En Sıcak Konular

SERVET TAZEGÜL 2012 OLİMPİYATLARI'NDA İLK ALTINIMIZI ALDI

11 Ağustos 2012 09:51 tsi
SERVET TAZEGÜL 2012 OLİMPİYATLARI'NDA İLK ALTINIMIZI ALDI İlk altınımızı kazanan Servet Tazegül, olimpiyat öncesi dram yaşadı. Annesini acısını kalbine gömdü. Sakatlığına rağmen zirveye çıktı

MUCİZE ADAM!

İlk altınımızı kazanan Servet Tazegül, olimpiyat öncesi dram yaşadı. Annesini acısını kalbine gömdü. Sakatlığına rağmen zirveye çıktı

Londra Olimpiyat Oyunları'nda yaşadığımız hayal kırıklığını bir nebze olsun hafifleten Servet Tazegül'ün keder ve acıyla başlayan olimpiyat yolculuğu, Türkiye'ye coşkulu bir sevinç ve gurur yaşatan altın madalyalı bir şampiyonlukla noktalandı.

Olimpiyat çalışmalarının özellikle son 6 ayında acıların en dramatiğini yaşadı şampiyon sporcusu. Olimpiyat şampiyonluğunun ardından duygularını dile getirdiği "Altın madalyayı kazanmak dışardan göründüğü kadar kolay olmadı. Süreç zordu" sözleri adeta yaşadığı acı günlerin özetiydi.

Önce, yakalandığı amansız hastalık nedeniyle kaybettiği annesinin şokuyla sarsıldı. Yaklaşık 1.5 aylık bir sürenin ardından toparlanıp olimpiyat hazırlıklarına başladığında bu kez de yakasına sakatlık belası yapıştı.

Oyunlara kısa bir süre kala yaşadığı bu talihsizlik nedeniyle 2 hafta antrenman yapamadığını belirten Tazegül, sağlık ekibinin çalışmalarıyla bu sorunun atlatıldığını vurguladı.

Milli tekvandocu, maçlarda kendisini sakatlığın etkilemediğini ifade ederek, "Sağ bileğimde yırtık vardı. Sağlık ekibiyle burada iyi çalıştık. Yaptıkları tedaviler etkisini gösterdi. Tek derdim biraz antrenmansızdım. O yüzden maçlarda nasıl olacak diye düşündüm. Gayet iyi bir şekilde maçları çıkardık" diye konuştu.

Milliyet'ten ödül

2011 yılında Dünya şampiyonu apoleti takan Servet Tazegül, bu başarısıyla Milliyet'in Geleneksel Yılın Sporcusu Anketi'nde Yılın Sporcusu'nda üçüncü olmuştu. Tazegül, geçtiğimiz mayıs ayındaki 58. Yılın Sporcusu Ödül törenine annesinin ağır hastalığı nedeniyle katılamayınca, Federasyon Başkanı Metin Şahin podyuma çıkarak milli sporcunun plaketini almıştı.

 
Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ http://spor.milliyet.com.tr/mucize-adam-/spor/spordetay/11.08.2012/1579376/default.htm


Bu haber 725 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,587 µs