En Sıcak Konular

1 ASTSUBAY 1 UZMAN ÇAVUŞ ŞEHİT

2 Ağustos 2012 10:53 tsi
1 ASTSUBAY 1 UZMAN ÇAVUŞ ŞEHİT Diyarbakır-Bingöl karayolu Kayacık sapağında yola döşedikleri mayını uzaktan kumandayla patlatan PKK’lılar, bölgeye gelen askerlere uzun namlulu silahlarla ateş açtı. 1 Astsubay ve 1 Uzman Çavuş şehit oldu.

İki şehit daha

Diyarbakır'ın Lice ile Kocaköy ilçeleri arasındaki Diyarbakır-Bingöl karayolu Kayacık sapağında yola döşedikleri mayını uzaktan kumandayla patlatan PKK'lılar, bölgeye gelen askerlere uzun namlulu silahlarla ateş açtı. 1 Astsubay ve 1 Uzman Çavuş şehit oldu.

Bir acı haber de Lice'den geldi
PKK'lıların uzun namlulu silahlarla açtığı ateşte şehit olan Astsubay Üst Çavuş Ahmet Ünver!in Silifke'deki evinde hüzün vardı.

Diyarbakır'ın Lice ile Kocaköy ilçeleri arasındaki Diyarbakır-Bingöl karayolu Kayacık yol ayrımında PKK'lılar karayoluna döşedikleri mayını uzaktan kumanda ile patlattıktan sonra bölgeye gelen askerlere uzun namlulu silahlarla açtığı ateşte  Astsubay Üst Çavuş Ahmet Ünver ile  Uzman Çavuş M. Nuri Akdemir şehit oldu. Patlama sonrası operasyon için bölgede bulunan Diyarbakır Jandarma Özel Harekat Timleri de 50 metre mesafedeki olay yerine giderken, bölgede gizlenen teröristler uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Açılan ilk ateşte Astsubay Üst Çavuş Ahmet Ünver ile 1 Uzman Çavuş şehit olurken, timdeki diğer askerler anında karşılık verdi. Yoğun ateş altında kalan PKK'lılar kaçmaya çalışırken, bölgeye helikopterlerle ve karadan takviye komandolar gönderildi. Bölgede kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyonlar sürüyor.

Yetkililer patlama nedeniyle yolun yarısının göçtüğünü, bölgedeki arama-tarama faaliyetlerinin yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü de bildirdi. Bu arada  3 ayda teröre verdiğimiz şehit sayısı 59'a ulaştı. Öte yandan Şehit olan jandarma Üst Çavuş Ahmet Ünver ve jandarma Uzman Çavuş M. Nuri Akdemir için Diyarbakır Askeri Hastanesi'nin bahçesinde tören yapıldı. Törenin ardından Ünver ve Akdemir'in cenazeleri, ambulanslarla Diyarbakır 2. Taktik Havva Kuvvet Komutanlığı'na götürülerek toprağa verilmek üzere  memleketlerine gönderildi. 

PKK'da ağır zaiyat
Aralıksız süren dağlık alanlardaki çatışmalarda ise PKK ağır kayıplar vermeye devam ediyor. Yoğun çatışmalarda havadan yapılan bombardımanlarla kırsal alanda 100'e yakın PKK'lının öldürüldüğü öğrenildi. Çatışmaların bir haftadır aralıksız sürdüğünü belirtiliyor. Hava destekli operasyonda Sikorsky helikopterlerle çatışma bölgelerine mühimmat ve asker sevk edilirken, Kobra helikopterler de PKK'lıların kaçış noktalarını ateş altına alıyor. Goman Dağları başta olmak üzere bombalanan çatışma noktalarından dumanlar yükseliyor. Yaklaşık 2 bin asker de Şemdinli etrafında konuşlandırıldı. Birlikler hava desteğiyle operasyonu genişletti.


Kaynak: YENİÇAĞ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=70981


Bu haber 824 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,713 µs