En Sıcak Konular

ÜLKÜCÜLER ERCİYES'TE TOPLANIYOR

2 Ağustos 2012 23:59 tsi
ÜLKÜCÜLER ERCİYES'TE TOPLANIYOR 5 Ağustos Pazar günü Erciyes’teki Tekir Yaylası’nda iftar yapılarak kurultay geleneği sürdürülecek.

Ülkücüler Erciyes'te geleneği yaşatacak

5 Ağustos Pazar günü Erciyes'teki Tekir Yaylası'nda  iftar yapılarak kurultay geleneği sürdürülecek.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bir grup ülkücü, Türkeş'in emaneti Erciyes Kurultayı'nı yaşatmak için 5 Ağustos Pazar günü Tekir Yaylası'na çıkıp iftar yapacak. İftara Ülkücü hareketin sembol ismi Ozan Arif ile Karadeniz'in sevilen sesi İsmail Türüt de katılacak.
Merhum Alparslan Türkeş'in, "İlelebet yaşatılmalıdır. Gelecekte Altaylar'da, Tanrı Dağları'nda da yapılmalıdır" diyerek başlattığı ve 2008'de MHP Genel Merkezi'nin kararıyla son verilen Kayseri Erciyes Zafer Kurultayı 4 yıldır Türk milliyetçilerinin çabalarıyla yaşatılmaya çalışılıyor. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bir grup ülkücü, 5 Ağustos Pazar günü Erciyes'teki Tekir Yaylası'na çıkıp iftar yaparak  kurultay geleneğini yaşatacak. İftara Ülkücü hareketin sembol ismi Ozan Arif ile Karadeniz'in sevilen sesi İsmail Türüt de katılacak. Erciyes'te düzenlenen iftarın öncülüğünü yapan Necip Dinçer, yeniden yüzbinlerin, milyonların toplanabileceği bir kurultay arzusunda olduklarını söyledi. 

Başbuğ'un emaneti
Dinçer, "Bütün ülküdaşlarımızı ülkücü hareketin birlik ve beraberlik meşalesini alevlendireceğimiz 5 Ağustos 2012 akşamında Erciyes Tekir Yaylası'nda iftar sofrası ve istişare toplantısında buluşmaya devam ediyoruz" dedi.

Ramazan ayının Kurultay'ın düzenlendiği Ağustos ayının ilk haftasına gelmesi nedeniyle iftar düzenlendiğine dikkat çeken Ozan Arif, etkinlikle ilgili şu bilgiyi verdi: "Herkesin bildiği gibi Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş'in başlattığı Erciyes kurultayı gelenek haline gelmişti. Başbuğumuzun emaneti olan, Ülkücülerin tek yumruk olup dosta güven düşmana korku verdiği Erciyes Zafer Kurultayı ateşini söndürmemek için buluşuyoruz. Bu kurultayın kaldırılmasının ardından onun emanetini canlandırma, yaşatma adına  geçen yıl olduğu gibi yine bu zirvede bir araya geliyoruz. Böylelikle Erciyes kurultayının anlamı ve hatırasını da diri tutmuş olacağız. Bunun yanında, ilk yılki buluşmamızda kurultayın kaldırılmasından duyduğu üzüntü sonucu burada hayatını kaybeden Paşa Tanbay arkadaşımızı da dualarla anmış olacağız" şeklinde konuştu.


Kaynak: YENİÇAĞ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=70988


Bu haber 1,023 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,275 µs