En Sıcak Konular

İSRAİL'İN İRANI VURMA PLANI SIZDIRILDI

17 Ağustos 2012 16:48 tsi
İSRAİL'İN İRANI VURMA PLANI SIZDIRILDI İran’a yönelik askeri operasyona karşı çıkan eski bir bakan, İsrailli bir subay tarafından kendisine sızdırılan savaş planını ABD’li gazeteciye verdi.

İşte İsrail'in İran'ı vurma planı!

Bir ordu yetkilisi sızdırdı. Bakın neler yapacaklar?

İran'a yönelik askeri operasyona karşı çıkan eski bir bakan, İsrailli bir subay tarafından kendisine sızdırılan savaş planını ABD'li gazeteciye verdi. İsrail'in, eylül ayında yapmayı planladığı operasyonun tüm detayları açığa çıktı. Uzmanlara göre plan, Irak savaşındaki 'şok ve dehşet' harekatını andırıyor.

İsrail dün 'İran savaş planı' bombasıyla sarsıldı. Amerikalı Yahudi bir blogcu olan Richard Silverstein'ın internet sitesinde yayınladığı bir belge tüm dünyada deprem etkisi yarattı. Silverstein, bizzat Savunma Bakanı Ehud Barak tarafından kaleme alındığı iddia edilen ve bakanlar kuruluna sunulan İran harekat planının belgesini yayınladı. Belgede, eylül ayında düzenlenmesi planlanan İran operasyonu tüm detaylarıyla anlatılıyor. Silverstein, blogunda, kaynağının kendisine normalde bu tür bir belgeyi sızdırmayacağını söylediğini, "Ancak bunlar normal zamanlar değil. Korkarım Bibi ve Barak çok ama çok ciddiler" dediğini belirtti. ABD'li gazeteci belgeyi kendisine sızdıran kişinin amacının operasyonu engellemek olduğunu da belirterek, "Ne o ne de ordu ve istihbarat yetkilileri böyle bir savaş istiyor" dedi.

İnternet ve telefon devre dışı

Belgedeki operasyon, Bush yönetiminin 2003 Nisan ayında Irak'a 'şok ve dehşet operasyonu' koduyla başlattığı harekatı andırıyor. Savaşın, İran rejimini elektronik anlamda felç edecek siber savaş taktikleri de içereceği belirtiliyor. Silverstein'a göre, İsrail'in İran'a hazırlık planı kapsamında önce bir dizi füze saldırısı, ardından hava saldırıları ve hatta üst düzey İranlı ordu ve istihbarat yetkililerine suikastlar düzenlenmesi yer alıyor. İşte İran harekatının detayları:

- İlk aşamada daha önce görülmemiş bir siber saldırıyı da içeren koordineli saldırılar ile İran rejiminin yönetim kadrosunun felç olması ve sınırları içinde ne olduğundan habersiz kalması sağlanacak.

- İnternet, telefon şebekesi, radyo ve televizyon ağı ile iletişim uyduları ile fiberoptik kablolar etkisiz hale getirilecek. Hürremabad ve İsfahan gibi kritik nükleer tesislerin çevresindeki yeraltı füze tesisleri devre dışı kalacak.

Denizaltılardan füzeler

- İran genelinde elektrik şebekesi çökertilecek.

- Zaman ayarlı ya da uydudan yönlendirilen misket bombaları ile büyük bir hasar amaçlanıyor.

- 300 km menzili olan onlarca balistik füze, Basra Körfezi'ne konuşlanan İsrail denizaltıları tarafından ateşlenecek.

- Füzeler, kitle imha silahı olarak nitelendirilebilecek savaş başlıkları taşımayacak ancak özellikle derinlerdeki hedefleri vurma kapasitesine sahip sığınak delen başlıklar taşıyacak.

- Bazı füzeler plütonyum ve tritium üretiminde kullanılan Arak Nükleer Tesisi'nde olduğu gibi havada patlayarak nükleer tesisi hedef alacak.

- Diğer füzeler Fordo Nükleer Tesisi'nde olduğu gibi yer altına girdikten sonra patlayacak. Böylece dağ içlerine gömülü tesisler hedef alınmış olacak.

