En Sıcak Konular

CEZAYİR KADDAFİ'Yİ İNGİLİZLERE SATMIŞ

30 Temmuz 2012 16:37 tsi
CEZAYİR KADDAFİ'Yİ İNGİLİZLERE SATMIŞ Kaddafi’nin öldürülmeden önce Cezayir’den sığınma istediği, ancak Cumhurbaşkanı Buteflika’nın telefonlara çıkmayarak Libya liderinin yerini tespit ettirip İngiltere’ye bildirdiği ortaya çıktı.

Kaddafi'nin öldürülmeden önce Cezayir'den sığınma istediği ortaya çıktı 

Kaddafi'nin öldürülmeden önce Cezayir'den sığınma istediği, ancak Cumhurbaşkanı Buteflika'nın telefonlara çıkmayarak Libya liderinin yerini tespit ettirip İngiltere'ye bildirdiği ortaya çıktı.

Libya'da bir kanalizasyon borusunda yakalandıktan sonra muhalif güçler tarafından öldürülen ve kanlar içindeki son görüntüsü tüm dünyanın hafızalarına kazınan Muammer Kaddafi'nin en güvendiği dostlarından biri olan Cezayir Cumhurbaşkanı Abdüllaziz Buteflika yüzünden hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Wikileaks'in Amerikan diplomatik kaynaklarından elde ettiği 1 Eylül 2011 tarihli belgeye göre, Trablus düştükten sonra Beni Velid kentinde saklanan 69 yaşındaki Kaddafi, kent muhalif güçler tarafından kuşatılmadan önce Kızı Ayşe ve ilk eşi Safiye gibi Cezayir'e sığınmak istedi. Bunun için Cezayir Cumhurbaşkanı Abdüllaziz Buteflika'yı defalarca telefonla aradı. Ancak, bir yıl öncesine kadar Kaddafi'nin en yakın dostu, Libya liderinin telefonlarına çıkmadı. Hatta Buteflika Cezayir İstihbarat Servisi DRS'ye verdiği talimatla kendisi ile görüşmeyi bekleyan Kaddafi'nin yerini tespit ettirdi.

İngilizlere söylediler

İstihbarat Servisi Başkanı Muhammed Mediene, hemen bu bilgiyi İngiliz dış istihbarat servisi MI-6'in başındaki meslektaşı ile paylaştı. Kaddafi'yi yakın takibe alan İngiliz ajanlar, devrik Libya liderinin yerini muhaliflere bildirerek 50 gün sonra memleketi Sirte'de yakalanmasını sağladı. Kaddafi'yi esir alan muhalifler libya liderini linç ederek öldürdü. Cezayir MAP haber ajansına göre, Buteflika'nın El Kaide'nin Kuzey Afrika'da konuşlanan Magrep kolu ile birlik olmasından endişe ettiği için Kaddafi'den kurtulmak istediği belirtildi. Kaddafi rejimini devirmek için kurulan Ulusal Geçiş Konseyi, başkent Trablus'u aldıktan sonra bile Cezayir'i, Kaddafi ve ailesine destek olmakla suçlamıştı. Ancak Cezayir bu iddiaları reddetmişti.


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/yardim-telefonu-oldurmus/468723/30/Dunya


Bu haber 770 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,311 µs