En Sıcak Konular

YABANCIYA TOPRAK SATMAK ÜLKE MENFAATİ İÇİNMİŞ

10 Ağustos 2012 09:16 tsi
YABANCIYA TOPRAK SATMAK ÜLKE MENFAATİ İÇİNMİŞ Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Ülke menfaatlerinin gereği olarak yapılan düzenlemelerle yabancı gerçek kişilerin taşınmaz ediniminde, mütekabiliyet şartının kaldırıldığını açıkladı.

Bu nasıl söz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yabancıların taşınmaz edinimlerine yönelik yapılan düzenlemeyle 183 ülkenin vatandaşlarının, Türkiye'de taşınmaz mal, gayrimenkul, bina, ev ve arsa edinebileceğini belirtti.

Bayraktar, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nde düzenlediği basın toplantısında, kıtalar ve kültürler arasında köprü niteliğindeki konumu nedeniyle Türkiye'nin, tarih boyunca dünya milletlerinin ilgisini üzerine çektiğini söyledi.

Ülke menfaatlerinin gereği olarak yapılan düzenlemelerle yabancı gerçek kişilerin taşınmaz ediniminde, mütekabiliyet şartının kaldırıldığına dikkati çeken Bayraktar, ''Bu çerçevede 183 ülkenin vatandaşları gerçek kişi olarak, belli kıstaslara ve ülke menfaatlerine göre, askeri alanlar, yasak alanlar, stratejik bakımdan öneme haiz alanlar hariç, ülkemizde taşınmaz mal, gayrimenkul, bina, ev ve arsa edinebileceklerdir'' dedi.

Bayraktar, mütekabiliyet ilkesinin kaldırılıp, ülke, kişi, coğrafi bölge, süre, sayı, oran, tür, nitelik, yüzölçüm ve miktar konusunda Bakanlar Kurulu'na verilen sınırlandırma, kısmen veya tamamen durdurma ve yasaklama yetkisiyle yabancıların taşınmaz ediminin kontrolünün daha seri şekilde yapılabileceğini ifade etti. Ülke menfaatlerinin gerektirdiği durumlarda yasa değişikliği gerekmeden Bakanlar Kurulu kararıyla gerekli tedbirlerin seri şekilde alınabileceğini vurgulayan Bayraktar, yabancıların ülkede taşınmaz ediniminde, gelişmiş ülkelerle paralel ve Avrupa Birliği müktesebatına uygun hukuki düzenlemelerin de yapıldığını dile getirdi.

-''Yabancıya satışta beklediğimiz rakam var" -
Bakan Bayraktar, ''Yabacılara mülk satışı konusunda aklınızdaki hedef nedir?'' sorusunu ''Aklımızda birtakım rakamlar olduğu çok açık. Ama bunları biraz daha netleştirmemiz lazım ki kamuoyuyla paylaşalım'' sözleriyle yanıtladı. 2B ile ilgili çalışmaların sürdüğünü, 31 Ekim'e kadar başvuruların yapılabileceğini kaydeden Bayraktar, ''Kamuoyundan çok ufak tefek sesler duyuluyor ama genel olarak vatandaş memnun. Türkiye'nin her tarafında, özellikle Antalya ve İstanbul'da yoğun 2B arazisi var. İnşallah 2B'den de iyi, vatandaşı memnun eden bir uygulama yapacağız. Vatandaş yıllardır oturduğu yerin tapusunun sahibi olacak, çocuğuna miras bırakabilecek, satarsa tasarruf edilebilecek. Türkiye'nin hayrına bir yasa. Buradan da ciddi bir kaynak bekliyoruz'' dedi.


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/bu-nasil-soz-246754.htm


Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,830 µs