'Mavi-Beyaz' hasar tespiti

- Yüzlerce Cruise füzesi kontrol merkezlerini, araştırma tesislerini yerle bir edecek. Nükleer bilimciler ile füze geliştirme programında çalışan üst düzey isimlerin evleri de bu füzelerle vurulacak.

- Bu ilk aşama saldırılardan sonra 'Mavi ve Beyaz' adı verilen radar uydusu ile hedeflere verilen hasar ölçülecek. Elde edilen bilgiler İsrail'den havalanan F-15 savaş uçaklarına aktarılacak.

- F-15'ler, İran hava sahasına girdiklerinde dünyanın haberi olmayan bir teknolojiyi kullanarak radarlarda görünmez olacak. Az hasar alan bölgelere ve hedeflere bomba yağdırılacak.

- Bu hedefler arasında Şahab-3 ve Secil füze tesisleri de var. Roket yakıtlarının depolandığı tesisler ve sentrifüj üretim fabrikaları da bombalanacak.

Savaş 1 ay sürer 500 İsrailli ölür

İsrail'in sivil savunmadan sorumlu eski bakanı Matan Vilnai, Maariv gazetesine yaptığı açıklamalarda, İran'a düzenlenecek bir saldırının birden fazla cephede bir ay devam edecek bir çatışmaya neden olacağını ve yüzlerce İsraillinin ölümüyle sonuçlanacağını söyledi. Bakanlık gö-revini kısa bir süre içinde İsrail'in Çin Büyükelçisi olmak için terk etmeye hazırlanan Vilnai, "İç cephede hiç olmadığımız kadar hazırız" derken ağır kayıplara karşı da hazırlıklı olunması gerektiğini söyledi. Vilnai, hükümetin İsrail topraklarına atılacak yüzlerce rokete ve füzeye hazırlandığını belirterek, "500 civarında can kaybı bekleniyor. Daha fazla da olabilir, daha az da olabilir. En iyi uzmanlarımızın ortaya koyduğu senaryo bu" dedi.

İsrail haritadan elbet silinecek

İran dini lideri Ali Hamaney, İran-Irak savaşı gazilerinin katıldığı bir toplantı sırasında yaptığı konuşmada İsrail'in er ya da geç dünya haritasından silineceğini söyledi. Hamaney, 'Sahte siyonist rejim coğrafyadan silinecek' derken, İran'ın eski Devrim Muhafızları Komutanı ve sivil savunma güçlerinin başındaki General Gulamrıza Celali ise, "Filistin'i kurtarmanın tek yolu İsrail'in yok olmasıdır" açıklamasını yaptı. Celali, Müslüman uluslara da seslenerek İsrail'in yok edilmesine yardım çağrısı yaptı.

Emirlere uymayın İran'ı vurmayın!

İsrailli akademisyenler, tarihçiler, emekli askerler ve siyasetçilerden oluşan 400 kişilik bir grup, internette yayınladıkları bildiride İsrailli pilotlara çağrı yaparak askerlerin İran operasyonuna katılmayı reddetmelerini istedi. İsrailli insan hakları grubu B'Tselem eski başkanı Anat Biletzki, Tel Aviv Üniversitesi'nde hukuk eski dekanı Menahem Mautner'nin de aralarında bulunduğu 400 kişi, "Bombalama emrine körü körüne itaat etmeyin hayır deme seçeneğine sahip olun" uyarısı yaptılar. Mektupta şu ifadeler yer aldı: "Hiçbirinizi tanımıyor, isimlerinizi bilmiyoruz ama bildiğimiz tek bir şey var, o da bu bizim kader anımız. Geleceğimiz sizin ellerinizde.

'Ülkenizin çıkarına'

İran operasyonu gerçek olursa İsrail kentlerine yönelik misillemeler olacak. Belki de radyoaktif materyaller İsrail vatandaşlarına zarar verecek. Küresel bir finansal felakete gideceğiz. İsrail uçaklarının düşürülmesi ve pilotların esir düşmesi gibi durumlarla karşı karşıya kalabiliriz. Ayrıca en önemlisi İran'a yönelik saldırı bu ülkenin nükleer programını tamamen bitirmek yerine sadece ertelemeye yarayacak. Bu durum İsrail'in kuruluşundan beri yaşayacağı en büyük felaket olabilir."[1]

'Bu savaş bir ay sürer'
 
İsrail Savunma Bakanı İran ile muhtemel bir savaşın bir ay süreceğini söylerken, savaş söylentisi Orta Doğu'yu karıştırdı.

