En Sıcak Konular

HAÇLILARIN ORTAK DİLİ

3 Ağustos 2012 23:50 tsi
HAÇLILARIN ORTAK DİLİ Bazı durum ve olaylar milletlerin, toplulukların ve kişilerin bakışını ve dünya görüşünü ortaya koyar.

Haçlıların ortak dili

Bazı durum ve olaylar milletlerin, toplulukların ve kişilerin bakışını ve dünya görüşünü ortaya koyar. Batılılar Müslümanların yaşadıkları bölgelere, özellikle de Orta Doğu'ya ve Kudüs çevresine bir müdahalede bulunduklarında mutlaka bir "Haçlı seferi" ifadesi ve davranışları hemen dışa vurur. Bunu en kritik zamanlarda görüyoruz.

Batılılar İslâm dışı toplumlar, özellikle Hıristiyan ve Yahudiler ortak hareket ediyorlar. Aslında Hıristiyanlar ile Yahudiler arasında tarihin en eski dönemlerinden beri bir çatışma var. Çarlık dönemi Rus edebiyatının önemli yazarlarının eserleri okunduğunda bu çok belirgindir. Hatta bu diğer edebiyatlarda da yansır.

Siyonist hareketin başlamasıyla birlikte İngiliz- Yahudi ortak çıkarları onları bir işbirliğine götürür. Öteden beri dünya ticaretini büyük ölçüde ellerinde bulunduran Yahudiler bu imkânı da çok iyi kullandılar. Daha sonra İngiltere ile Amerika'nın yer değiştirmesi sonucu bu işbirliği bir üç ayak oluşturuyor. Diğer ülkeler de bunlara ayak uydurmak zorunda kaldılar. Zaten Hıristiyan kültürünün kendi içindeki çatışmaları ile Yahudilerle Hıristiyanları daha bir yakınlaştırdı. Amerika'nın Hollywood dâhil önemli kurumların, oluşların Yahudi sermaye kontrollü olması onların ortak bir dil ile hareket etmelerini sağlıyor.

Aslında Haçlı seferleri tarihine bakıldığında Hıristiyanlar bunu Müslümanlara karşı yapıyorlar, ama bundan Yahudiler de nasibini alıyorlardı. Hz. Ömer'den sonra Yahudiler Kudüs'ü işgal ettiklerinde Haçlıların soykırımından Yahudiler de büyük ölçüde nasiplerini almışlardı. Sadece bu değil, Yahudilerin yurtlarından kovuluşları hep hıristiyanlar tarafından olmuştur. Endülüs İslâm uygarlığı çöktüğünde de Yahudiler o dönemde hırıstiyanlar tarafından sürgün edilmişler ve soykırıma uğramışlardı. Rusya, Almanya ve Avusturya bunun en son örneği. Bütün bu sürgünlerde onlara Müslümanlar kucak açmışlardı. Yahudiler, Hıristiyan kentlerinde en izbe yerlerinde, dışlanmış olarak koloniler halinde yaşıyorlardı.

Theodor Herzl tarafından başlatılan siyasal Siyonist harekette, hedef Kudüs ve Filistin olunca İngiliz emperyalizmi Orta Doğu ve Petrol gerekçesiyle Osmanlı Devleti'nin yıkılması ortak çıkar ilişkilerini oluşturdu. O tarihten beri Yahudiler Haçlı seferlerinin içinde yer aldılar. Bundan dolayıdır ki aralarında ortak bir dil bulunmakta.

Amerika'da başkanlık seçimleri yaklaşıyor. Bu seçimler öncesinde kampanya yürüten adaylar Müslüman karşıtı, Yahudi yanlısı bir propaganda yarışı içindedirler. Obama ilk seçim öncesinde İsrail'e uğramış, ağlama duvarı önünde başında kipa ile duada bulunmuştu. Bu yeni seçim öncesinde de adayların İslâm ve Müslüman karşıtlıkları öne çıkıyor.

Başkan adaylarından Mitt Romney İsrail'e bir seyahatte bulundu. Orada verdiği bir demeç tartışmalara neden oldu. İfadeleri ırkçı bir söylem olarak algılandı. Söylediği şu: "Ekonomik canlılıkta şiddetli bir fark olduğunu görüyorsunuz. Bu ülkenin insanlarının başarılarını göz önüne aldığımda kültürün gücünün farkına varıyorum" diyor. Bu, yeni bir bakış değil, ama ortak bir dil ve düşünce. Müslümanları aşağılama duygusu. Kültürden kasıt İslâm'dır. Bunu çok açık bir şekilde ifade ediyor.

Emperyalizm -başta Amerika olmak üzere- on yıllardır bir avuç Filistinlinin başına bir karabasan gibi çöreklenmiş soluk aldırmıyor. Dünyanın gözleri önünde açık cezaevi konumundaki Filistin insanının özgürlük mücadelesi vermekten başka bir seçeneği mi var? Amerika ve diğer batılı ülkeler İsrail'in arkasından desteklerini çeksinler bakalım o zaman nasıl bir tablo ortaya çıkar?

Bu, Amerika ile Yahudiler arasında değil, İngilizler ile Fransızlar, İtalyanlar ve batılı hırıstiyan bütün ülkelerin ortak dili.

Müslümanlar bu bilince sahip olmazlarsa onlarla aynı düzlemde bulunma çabaları, gayretleri bir ihanetten başka bir şey değil.

Ali Haydar Haksal - Milli Gazete

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/makale/haclilarin-ortak-dili-246272.htm


Bu haber 743 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,038 µs