En Sıcak Konular

KILIÇDAROĞLU MECLİSİ TOPLAYAMADI BAHÇELİ'YE ÇATTI

15 Ağustos 2012 13:31 tsi
KILIÇDAROĞLU MECLİSİ TOPLAYAMADI BAHÇELİ'YE ÇATTI MHP lideri Devlet Bahçeli'yi ilk kez sert şekilde eleştiren ve "AKP'ye destek vermemeye" çağıran Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a da seslendi: Şehitlerimizi küçümseyen, vekilimize "Oh olsun" diyen ucubelerini sustur!

YENİ STRATEJİSİ HÜCUM PRES!

Kılıçdaroğlu, "yeni dönem" stratejisinden kesitler sunduğu grup konuşmasında ilk kez Bahçeli'ye çattı, AKP'yle kapıştı. Atatürkçülüğü savunup PKK'ya rest çekti.

Parti çözüm üretecek
CHP lideri Kılıçdaroğlu, konuşmasında Atatürk, cumhuriyet, terörle mücadele, dış baskılara karşı dik durma konularını öne çıkardı, "CHP çözüm üretmiyor" eleştirisini bitirmeye kararlı olduğunu gösterdi.

AKP'li ucubeleri sustur!
MHP lideri Devlet Bahçeli'yi ilk kez sert şekilde eleştiren ve "AKP'ye destek vermemeye" çağıran Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a da seslendi: Şehitlerimizi küçümseyen, vekilimize "Oh olsun" diyen ucubelerini sustur!

Meclis "aç-kapa" yaptı
CHP'nin "Meclis olağanüstü toplansın" çağrısı ise sonuçsuz kaldı. CHP'li Muharrem İnce AKP'ye öfke saçtı: Oslo'da, Kandil'de görüşeceksiniz, Meclis'ten kaçacaksınız! Yazıklar olsun, yuh olsun!  


CHP liderinden, yeni dönemin sinyali
CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin iç ve dış konuları değerlendirirken, AKP iktidarını sert bir dille eleştirdi. CHP liderinin, konuşmasında Bahçeli'ye de yüklenmesi dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Atatürk, cumhuriyet, terörle mücadele ve dış baskılara karşı dik durma konularını öne çıkardı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni politikasının işaretlerini dünkü grup toplantısında yaptığı konuşmayla verdi. Kılıçdaroğlu, konuşmasında ilk defa MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yüklenmesi dikkat çekti. CHP lideri konuşmasında, Atatürk, cumhuriyet ve teröre karşı mücadele, dış baskılara karşı dik durma konularını ön plana çıkardı. Böylece yeni dönem manifestosunun sinyallerini veren Kılıçdaroğlu, teröre karşı alınacak önlemler ve Suriye konusunda öneriler sunarak, "CHP çözüm üretmiyor" söylemlerine de son noktayı vurmaya hazırlandığını gösterdi. Konuşmasında AKP iktidarının yanısıra MHP'yi de eleştiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: 

Cesur ve yürekli olun
 "Sınırlarımızı barut fıçısına dönüştüren gelişmeler yaşanıyorken, ülkemizin iç ve dış güvenliği tehditler altındayken, provokasyona açık bir siyasal iklim soluduğumuz günlerde en son tatil yapması gereken yer TBMM'dir. En son kapılarını kapatması gereken yer TBMM'dir. Olağanüstü günler yaşandığı bugünlerde TBMM'yi kapalı tutmak halkın iradesine saygısızlıktır. Onun için buradayız, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeyiz. TBMM, yan gelip yatanların oturduğu bir yer değildir. Biz tarihi sorumluluğu üstlendik ve TBMM ülkenin acil sorunlarına çözüm üretmesi için toplantıya çağırdık. TBMM'yi toplantıya çağırmak fuzuli bir iştir, diye değerlendirmek millet iradesine saygısızlıktır. Hele hele TBMM'yi toplamayı terör örgütü propagandası olarak gören zihniyeti milletin vicdanına havale ediyorum." Hükümete, "İşgal devletinden talimat alan İstanbul hükümeti psikolojisinden artık kurtulun, milli irade var burada" diye seslenen Kılıçdaroğlu, "Gelin Ankara'ya, TBMM'ye, korkmayın. Cesur olun, yürekli olun" dedi.

