarda dolaşmak zorunda kalıyorsa, kendilerine başka bir şans verilmediği için oralardalar. Kürt halkı sonuna kadar bu evlatlarına sahip çıkacaktır. Onlar, Kürt halkının en cesaretli evlatlarıdır. Kıskansalar da, patlasalar da, çatlasalar da evet gerçek budur."

Tuncel: 'Tek yol var'

Batman'ın Bağlar Mahallesi'nde aralarında BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in bulunduğu grup, davul zurna eşliğinde halaylar çekti.

Burada yapılan toplantıda konuşan BDP'li Tuncel şunları söyledi:

"Kürtler'in dili, kimliği, kültürü tanımalıdır. Bu savaş politikalarına son vermek gerekir. Türkiye'de Kürt sorununun çözümü mümkündür. Bunun için öyle güvenlik politikalarıyla, tanka-topa para vererek, dağlarımızı- taşlarımızı bombalayarak, gençlerimizi ve siyasetçilerimizi tutuklayarak çözemezsiniz. Bir tek yol var o da müzakere ve diyalogdur. Bir tek yol var o da ABD değildir, İmralı'dadır. "

PKK eylemine halaylı kutlama

BDP'nin PKK'nın kanlı eylemlere başlamasının 28. yıldönümü nedeniyle etkinlikler düzenlemesi dikkat çekti. BDP milletvekilleri Adil Kurt, Sebahat Tuncel, Ayla Akat Ata, PKK'nın eylemlerinin yıldönümü nedeniyle davul zurna eşliğiyle halaylar çekti. Birçok yerde ise çoğu çocuk olan göstericiler yollara barikatlar kurdu, kendilerine müdahale eden polislere havai fişek, molotof kokteyli ve el yapımı bombalarla saldırdı. Eylemlerde PKK ve Öcalan lehine sloganlar atıldı.

 


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/biz-de-daga-cikardik/474787/1/G%C3%BCndem#.UC3mnqkaNPc


Bu haber 754 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,773 µs