En Sıcak Konular

EYMÜR: ''ERGENEKON'LA İLGİLİ ÇOK ŞEY BİLMİYORUM''

8 Ağustos 2012 23:52 tsi
EYMÜR: ''ERGENEKON'LA İLGİLİ ÇOK ŞEY BİLMİYORUM'' "Ergenekon" davasında tanık olarak dinlenilen eski MİT Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür,Ergenekon yapılanmasına ilişkin çok şey bilmediğini, bilgilerinin genelde kulaktan dolma ve duyuma dayalı olduğunu söyledi.

Ergenekon'la ilgili çok şey bilmiyorum

"Ergenekon" davasında tanık olarak dinlenilen eski MİT Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür, kendisi Amerika'da iken soruşturma başlatılan Ergenekon yapılanmasına ilişkin çok şey bilmediğini, bilgilerinin genelde kulaktan dolma ve duyuma dayalı olduğunu söyledi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tanık olarak dinlenilen Eymür, 1966 yılından beri istihbaratçı olarak çalıştığını belirterek, meslek hayatı boyunca aktif görevlerde yer aldığını kaydetti. Eymür, mesleğinin son yıllarında terörle mücadele konusunda görev aldığını ifade ederek, en son ABD'ye görevi nedeniyle gittikten hemen sonra da emekli olduğunu belirtti. Mahkeme başkanı Hasan Hüseyin Özese'nin, ''Ergenekon konusunda bildiklerinizi anlatın'' demesi üzerine Eymür, ''Ergenekon'la ilgili çok şey bilmiyorum. Bu yapılanmaya ilişkin soruşturma, ben Amerika'dayken başladı. Bilgilerim genelde kulaktan dolma, duyuma dayalıdır'' ifadesini kullandı.
''Veli Paşa'yı tanıyorum''
Mahkeme başkanı Özese, sanıklar arasında tanıdıklarının olup olmadığı sorması üzerine Eymür, ''Veli Paşa'yı tanıyorum. Mardin'de birlikte çalıştık. Ben bölge müdürüydüm. O da Mardin tabur komutanıydı. Güler Kömürcü Amerika'da komşumdu. Tuncay Özkan'ı da tanırım'' dedi. Daha sonra mahkeme heyeti başkanı Hasan Hüseyin Özese, soruşturma aşamasında verdiği ifadesini okuyarak Eymür'e eklemek ya da değiştirmek istediği bir şey olup olmadığını sordu. Savcıya kendi ayağıyla gittiğinin söylendiğini belirten Eymür, ''Çok önemli olmamakla birlikte, ben kendi ayağımla giderek ifade vermedim. Savcılığa, çağrılmam üzerine gittim'' dedi. Cumhuriyet savcısı Mehmet Ali Pekgüzel'in, ''Ergenekon'' yapılanmasını ilk ne zaman duyduğunu sorması üzerine Eymür, kural dışı güçler olduğunu bildiğini belirterek, ''Nato örgütlenmesinin isminin Ergenekon olup olmadığını bilmiyorum'' diye konuştu.


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/ergenekon-la-ilgili-cok-sey-bilmiyorum-246585.htm


Bu haber 783 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,591 µs