En Sıcak Konular

MİLLİ GENÇLİK VAKFI YENİDEN AÇILIYOR

14 Ağustos 2012 12:20 tsi
MİLLİ GENÇLİK VAKFI YENİDEN AÇILIYOR MGV'nin son genel başkanı İlyas Tongüç, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın 28 Şubat döneminde kapatılan Milli Gençlik Vakfı'ının açılacağına dair sözlerinin ardından, MGV'nin açılacağı günü özlemle beklediklerini söyledi.

MGV'nin açılacağı günü özlemle bekliyoruz

MGV'nin son genel başkanı İlyas Tongüç, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın 28 Şubat döneminde kapatılan Milli Gençlik Vakfı'ının açılacağına dair sözlerinin ardından, MGV'nin açılacağı günü özlemle beklediklerini söyledi.

Milli Gençlik Vakfı (MGV)'nin kuruluşunu anlatan İlyas Tongüç, "29 Mayıs 1975 yılında çağlar açıp çağlar kapatan Sultan Fatih'in İstanbul'un fethettiği o günün anısına kurulan Ankara merkezli bir vakıftır. Hedef kitle olarak milli, manevi değerlere sahip bir gençlik yetiştirmek için milletimizin gençlerinin, evlatlarının bütün kademelerde, ortaöğretim, üniversite ve çalışan gençlik olarak, iyiye, güzele, faydalıya yönlendirmek amacıyla başlamış. Ankara'da Cebeci'de 300 kişilik bir yurtla ilk faaliyetlerine başlamıştır." dedi.

"Vakfın ismi hiçbir terör olayının içinde yer almadı"
O günkü terör olayları da olmak üzere hiçbir olayın hiçbir tarafında yer almadıklarını aktaran Tongüç, 1980 darbesinden sonra vakıflarının kapanmadığını ama o günkü şubeleşme çalışmalarının da çok sınırlı kaldığını söyledi. Tongüç, vakfın asıl yaygın hale gelmesinin ise 1987 yılından sonra başladığını, Türkiye'nin her köşesinde önemli çalışmalara imza attıklarını ifade etti. Kuruluşun idealist bir topluluk tarafından gerçekleştirildiğini anlatan Tongüç, o topluluğun Erbakan Hoca'dan 'olur' aldıktan sonra çalışmalara başladığını ve amacın ise yurtlar, evler, aşevleri, Anadolu'dan gelmiş gençlere, okumada zorluk çeken gençlere yardımcı olmak olduğunu belirtti. MGV'nin amacının milli ve manevi değerlere sahip gençliğin yetişmesini sağlamak olduğunu vurgulayan Tongüç, "Türkiye büyük bir ülkedir, nüfusu itibariyle 75 milyona sahiptir. 30 yaşın altında 40 milyon kadar bir gençliğin varlığını da düşünürsek, yapılan çalışmalar çok önemlidir ama daha yapılması gereken çok şeylerin olduğunu da düşünüyorum." diye konuştu.

Özellikle kurumsal bir bağ olmamasına rağmen vakfın partinin bir gençlik yapılanmasıymış gibi bir algı oluşturulduğunun altını çizen Tongüç, sözlerine şöyle devam etti: "Bu algı bir takım medya kuruluşları tarafından üst üste kondu. Tabi yine Vakıflar Yasası'nın hantallığı, insan idaresine çok fazla fırsat vermemesi, dernekler mevzuatının memurlara uygun hale getirilmemiş olmaması, ister istemez vakıflarla uygulama arasında bir alan açma gereğini ortaya koydu. Güçlü bir yapı da olunca, köylere, mahallelere bürolar açmaya kadar genişledi.

Yani insanlar bir şeyler yapmak istiyor ama mevzuat insanlara yetişemiyor. Bu karışıklık içerisinde tabi RP'nin de yükselen bir parti olması, 1994'te belediyeleri kazanmaya başlamış olması, 1995 yılında birinci parti olmasıyla MGV'lerle ilgili olarak aleyhte diyebileceğimiz bir takım yayınlar, maksatlı bir şekilde medyanın önüne geldi."

"Azınlıklara tanınan hak bize neden tanınmıyor?"
Azınlıklarla alakalı bazı gelişmelerin yaşanmasına rağmen kendi vakıfları ile ilgili bir gelişmenin bugüne kadar yaşanmamış olmasına üzüldüğünü kaydeden Tongüç, "AB müktesebatı çerçevesinde, taşınmazların üçüncü şahıslarda olsa dahi alınıp azınlık vakıflarına verilmesi konusunda bir takım adımlar atıldı. Bizimle ilgili olan yani 28 Şubat sürecinin ağır şartları altında alınmış olan bu kararların, azınlıklarla alakalı uygulama yapılmadan önce yapılmasını beklerdim. Çünkü insanlarımız şunu söylemeye başladı, yani azınlıklara verilen haklar neden bu ülkenin asli unsuru olan insanlara çok görülmektedir." ifadelerini kullandı.

"Yardım kutuları DGM'ye götürüldü"
Vakfa baskının her geçen gün arttığını söyleyen Tongüç, "Artık öyle bir duruma gelmişti ki makbuzlarla yardımda bulunan insanlar takip edildikleri için korkularından yardımlarını gizli yapmaya başladı. Biliyorsunuz o dönem Batı Çalışma Grubu'na ait heyetler, vakıflara, derneklere ve camilere ayakkabıları dahi çıkartmadan milli manevi değerleri bildikleri halde o yerlere ayakkabıları ile girdiler. Vakıflardaki yardım kutularını bir suç unsuru olarak Ankara DGM'lerine kadar getirdi. Ankara DGM'de bir suç unsuru yoktur diyerek, yardım kutularını vakıfa iade etti. Başörtü yasağında yapılan basın açıklamalarından dolayı insanlar mahkemelere çıkartılmıştır, tiyatro oynatıldı diye insanlar cezalandırılmıştır.

Ben de Elmadağ'da tiyatro oynatılan bir şubenin yöneticisi olmam nedeniyle tutuklu olarak yargılandım. 30 yılları bulan cezalar istendi ama hiçbir şey bulunmadığı için herkes beraat etti." şeklinde konuştu. "Bir yapıda o toplumun menfaatlerine aykırı bir şey var mı yok mu, ona bakarsınız." diyen Tongüç, MGV'nin içerisinden bir tane teröristin bulunamayacağını, bayrağına, dinine saygısızlık edecek birisinin bulunamayacağını belirterek, mukaddesatın da bu milletin bin yıllık hadisesi olduğunu dile getirdi.


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/mgv-nin-acilacagi-gunu-ozlemle-bekliyoruz-247098.htm


Bu haber 936 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,709 µs