En Sıcak Konular

''EĞER Kİ ASKERİME KURŞUN SIKIYORSA KOL KESİLSİN''

7 Ağustos 2012 15:36 tsi
''EĞER Kİ ASKERİME KURŞUN SIKIYORSA KOL KESİLSİN'' Bayramda çocuklarına sarılmak için gün sayan şehit aileleri, yine tabutlara sarıldı. Türkiye 8 şehidini daha sonsuzluğa uğurladı.

Şehitlerimize veda
 
Bayramda çocuklarına sarılmak için gün sayan şehit aileleri, yine tabutlara sarıldı. Türkiye 8 şehidini daha sonsuzluğa uğurladı.
  
Şehit askerlerimiz, Jandarma Uzman Çavuş Kamil Çelikkaya, Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Kurak, jandarma erler Metin Çevik, Hakan Oktay, Yaşar Karadağ ve Burak Mevlüt Tütüncüoğlu'nun cenazeleri düzenlenen törenlerle toprağa verildi. Çatışmada şehit olan geçici köy korucuları Ferik Çiftçi ve Cabbar Duman'ın cenazeleri, dün düzenlenen törenin ardından Geçimli köy mezarlığında son yolculuklarına uğurlanmıştı.
 
Hakkari-Çukurca Karayolu üzerinde bulunan Geçimli Jandarma Karakolu'na düzenlenen saldırıda şehit düşen askerler son yolculuklarına uğurlandı.
Şehit düşen 6 asker için ilk tören , Hakkari Dağ ve Komando Tugayı'nda yapıldı. Şehit askerler töreninin ardından memleketlerine gönderildi.
 
Saldırıda şehit düşen şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Kamil Çelikkaya, Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Kurak, jandarma erler Metin Çevik, Hakan Oktay, Yaşar Karadağ ve Burak Mevlüt Tütüncüoğlu, memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı. Şehit 2 korucu ise önceki gün toprağa verildi.
Baba ocaklarında ise yas var

 
HAKKARİ'YE GÖNÜLLÜ GİTMİŞTİ
Şehit Uzman Çavuş Ahmet Kurak'ın Malatya'daki babaevinde de hüzün var.24 yaşındaki Kurak'ın şehit olduğu haberi, Malatya Merkez Şehit Fevzi Mahallesi 11. Sokak'ta 2 katlı müstakil evde yaşayan ailesi ile diğer yakınlarınıyasa boğdu.Kurak ailesinin yakınları ve komşuları, eve taziye ziyaretinde bulundu.Meryem ve Mustafa Kurak çiftinin 5 çocuğundan biri olan Uzman Çavuş Ahmet Kurak'ın, 3-4 yıl önce göreve başladığı öğrenildi. Ailenin komşusu Metin Canyeter, şehidin, ailesinin geçimine maddi destek sağladığını belirtti.Kurak'ın, babasının emekli olabilmesi için primlerini de yatırdığını ifade eden Canyeter, baba Mustafa Kurak'ın zaman zaman komşulara "Ahmed'imin nişanlandığını, evlendiğini görsem koç keseceğim" dediğini söyledi. Canyeter, Kurak'ın Hakkari'ye gönüllü olarak gittiğini öğrendiklerini ifade etti.
 
EĞER Kİ ASKERİME KURŞUN SIKIYORSA, KOL KESİLSİN
Şehit olan Uzman Çavuş Kamil Çelikkaya'nın baba evine de ateş düştü. Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesine bağlı Köseli beldesinde oturan aileye şehadet haberi verildi. Aslen Yozgat'ın Yerköy ilçesi Kayadibi köyünden olan Şehit Uzman Çavuş Kamil Çelikkaya'nın Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesi Köseli kasabasında oturan ailesi, şehadet haberiyle büyük üzüntü yaşadı. Çalikkaya ailesi gözyaşlarına boğuldu, şehidin baba evine ve evin bulunduğu sokağa Türk bayrağı asıldı. Şehit uzman çavuşun evli, bir oğlan ve bir kız babası olduğu öğrenildi.Şehit Kamil Çelikkaya'nın bir sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı şu şiir ise dikkat çekti:
Konuyorsa dala bölücü leş kargaları dal kesilsin!
Bölücüler şehre kadar iniyorsa dağdan, yol kesilsin!
Eğer ki askerime kurşun sıkıyorsa, kol kesilsin!
Bu vatana ihanet eden baş ise baş kesilsin!
Türk, Allah-u Teala'nın kılıcıdır boyun eğmeyen taş kesilsin. 
BAYRAMDA TERHİS OLACAKTI
Hakkari'nin Geçimli köyündeki karakola teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Er Metin Çevik'in, Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı Beldesi Başören köyündeki evinde hüzün var. Geçimli köyündeki askeri karakola teröristlerce düzenlenen saldırıda, şehit olan er Metin Çevik'in, Başören köyü Çömetenler Mahallesi'nde yaşayan ailesine acı haberi askeri yetkililer verdi.
Anne Çevik ise, taziye ziyaretine gelenlere, en son oğluyla telefonda görüştüklerinde kendisine oruç tuttuğunu ve hiç bırakmadığını söylediğini ifade etti. Baba Recep Çevik, muhabirine, 2 kız, 1 erkek çocuğu olduğunu belirterek, "Oğlum yaklaşık 15 gün sonra terhis olacaktı. Türk halkının başı sağ olsun, acımız büyük" dedi. 
VATAN SAĞOLSUN
Şehit olan jandarma er Burak Mevlüt Tütüncüoğlu'nun dedesinin yaşadığı Çorum'un Alaca ilçesindeki evde hüzün yaşanıyor. Evli ve 1,5 yaşında bir çocuk babası olan şehit er Tütüncüoğlu'nun dedesi Mustafa Duygun, çok üzüldüklerini belirterek, "Vatanımız sağ olsun, Allah bizlere sabır versin. Bu kan bitsin artık. Bizim canımız yandı başkalarının yanmasın. Allah bütün şehitlerimize rahmet etsin. Acı bir şey. Biz şimdi çocuğuna ne diyeceğiz" dedi.
 
