En Sıcak Konular

HATAY'DA BÜYÜK PROVOKASYON

26 Temmuz 2012 11:33 tsi
HATAY'DA BÜYÜK PROVOKASYON Karanlık odaklar, Esad'dan kaçan Sünni Suriyelilerin sığındığı Hatay'da büyük bir provokasyon hazırlığı içinde. Nusayri nüfusun yoğun olarak yaşadığı Hatay'da "Suriyeli teröristlere karşı silahlanın" çağrısı yapılıyor.

Rahmet ayı Ramazan'da ülkeyi karıştırmak istiyorlar

Sınırda büyük provokasyon

Suriye'de yanan ateş neredeyse Türkiye'ye sıçradı. Karanlık odaklar, Esad'dan kaçan Sünni Suriyelilerin sığındığı Hatay'da büyük bir provokasyon hazırlığı içinde. Nusayri nüfusun yoğun olarak yaşadığı Hatay'da "Suriyeli teröristlere karşı silahlanın" çağrısı yapılıyor. Geçtiğimiz aylarda, Beşşar Esad'ın milis gücü Şebbiha'ya Hatay'dan binlerce katılımın olduğu da iddia edilmişti. Şimdi alenen "Karanlığa Karşı Aydınlık Gerillaları" imzasıyla dağıtılan broşürlerle özellikle alevi gençler provoke edilmeye çalışılıyor.

Suriye'de katliamdan kaçan Sünnilere ev sahipliği yapan Hatay bu günlerde karanlık odakların provokasyonlarına maruz kalıyor. Yıllardır birçok din ve etnik kökenden vatandaşın huzur içinde yaşadığı Hatay'da gizli ellerin dağıttığı broşürlerle "Suriyeli teröristlere karşı silahlanın" çağrısı yapılıyor.

Birlikte yaşamın en güzel örneğini verdi
Alevi, Sünni, Arap, Kürt, Ermeni, Süryani gibi birçok din, mezhep, etnik kökenden vatandaşın yaşadığı Hatay'ı karıştırmak isteyen güçler boş durmuyor. Binlerce Suriyelinin sığındığı Hatay'da alevi gençlere "silahlanın" çağrısı yapılıyor. "Karanlığı Karşı Aydınlık Gerillaları" imzasıyla Hataylı Alevilere ulaştırılmaya çalışan broşürlerde,  son günlerde Alevi karşıtı olayların yaşandığını ve bu olaylara sessiz kalınmayacağı bildiriliyor.

"Yobaz teröristlere karşı..."
Hatay'da bulunan mülteci kamplarının teröristler tarafından merkez olarak kullanıldığının söylendiği broşürde, "Harbiye ve Samandağ başta olmak üzere tüm alevi bölgelerindeki gençler silahlanıyoruz. Her alevi gencini bu karanlığa dur demek için aydınlık gerillalarına katılıp yobaz teröristlere karşı durmaya davet ediyoruz" denildi.

"Acilciler" parmağı mı var?
Suriye devletinin yıllardır üzerinde hak iddia ettiği Hatay'ı Suriye'ye bağlama idealini güden Acilciler örgütünün son yaşanan şiddet ortamıyla birlikte yeniden hareketlendiği iddia edilmişti. Örgütlenme üssü olarak Hatay'ı seçen örgütün istihbarat ve emniyetin de yakın takibinde olduğu belirtiliyordu. Son yaşanan provokasyon girişiminin, Suriye gizli servisi el Muhaberat tarafından desteklendiği öne sürülen acilciler vasıtasıyla da yapılmış olabileceği iddia ediliyor.

Doç. Dr. Ferhat Kentel "Hatay'da provokasyon yapmak kolay"
Hatay gibi yerler kimliklerin daha kolay farkına varılabileceği yerler. Bu tarz bölgelerde Kürtlerin yaşadıkları mahalle, Alevilerin yaşadıkları mahalle falan gibi şeyler rahatlıklar söylenebilir ama İstanbul gibi büyük metropollerde böyle şeylerin farkına varmanız biraz daha zor olabiliyor. İstanbul anonimleşmenin çok kolay olduğu bir yer. Ama daha küçük yerlerde şu Kürt, bu Arap, şu Hıristiyan bu Müslüman diyebilmeniz daha da muhtemel Dolayısıyla bu tür yerlerde provokasyon yapmak daha kolaydır. Mesela Kars, Adapazarı ve Antakya da böyle yerlerdir.

Bütün bunların altında inanılmaz hassas bir denge var. Herkes üç aşağı beş yukarı biliyor ki eğer birisi bizi provoke ederse Allah muhafaza başımıza bir sürü şey gelir. Dolayısıyla mümkün olduğu kadar bir arada yaşamanın formülleri bulunmaya çalışıldı.(Cihat Arpacık - MİLLİ GAZETE)


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/sinirda-buyuk-provokasyon-245617.htm


Bu haber 1,058 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,892 µs