En Sıcak Konular

BAHÇELİ'NİN KERKÜK-MUSUL HEYETİ BELLİ OLDU

3 Ağustos 2012 15:04 tsi
BAHÇELİ'NİN KERKÜK-MUSUL HEYETİ BELLİ OLDU MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Ramazan Bayramında Kerkük ve Musul'a yapacağı ziyarette kendisine eşlik edecek heyet belli oldu.

AKP'de "Bahçeli'nin Kerkük ziyareti" telaşı

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Kerkük'te bayram namazı kılacağını açıklaması ve bu kente gidecek olan heyetın kamuoyuna duyurulmasının ardından AKP telaşa kapıldı. Barzani'nin ayağına giden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Başbakan'ın talimatıyla alel acele Kerkük'e gitti.
Kerkük'e bir ziyaret düzenleyen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu basın toplantısında "Kerkük'ün huzuru için Türkiye elindeki bütün imkanları kullanacak" dedi. Önceki gün Erbil'e resmi ziyaret düzenleyen Dışişleri Bakanı dün sabah ansızın Erbil'den Kerkük'e geçti. Kerkük'teki Türkmen parti ve dernekleri yetkilileriyle bir araya gelen Ahmet Davutoğlu, daha sonra Irak Türkmen Cephesi (ITC)'inde basının karşısına geçti. " Bugün benim hayatımın en önemli günü, hep rüyamda olan, hayalimde olan Kerkük'ü ziyaret ediyorum" diyen Davutoğlu, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Ahmet Davutoğlu konuşmasında ağırlıklı olarak Türkmenlere "sizi unutmadık" mesajını verdi.
 
KERKÜK'Ü YENİ Mİ HATIRLADINIZ?
 
AKP, Barzani'nin ayağına gidip yardım dileme ayıbını, MHP'den rol çalarak örtmeye çalıştı. MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli'nin Ramazan Bayramı namazını Kerkük'de kılacağını açıklaması, AKP'yi ve BOP'un sahiplerini telaşlandırdı. Önce programı engellemek için seferber oldular.
Bahçeli'nin kararlılığı karşısında bunun mümkün olmadığını anlayınca da rol çalmak ve sabote etmek için harekete geçip, alışık olduğumuz tiyatro oyunlarından yeni birini sahnelediler. Suriye bataklığının Türkiye'ye uzayan yıkıcı etkileri için Barzani'den yardım dilemek üzere Erbil'e giden ve bu yüzden besleme ve yanaşmalar tarafından bile eleştirilen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ani bir kararla Kerkük'e geçerek kahramanlığa soyundu.
Davutoğlu bu hamlesiyle bir taraftan MHP lideri Bahçeli'nin Kerkük'de bayram namazı kılmasının ve Irak'daki Türkmen varlığı ile kucaklaşmasının Türk milletinde oluşturduğu büyük heyecanın önünü kesmeye çalışırken, diğer taraftan Barzani'nin ayağına gitmesi ve aldığı vahim cevapların üzerini örtmeye uğraştı. Davutoğlu, bu kararı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşerek son anda aldığını söylerken, duruma göre vaziyet almakta, milletin aklıyla alay etmekte ve rol çalmakta ne kadar usta olduklarını da bir defa daha ortaya koymuş oldu.
 

BAHÇELİ'NİN KERKÜK-MUSUL HEYETİ BELLİ OLDU

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Ramazan Bayramında Kerkük ve Musul'a yapacağı ziyarette kendisine eşlik edecek heyet belli oldu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Ramazan Bayramında bayram namazını Kerkük'te kılacağı ilk olarak EtikHaber tarafından kamuoyuna açıklanmıştı.
MHP Lideri Bahçeli'nin yapacağı ziyaretin detayları da yavaş yavaş belli olmaya başladı.
Bahçeli 18-21 Ağustos tarihleri arasında yapacağı ziyarette Kerkük ve Musul'a gidecek.
Bayram Namazını Kerkük Nur El Kebir Camii'nde kılacak olan Bahçeli, Kerkük ve Musul şehirlerini ziyaret ederek Türkmen kardeşlerimizle buluşacak.
Bahçeli'nin Kerkük-Musul ziyaretinde kendisine eşlik edecek heyetin isim listesi de belli oldu.
MHP Lideri Bahçeli'ye aşağıda isimleri bulunan heyetle birlikte basın mansuplarıda eşlik edecek:
"MHP Genel Sekreteri, Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, MHP Genel Başkan Yardımcıları, Edip Semih Yalçın, Yıldırım Tuğrul Türkeş, Ruhsar Demirel, Mevlüt Karakaya, TBMM MHP Grup Başkan Vekili, İzmir M.Vekili Oktay Vural, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi, İstanbul Milletvekili Atila Kaya, TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi, Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, TBMM MHP Grup Danışmanları İzzet Ulvi Yönter, Yıldıray Çiçek, Harun Öztürk."


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?haber=akp-39de-34bahceli-39nin-kerkuk-ziyareti-34-telasi&id=24827


Bu haber 708 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,246 µs