Şehidin dayısı Hakan Duygun ise Allah'ın yeğenini en değerli mertebeye layık gördüğünü belirterek, "Şehidimizin şu mübarek ramazan ayında ulaştığı mertebe bizim için büyük gurur. 'Dayıcığım, nöbet tutuyoruz, sizler rahat uyuyun' derdi. Sayesinde uyuyoruz güzel güzel. Rabbim onu şehitlik mertebesine kabul etti. Bu büyük bir gurur" diye konuştu.
8 AYLIK ASKERDİ 
Şehit Jandarma Er Hakan Oktay'ın Ordu'daki baba evine ateş düştü. Oktay'ın şehit olduğu haberi, Kabataş ilçesine bağlı Kuzköy Köyü Kazancılı Mahallesi'de yaşayan ailesine Kaymakam Bekir Demir ve İlçe Jandarma Komutanlığı yetkilileri tarafından verildi.
 
8 aylık asker olan Oktay'ın babası Bahri Oktay, acı haberler gözyaşlarına boğulurken, oğlunun beş ay önce izne geldiğini ve şubat ayında da tezkereye geleceği günü beklediklerini söyledi.
 
İkisi erkek olmak üzere 8 çocuğundan biri olan Hakan'ın ölüm haberini alan anne Emine Oktay ise son görüşmelerinde oğlunun kendisine, "Burası çok karışık anne korkuyorum. Babamı bırakma, el ele gezin. Gelinci sizi çalıştırmayacağım, sizi çalışmadan kurtaracağım" dediğini anlattı.
 
Anne Emina Oktay, oğlu ile hayallerinin yarım kaldığını söyleyerek, "Hayallerim boşa çıktı. Hakanıma kız bakıyordum. Bana, 'ben askere gideyim elin kızına sebep olma anne. Benim de vardır bir nasibim'demişti. Askerden gelince evimizi tamamlayacaktık. Her şey yarım kaldı" diye ağıt yaktı.Kardeşinin şehit haberini alan ablaları sinir krizleri geçirdi.Ailenin yaşadığı evin bulunduğu sokak, Türk bayraklarıyla donatıldı.
9 AYDIR ASKERDİ
Saldırıda şehit olan Jandarma Er Yaşar Karadağ'ın Diyarbakır'ın Çermik ilçesindeki baba evinde hüzün yaşanıyor. Evinde yakınlarının ve köylülerin taziyelerini kabul eden baba Cuma Karadağ, "Oğlum 9 aydır askerdi. En son 3 gün önce oğlumla telefonla görüştüm. 'Baba durumum iyi, yerim iyi'dedi. Operasyona çıkmadığını, sürekli nöbet tutuklarını söyledi. Acımız çok büyük, vatan sağ olsun" diye konuştu. Üzüntü nedeniyle konuşmayan anne Sultan Karadağ'ı ise köydeki kadınlar ve yakınları teselli etmeye çalıştı.
 
KORUCULARA HÜZÜNLÜ VEDA
Terörist saldırıdan sonra çıkan çatışmada şehit düşen geçici köy korucuları Ferik Çiftçi ve Cabbar Duman'ın cenazeleri, Hakkari Devlet Hastanesi'ndeki otopsi işlemlerinin ardından Otluca Köyü'ndeki Hakkari Dağ ve Komando Tugayı'na götürüldü. Burada düzenlenen cenaze törenine Vali Orhan Alimoğlu, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Levent Köse, İl Jandarma Komutanı Albay Mahmut Çağlayan, Emniyet Müdürü Tufan Ergüder ile şehit yakınları katıldı.
Törenin ardından askerlerin omuzlarında ambulanslara alınan şehitlerin naaşları, Geçimli köy mezarlığında tarafından toprağa verildi.


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?haber=sehitlerimize-veda&id=24883


Bu haber 849 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,248 µs