En Sıcak Konular

AKÇAY: ''AKP TÜRK DÜŞMANIDIR''

29 Temmuz 2012 22:33 tsi
AKÇAY: ''AKP TÜRK DÜŞMANIDIR'' MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, "Biz yıllardır AKP'nin ülkeyi etnik kimliklere bölmek istediğini ardından Anayasa'dan Türk kelimesini çıkarmak istediğini söylüyorduk. AKP'nin son girişimleri bizim haklılığımızı bir kez daha ispat etmiştir" dedi.

AKP Türk düşmanıdır'

AKP'li yöneticilerin Türk Düşmanlığı yaptığını söyleyen MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, "Biz yıllardır AKP'nin ülkeyi etnik kimliklere bölmek istediğini ardından Anayasa'dan Türk kelimesini çıkarmak istediğini söylüyorduk. AKP'nin son girişimleri bizim haklılığımızı bir kez daha ispat etmiştir" dedi.
AKP'nin Anayasa'nın vatandaşlıkla ilgili maddesinde yer alan " Türk " kelimesinin Anayasa'dan çıkarılmasını teklif ettiğini söyleyen MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, "AKP'nin Anayasadaki " Türk " kelimesinden ve Anayasanın ilk üç maddesinden rahatsız olduğunu, Anayasa değiştirmek için 12 Haziran 2011 seçimlerinde Türk Milletinden oy isteyen AKP'nin seçimlerden sonra " Türk düşmanlığı " yapacağını ve Anayasa'dan Türk kimliğini çıkarmaya çalışacağını söylemiştik. Bilindiği gibi AKP, Anayasa Uzlaşma Komisyonuna Türk vatandaşlığı ile ilgili bir değişiklik önergesi vermiştir. Mevcut Anayasa'nın Türk vatandaşlığı başlıklı 66. maddesi , "Türk devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk'tür.Türk babanın veya Türk ananın çocuğu Türk'tür " ifadeleri yer almaktadır. AKP'nin önerisinde ise, bu maddeler çıkartılarak " Vatandaşlığın temel bir hak olduğu, vatandaşlık statüsünün kanunun öngördüğü esaslarla kazanılacağı " yönünde genel ifade yer almaktadır" dedi.

MHP BUNLARIN TARTIŞILMASINA, DEĞİŞTİRİLMESİNE ASLA MÜSAADE ETMEYECEKTİR

AKP'li yöneticilerin Türk Düşmanlığı yaptığını söyleyen Akçay, "Biz yıllardır AKP'nin ülkeyi etnik kimliklere bölmek istediğini ardından Anayasa'dan Türk kelimesini çıkartmak istediğini söylüyorduk. AKP'nin bu girişimleri bizim haklılığımızı bir kez daha ispat etmiştir.
Habur'da PKK'lı teröristleri törenlerle karşılatıp teröristlerin ayağına çadır mahkemesi gönderen İmralı Canisi'nin ayağına Başbakanlık Müsteşar Yardımcısını ve MİT Müsteşarını göndererek teröristlerle pazarlık yapan ve bu zamana kadar ağzına " Türk " kelimesini almayan Başbakan Erdoğan 36 etnik gruptan bahsederek bölücülük yapmaktadır.
AKP Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Ayşenur Bahçekapılı Anayasa'dan Türk kelimesinin çıkartılması gerektiğini, Başbakanın Baş danışmanı Mücahit Aslan'ın babası, AKP'nin açılım politikalarının mimarı AKP Diyarbakır Eski Milletvekili İhsan Aslan Türkiye'nin eyaletlere bölünmesi gerektiğini söylüyor. Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, Anayasanın ilk üç maddesinin tartışılabileceğini söylüyor. Anayasanın ilk üç maddesinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin nitelikleri var. Türk Milleti kavramı var. Bu ülkenin bayrağı var.
Bu ülkenin İstiklal Marşı var. Bu ülkenin bölünmez bütünlüğü ve milli sınırları vardır. Milliyetçi Hareket Partisi bunların tartışılmasına, değiştirilmesine asla müsaade etmeyecektir. Başbakan ne diyor; 'Biz insanları Türkiye vatandaşlığında birleştireceğiz" diyor.
Bu ne demek? Türkiye'yi önce etnik gruplara bölecek, bu etnik gruplara siyasi ve hukuki statü verecek ardından da bizi birleştirecekmiş. Oysa Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları vatandaşlık kimliğinde hukuken bir ve eşit statüdedir. Anayasa'nın 66 ncı maddesi der ki " Türk devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk'tür " der. Bu doğru bir tanımdır. Ancak şimdi AKP bu tanımı değiştirmek istemektedir. Bu konuda Yüce Türk Milletini uyarıyoruz. " dedi. 

" TÜRK " KELİMESİNDEN NEDEN BU KADAR RAHATSIZ OLUYORSUNUZ

Anayasa'dan " Türk Vatandaşlığı " ibaresinin çıkartılmasıyla ilgili teklifin AKP'nin gerçek yüzünü bir kez daha gösterdiğini söyleyen Akçay, " PKK açılımından, özerklikten bahseden AKP'liler seçim döneminde sandığa gömülme korkusundan dolayı Tek Bayrak, Tek Devlet, Tek Millet, Tek Vatan diye gazeteler beyanatlar vererek Türk Milletinden oy istemiştir. Ancak Tek Bayrak, Tek Devlet, Tek Millet, Tek Vatan diye gazetelere beyanatlar veren Başbakan Erdoğan ve AKP'liler her ne hikmetse bu bayrağın, bu devletin, bu milletin ve bu vatanın adını bir türlü söyleyememektedir. AKP'liler Tek Bayrak diyor. Ama bu bayrağın adını söyleyemiyor.

Bu bayrağın adı yok mu? Bu bayrağın adı Türk Bayrağı değil mi? Neden bayrağımıza Türk Bayrağı diyemiyorsunuz? Tek Devlet, Tek Millet, Tek Vatan diyen AKP'liler neden Türk Devleti, Türk Milleti, Türk Vatanı diyemiyor? Yoksa sizin " Türk" Kelimesine alerjiniz mi var? "Türk" Kelimesinden neden bu kadar rahatsız oluyorsunuz diye sordu.
 
MHP'li AKÇAY sözlerine şöyle devam etti: "Anayasa'dan " Türk " kelimesini çıkartmak isteyenler " Irkçılık " yapmaktadır. Bu teklifle Türkiye'nin temellerine dinamit konulmaktadır. Türkiye'yi; Irak ve Suriye'nin durumuna düşürüp tek millet içinden başka milletler çıkartmaya çalışıyorlar. Türk Milletine Anayasadan ve bu topraklardan silmek istiyorlar. Türk Kimliği; üç buçuk bölücü-hain-soysuz istedi diye Anayasa'dan çıkartılamaz. Türk Milleti ve Milliyetçi Hareket Partisi asla buna müsaade etmeyecektir."


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=24774


Bu haber 690 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,172 µs