En Sıcak Konular

''KÜRT SORUNU''NA YEPYENİ AKTÖR CHP Mİ HAZIRLANIYOR?

17 Ağustos 2012 17:01 tsi
''KÜRT SORUNU''NA YEPYENİ AKTÖR CHP Mİ HAZIRLANIYOR? Bilindiği üzere AKP hükümeti iktidara geldiğinde verdiği sözlerin tam tersi bir kulvara girmiş PKK'yla tam bir savaş içinde kilitlenmiş görünüyor. Yani AKP kilitlendiyse yeni bir sayfa mı açılmak isteniyor. Yeni sayfa yeni CHP.

'Eniştem beni niye kaçırdı'

CHP Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün'ün PKK tarafından kaçırılma olayı her siyasi olayı bir gizli tertip gibi yorumlamaya çoktan alıştırılmış bizler için, kaçırıldı, propagandası yapıldı, bırakıldı, yani oldu bittiyle açıklamamızı zorlaştırılıyor.

Sanki 'kaçırılma'yla bir şeyler öne çıkarıldı. Bilindiği üzere AKP hükümeti iktidara geldiğinde verdiği sözlerin tam tersi bir kulvara girmiş PKK'yla tam bir savaş içinde kilitlenmiş görünüyor. Yani AKP kilitlendiyse yeni bir sayfa mı açılmak isteniyor. Yeni sayfa yeni CHP.

Kürt Sorunu'na yepyeni bir aktör CHP mi hazırlanıyor. Aygün'ün açıklamaları mesaj üstüne mesaj fazlasıyla mesaj doluydu, kurduğu cümlelerin hepsi çok dikkatli seçilmiş. Her cümlesi ayrı bir makale konusu. Ön plana çıkan ve CHP'de ciddi bir gömlek değiştirecek kadar önemli cümleleri ise çoktandır biliyoruz: 'CHP eski CHP değil, yeni CHP. Ben de yeni CHP'de barış için çalışacağım. '. Bu cümleler şaşırtıcı değil ancak 'kaçırılma' olayıyla tüm Türkiye ekranlara kilitlenip işte bu yeni 'misyon' fazlasıyla vurgulandı.

'Kaçırılma' olayıyla dikkatimizi çeken işte bu, bir kaçırılma olayı, CHP'nin kamuoyundaki görüntüsünde o kadar fazla rotüj yaptı ki, sanki bu rotüj CHP'yi 'yeni bir hayatın başlangıcı'na zorluyor.

Kürt Sorunu ABD ve Avrupa'nın Türkiye'ye sipariş sorunu'dur, siyasi aktörlerden biri başaramazsa bir diğeri sırasını alır, on yıl önce AKP'den liberal destekli bolca dinlediğimiz barış, özgürlük, demokrasi, açılım laflarını biraz da CHP'den dinleriz, fazla da sallamayalım ama yarından itibaren AKP'den umudunu kesmekte olan malum liberal kalemlerin CHP'yi 'özgürlüklerin ve ileri en ileri demokrasi'nin partisi ilan ederse de fazla şaşırmayalım.(Nihat Genç)

 


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/enistem-beni-niye-kacirdi/474500/1/G%C3%BCndem#.UC3lqqkaNPc


Bu haber 648 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,790 µs