İsrail'in Sivil Savunma Bakanı Matan Vilnai, Maariv gazetesine verdiği mülakatta, İran'la bir savaşın muhtemelen bir ay kadar süreceğini söyledi.

Büyükelçi olarak Çin'e atanan Vilnai, kabinedeki görevinden ayrılmadan önce verdiği mülakatta, İran'la savaşın birkaç cephede birden meydana geleceğini ve İran'ın İsrail kentlerine aracağı füzelerin 500 dolayında ölüme yol açacağını belirtti.

İsrail'in İran'la bir savaşa hazır olduğunu söyleyen Matan Vilnai, fakat İran'ın nükleer tesislerine düzenlenecek herhangi bir saldırının ABD ile eşgüdüm içinde planlanması gerekeceğinin altını çizdi.

Tahran, nükleer tesislerinin silah üretimini amaçladığı iddiasını reddediyor.

'İSRAİL HAZIR'

Bu arada ABD'li bir blogger İsrail'in saldırı planları olduğu iddiası ile bir takım belgeler yayınladı.

BBC'ye konuşan Richard Silverstein, kendisine İsrail'in sekiz kişilik güvenlik kabinesinin söz konusu planları açıkladığını söyledi.

İnternete sızan bu saldırı planına göre İsrail ilk olarak İran'ın altyapı sistemine siber bir saldırı düzenlemeyi planlıyor. Saldırının ikinci adımı olarak İran'ın nükleer tesisleri balistik füzelerle vurulacak.

İsrail İran'ın askeri yönetim ve kontrol sistemlerini, araştırma ve geliştirme merkezlerini, nükleer enerji ve füze geliştirme konusunda ülkenin önde gelen isimlerinin evlerini de füzelerle vuracak.

Ancak bundan sonra savaş uçakları İran üzerine gönderilerek az sayıdaki hedef vurulacak ve saldırı sona erecek.

BBC diplomasi muhabiri Jonathan Marcus söz konusu dökümanın gerçek olup olmadığının belirlenmesinin mümkün olmadığını söyledi. Marcus, belgedeki saldırı planının çok kapsamlı olduğunu ve böyle bir saldırının uzun vadeli sonuçlarının çok vahim olacağını da söyledi.

İran hükümeti ve ordusu ABD ya da İsrail tarafından saldırıya uğraması durumunda doğrudan ya da dolaylı olarak karşı saldırıda bulunacağını daha önce de söylemişti.

Vilnai verdiği mülakatta İsrail'in daha önce hiç olmadığı kadar hazır olduğunu söyledi.

Histeriye kapılmanın zamanı değil diyen Vilnai 500 İsrailli'nin hayatını kaybedeceğini tahmin ettiğini ancak bu sayının elbette daha fazla ya da daha az olabileceğini söyledi.

Vilnai 'Savaşın 30 gün boyunca birkaç cephede devam ede edeceği tahmin ediliyor' dedi.

Böyle bir savaşın çıkması durumunda İsrail'in İran destekli Lübnanlı Hizbullah militanları ve Gazze şeridindeki Filistinli militanlarla da savaşmak zorunda kalacağı düşünülüyor.

Salı günü İsrail Başbakanı Benyamin Netenyahu Vilnai'nin görevini İsrail güvenlik teşkilatı Shin Bet'in eski başkanı Avi Dichter'in devralacağını açıklamıştı. (BBC Türkçe) [2]


Kaynak: GAZETEVATAN

[1]  http://haber.gazetevatan.com/iste-israilin-irani-vurma-plani/474664/1/G%C3%BCndem#.UC3jyqkaNPc

[2] http://haber.gazetevatan.com/bu-savas-bir-ay-surer/474603/30/D%C3%BCnya#.UC3lDKkaNPd




Bu haber 747 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,785 µs