En Sıcak Konular

FETHULLAH GÜLEN EKİBİ TARAFINDAN HANGİ GÖZLE GÖRÜLÜYOR?

1 Ağustos 2012 11:31 tsi
FETHULLAH GÜLEN EKİBİ TARAFINDAN HANGİ GÖZLE GÖRÜLÜYOR? Bir tarafta dinin ölçüleri diğer tarafta bir insanın sözleri… İnsan o zaman gerçekten merak ediyor peşinden gidenler acaba Fethullah Gülen’e hangi gözle bakıyor diye.

Fethullah Gülen'in sözleri artık hadis-i şerif kabul ediliyor

Fethullah Gülen kendi ekibi tarafından acaba hangi gözle görülüyor. Bunu bazılarınız merak etmiş olabilir çünkü bu harekete mensup insanlarla konuşurken ayetten, hadisten deliller getirerek Gülen'in ayet ve hadislere ters uygulamalarını anlatmama rağmen, "Hocamız doğrusunu bilir" diyerek işin içinden çıkıyorlar. Gerçekten anlaşılması zor bir durum… Bir tarafta dinin ölçüleri diğer tarafta bir insanın sözleri… İnsan o zaman gerçekten merak ediyor peşinden gidenler acaba Fethullah Gülen'e hangi gözle bakıyor diye. 
29 Temmuz tarihli Zaman gazetesinin internet sitesinin giriş ön sayfasından bir bölümü sizinle paylaşmak istiyorum. Gazetenin internet sayfasında da günün hadisi diye bir bölüm var. Burada her gün bir hadis-i şerif yayınlanıyor. Günün Hadisi: "İnsan günaha bir dakika bile hakkı hayat tanımamalı, kaydığı noktadan, düştüğü çukurdan bir an evvel kurtulmaya bakmalıdır. Hadis-i Şerif" 
Yukarıdaki yazıyı aynen zaman internet sitesinden kopyaladım. Bu söz Zaman gazetesinde Peygamber Efendimize ait bir söz olarak, hadis-i şerif olarak yayınlandı. 
Her gün bütün gazetelere yazılanlara işim gereği hızlı bir şekilde göz atarım. Bu sözü okuyunca, bir an duraksadım çünkü bu sözdeki konuşma üslubuna bakınca bunun Peygamber Efendimize ait olmadığını her samimi Müslüman gibi ben de anladım. Kısa bir araştırmadan sonra bu sözün Gülen'e ait 3 Mart 2008 tarihli Hakikat Damlaları 73 no'lu bölümden bir yazı olduğu ortaya çıktı. İnternette araştırmaya devam edince, bu sözün birçok yerde Gülen'in peşinden gidenler tarafından kullanıldığını gördüm. 
Hâşâ, hadis diye bizlere yutturulmaya çalışılan söze bakarsanız bir sürü laf kalabalığı, oysa Peygamber Efendimiz o ilahi üslupla net hüküm ve çözüm içeren üslubu ile herkesin anlayacağı çıkış yollarını ortaya koyar. 
Geçmişte Firavun, Nemrut gibi isimler ilahlık iddiasında bulunmuştur, "aynısını ben de yaparım, istediğimi yaşatır, istediğimi öldürürüm" demişlerdir. 
Peygamber Efendimiz hadislerinde bir mucize daha göstererek kıyamete yakın kendisini peygamber zannedecek, yalancı peygamberlerin türeyeceğini ifade etmektedir. Yani adam kendisini haşa Peygamber Efendimiz ile mukayese edecek, "ne var yani ben de onun gibi sözler söylerim" diyecek kadar ölçüsüz ve dengesiz olacaktır. Şimdi bu grup Gülen'e ait sözleri sanki Peygamberimize aitmiş gibi rahatlıkla söyleyebiliyor, yazıp çizebiliyor. Millete yutturmaya çalışıyor 
Oysa Peygamber Efendimiz çok net bir şekilde, "Bana ait olmayan herhangi bir sözü bana atfeden ebedi cehennemde yerini hazırlasın" demektedir. 
Anlaşılan o ki, yandaşları için Gülen'in her konuştuğu hâşâ en az Peygamber Efendimizin sözleri kadar bağlayıcı, zaten böyle olmasa dinlerarası diyalog adı altında ayet ve hadislere ters bu kadar davranışı Gülen ortaya koyamaz, koysa bile peşinden insanlar gitmezdi. 
Yandaşlarına bir çift sözüm var, siz hangi cüretle Gülen'e ait sözleri Peygamber Efendimizin o mübarek ağzından çıkmış sözler olarak gösterebilirsiniz? Bu ne cüret, bu ne hadsizlik… Bunu yapacak kadar ölçüsüz bir tek grup olabilir. Onun da adını Peygamber Efendimiz yıllar öncesinden koyuyor. Açın bakın kıyamet hadislerine, deccal hadislerine… 
Değil Gülen, yedi ceddi sülaleniz gelse yıllarca papazlarla beraber bir odaya kapansanız Peygamber Efendimizin o mübarek ağzından dökülen bir harfe denk bir eser ortaya koymaya ömrünüz yetmez. Siz kendinizi ne zannediyorsunuz! 
Bırakın bu sapkın anlayışları da Alemlerin Efendisinin bastığı toprağın kölesi olun, o zaman umulur ki bu rahmet ayında affedilirsiniz. 

Selim Kotil - Yeni Mesaj 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?artikel,12002514/fethullah-gulen-in-sozleri-artik-hadis-i-serif-kabul-ediliyor/selim-kotil


Bu haber 756 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,645 µs