En Sıcak Konular

ŞEKERLİ SULAR VE ŞEKERLİ EKMEKLER

5 Ağustos 2012 13:39 tsi
ŞEKERLİ SULAR VE ŞEKERLİ EKMEKLER Bazı memba suyu firmaları, sattıkları suların içine, lezzet versin diye çok az miktarda şeker katmaktaymış...Yine, bazı ekmeklere de az miktarda şeker karıştırıldığına dair yaygın rivayetler vardır.

Şekerli Sular ve Şekerli Ekmekler

Su piyasasında hemen herkes biliyor: Bazı memba suyu firmaları, sattıkları suların içine, lezzet versin diye çok az miktarda şeker katmaktaymış. Böyle bir şey yasalara ve nizamlara aykırıdır. İlgili bakanlık ve belediyeler suları tahlil ettirerek, içinde katma şeker bulunanları halka teşhir etmelidir. Suya şeker katmak halkı aldatmak ve sağlığı ile oynamaktır. Hükümet ve belediyeler böyle bir aldatmaya seyirci kalamaz.

Yine, bazı ekmeklere de az miktarda şeker karıştırıldığına dair yaygın rivayetler vardır.

Bu yaz çok sıcak ve kavurucu geçiyor. Memba suyu satışında patlama var. Bir kısım firmaların halka memba suyu diye kalitesiz sular içirdiği de çok söylenip konuşuluyor. Bakanlığın ve belediyelerin vazifesi halkı korumaktır. Şekerli sular ve şekerli ekmekler ve diğer konularda çok etkili, devamlı, çok ciddî, kimsenin gözünün yaşına, hatır ve gönle bakmayarak kontroller, analizler yapılmalıdır.

Aksi takdirde halkın bedduası, ilgili ve sorumlu bakanlık ile belediyeler üzerinde olacaktır.

Saygılarımla...

(Not: Bizde piyasada satılan gıda maddeleri, içecekler, dondurmalar, tatlılar vs. Almanya'da, Fransa'da, İsviçre'de ve diğer medenî ülkelerde olduğu gibi ciddî, devamlı, etkili şekilde kontrol edilmemektedir. Bir şikâyet yapılacak, belediye veya bakanlık uygun görürse tahlil yaptıracak, nizamlara aykırı bir şey varsa küçük bir ceza verilecek... Medya biraz bağırıp çağıracak, sonra eski hamam eski tas... Bu metotla, gıda ve meşrubat sahtekârlıklarının, halkın sağılığıyla oynanmasının önüne geçilemez. Şu anda İstanbul'da kilosu 5,5 liradan baklava satılmaktadır. Bu kadar ucuza baklava olur mu? Belediyelerin dikkatini çekmiyor mu bu ucuzluk? Tahlil ettirilmeli, gerçek baklava ise üretene madalya verilmeli, değilse cezalandırılmalıdır. Böyle bir şey yapılıyor mu? Bir cihaz yapmışlar, içine konulan kırmızı et ve tavuk eti parçalarına yüzde 25'e kadar su ilave ediyormuş... Belediyelerin ve devletin bundan haberi var mı? Böyle bir şey korkunç bir dolandırıcılık ve sahtekârlık değil midir? Velhasıl bakanlık ve belediyeler vazifelerini hakkıyla yapmıyor. Ben de onlara hakkımı helal etmiyorum...)

Mehmet Şevket Eygi - Milli Gazete

Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/makale/onlarin-zaferi-bizim-hezimetimiz-246435.htm


Bu haber 690 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,336 µs