Bahçeli'ye de çattı
Konuşmasında olağanüstü toplantıya katılmayan MHP'ye de çatan Kılıçdaroğlu şöyle dedi: "MHP'nin değerli Genel Başkanı Devlet Bahçeli, terörle ilgili şu tespiti yapıyor: 'Maalesef Türk vatanı PKK kuşatması altına alınmış ve soluk alamaz hale getirilmiştir.' Bu yorum, bu görüş son derece tehlikeli, ciddi ve korkutucudur. Madem ki bu kadar ciddi ve tehlikeli ise bunun çözümünü, Türkiye'yi bu hale getiren AKP politikalarına destek vererek mi bulacaksınız? Hiç kimse unutmasın, dost da düşman da unutmasın. CHP olduğu sürece Türk vatanı hiçbir zaman bir başka gücün kuşatması altında olmayacak. Bu ülkeye hiçbir güç nefes aldıramaz gibi bir görüşü asla ve asla kabul edemeyiz. Çünkü CHP sağduyunun sesidir. Çünkü CHP geleceğin güvencenin sesidir. Çünkü CHP demokrasinin güvencesidir. Bir siyasetçiye düşen görev halkı korkutmak değildir. Çözüm üretmek ve umut vermektir."


Yabancıların oyununa
asla alet olmayacağız!
Bu ülkenin bağımsızlığı ve çıkarları için TBMM dışında hiçbir gücün müracaat makamı olarak kabul edilmesini asla ve asla benimsemeyeceğiz diyen CHP lideri, şöyle dedi:  "Biz CHP olarak, durduğumuz yerden bir milim daha geri adım atmayacağız. Tek güç TBMM'dir. Meşruiyetimizi milli irademiz dışında başka bir kaynak da aramayacağız. Bizim, sizlerin Oslo benzeri planlarınıza asla alet olmayacağız. Yabancı mahfillerin ısıtıp, Türkiye'nin gündemine getirdiği oyunlara da asla alet olmayacağız. Çünkü bizim adımız Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Devletimiz Türkiye Cumhuriyeti'dir. Başkentimiz Ankara'dır. Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "CHP Kurtuluş Savaşı'ndan başlayarak, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin tüm acılarına tanıklık etmiş bir partidir. O krizleri nasıl engin bir sağduyu ile aşmışsa bugün de aşacaktır. Açıkça söylüyorum, terörü biz çözeriz. Ancak ve ancak CHP çözer. Türkiye'yi çatışma ortamından ayrışma ortamından koparıp, barış ortamına ancak ve ancak CHP getirir."  CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasını da şiddetle kınayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: 

Bunlar insan olamaz
"Bu sadece Aygün'e yöneltilmiş bir saldırı değil. Bu saldırı CHP'nin kurumsal kimliğine, parlamenter sisteme, TBMM, demokrasi ve insan haklarına yönelik bir saldırıdır. Bu arkadaşımıznı kaçırılışına bazıları "oh olsun" diyebiliyorlar. Bunlara ahlak fukarası bile demiyorum. Bunlar insan bile olamazlar. İnsan olanlar zaten böyle konuşamaz. Bu arkadaşımız devlet var güvencesiyle oraya gidiyor. Devletin olduğu yerde eşkıya olmaz. Eğer eşkıya varsa şunu soracağız, devlet nerede hükümet nerede? Hiç şüpheniz olmasın. Hiç kimse kaygıya kapılmasın. Bu olay bizim teröre bakış açımızı değiştirecektir. Terörün düşünce dünyamızı belirlemesine asla izin vermeyeceğiz." 


AKP'li
ucubeleri
sustur
AKP iktidarının, terörle mücadelede başarı sağlayamadığını belirten CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'yi sıfır terörden devralıp bugün terör bataklığı içine sokan bir iktidar partisini milletin vicdanına havale ediyorum" dedi. Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Görün bunları ülkeyi ne hale getirdiler. Sakın ola ki hiçbir yurttaşım çaresiz hissetmesin kendisini. Türkiye çaresiz değildir. Adresi de vardır, o adres CHP'dir. Sayın Başbakan'a bir çağrım var. Şehitlerimizi küçümseyen, vekilimize "oh olsun" diyen ucubelerini susturmasını istiyorum." Türkiye'de son bir yıldır ciddi bir yönetim boşluğu olduğunu söyleyen CHP lideri, "Bunun aksini iddia eden varsa, çıksın söylesin. Biz iddia ediyoruz. Ülkemizin içine sürüklendiği durum ortada. Son bir yıldır sağlıklı siyasetten söz edemeyiz, çünkü siyaset üretilmiyor" dedi. Kılıçdarolu, iktidarın Suriye politikasını da sert bir şekilde eleştirerek "Siz çözüm üretemezseniz, dışarıdan size politika üretirler" dedi. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Suriye bir parçalanma noktasına gelmiştir. Yakın ve ciddi bir tehlike olarak karşımızda durmaktadır. İzlediğiniz politikanın getireceği sorun budur. Kendi ülkelerinizin değilde başka ülkelerin çıkarları üzerine dış politika inşa ederseniz kaybeden Türkiye olur. Egemen güçlerin Orta Doğu'daki taşeronluğu Türkiye'ye yakışmaz. O taşeronluk size özgüdür. Çapsız adamlarla dış politika yürütüyorsanız sağlıklı bir politika yürütemezsiniz. "


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=71589


Bu haber 894 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,505 µs