En Sıcak Konular

BAHÇELİ'NİN KERKÜK ZİYARETİ'Nİ ELEŞTİRENLERE MHP'DEN SERT CEVAP

24 Temmuz 2012 16:12 tsi
BAHÇELİ'NİN KERKÜK ZİYARETİ'Nİ ELEŞTİRENLERE MHP'DEN SERT CEVAP MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. E. Semih Yalçın, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Kerkük'e gerçekleştireceği ziyaretle ilgili spekülasyonlar üzerine basın açıklaması yaptı.

Şark kurnazları harekete geçti

YALÇIN "MHP Liderine Kerkük üzerinden hücum edilmesinin sebebi, ziyaretin yapacağı bu büyük etkiyi sabote etmek ve partimizi karalamaktır. Kötü niyetli ve maksatlı çevrelerin dışında hiç kimsenin, MHP Genel Başkanı'nın Kerkük ziyaretini malayani ifadelerle yorumlamayacağı açıktır" dedi
 
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Kerkük'e gerçekleştireceği ziyaretle ilgili spekülasyonlar üzerine yaptığı basın açıklamasında "Yatıp kalkıp MHP eleştirisi yapanlar, Kerkük ziyaretinin ihtiva ettiği mesajın üzerini laf kalabalığı ve usturuplu ifadelerle, sübjektif ve zorlama yorumlarla örtemeyeceklerdir. MHP liderinin Kerkük'te kılacağı bir bayram namazına dil uzatacak kadar gözü dönmüş olanlara hakettikleri cevabı Türk kamuoyu verecektir" dedi.
 
Yalçın, "Hatırlanacağı üzere, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli, 27 Haziran-2 Temmuz 2012 tarihleri arasında bazı Balkan ülkelerini kapsayan bir dizi ziyarette bulunmuştur. Sayın Bahçeli'nin, Yunanistan, Makedonya, Kosova ve Bulgaristan'a yaptığı ziyaretler, çok samimi bir atmosferde geçmiştir. Sayın Devlet Bahçeli ve heyeti, Balkanlarda büyük bir coşkuyla karşılanmış, kucaklanmıştır. Bu vesileyle Türk dünyasının vazgeçilmez ve önemli bir parçası olarak görülen Balkan Türklerinin yalnız olmadığı, haklı davalarını Türk milliyetçilerinin ilelebet savunacağı mesajı verilmiştir. Yaşadıkları ülkelerde varlık ve hukuk mücadelesi veren Türklere güç ve şevk katan, sevinç ve umut dalgası yaratan bu ziyaretler, Türkiye kamuoyunda da olumlu karşılanmıştır.Diğer yandan, ziyaretler sırasında soydaşlarımızın MHP heyetine gösterdiği yakın ve sıcak ilgi, Balkanlar'daki Türk varlığının bütün olumsuzluklara rağmen ayakta olduğunu göstermiştir" açıklaması yaptı.
 
MALUM ÇEVRELER YİNE HAREKETE GEÇTİ
Yalçın yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Devlet Bahçeli'nin Balkan ülkeleri gezisi, MHP'nin öteden beri özel önem verdiği Türk dünyasıyla yeniden kucaklaşma ve kaynaşma arzusunun tezahürü olarak ortaya çıkmıştır. Bu arzunun devamı niteliğindeki ikinci bir ziyaret de Ramazan Bayramı dolayısıyla Kerkük'e gerçekleştirilecektir. Ancak, oldukça verimli bir Balkanlar gezisinin devamı niteliğindeki Kerkük programı, bir süredir MHP düşmanlığını ileri boyutlara vardıran ve partimizin müstakbel başarılarından rahatsız olan malum çevreleri kaygıya düşürmüştür. Ziyaretin güzerg‰hı ve ayrıntıları henüz netleşmeden, MHP'nin her hamlesini, her çıkışını eleştirmeyi marifet belleyen malum çevreler harekete geçmiştir. Bunların medyadaki, sosyal medyadaki temsilcileri, bir yığın laf kalabalığı ve süslü sözlerle peşin hükümlerini sıralamaya başlamışlardır. Onlara göre, " ABD'nin bölgesel Kürt devleti projesi, buna tek karşı çıkan MHP'nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Kerkük ziyareti dolayısıyla zımnen onaylanmış olacaktır. Çünkü Kerkük Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin kontrolündedir.
 
Şark kurnazlığının, söz simsarlığının ve ucuz bilgiçliğin göstergesi olan bu gibi yorumlar; belli bir maksat güdülerek sıralanmaktadır. Bu bir tür niyet okuyuculuğu ve siyasi falcılıktır. Malžm çevreler, Sayın Bahçeli ve MHP'nin son zamanlarda attığı akılcı adımlardan rahatsızdır. MHP'nin Balkanlar ziyaretiyle başlattığı Türk dünyası atağının milli getirilerinden ve Kerkük ziyaretinin yeni kazançlar sağlayacak olmasından endişelidir. MHP Liderine Kerkük üzerinden hücum edilmesinin sebebi, ziyaretin yapacağı bu büyük etkiyi sabote etmek ve partimizi karalamaktır. Kötü niyetli ve maksatlı çevrelerin dışında hiç kimsenin, MHP Genel Başkanı'nın Kerkük ziyaretini malayani ifadelerle yorumlamayacağı açıktır.
 
MHP TÜRK DÜNYASININ UMUDU
Bütün dünyanın bildiği gibi, MHP sadece Türkiye'de yaşayan Türk milliyetçilerinin partisi değildir. Aynı zamanda Türk dünyasının umut bağladığı bir fikir ve siyaset hareketidir. Dolayısıyla MHP'nin lideri, sadece Ülkücü Hareket'in değil, aynı zamanda bütün Türk dünyasının birliğini temsil etmektedir. O bakımdan partimizin Türk dünyasındaki gelişmelere ilgi duyması, sorunlarına gereken hassasiyeti göstermesi olağandır. Her şeyden önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Kerkük'e gerçekleştireceği ziyaretin bu açıdan sembolik bir anlamı ve değeri vardır.
 
Türklükle sorunu bulunan AKP iktidarı, dış politikada da Türk dünyasıyla ilişkilere şaşı bakmaktadır. Bu nedenledir ki gerek Balkanlarda, gerekse Ortadoğu'da Osmanlı bakiyesi Türk varlığını sadece din" tasnife göre değerlendirmekte, bin yıllık emperyal kültürü h‰sıl eden asli unsuru ve onun mill" birikimini yok saymaktadır. AKP iktidarı, Türkiye dışındaki Türklerin hukukunu gözetme konusunda özürlüdür. MHP, çeşitli vesilelerle AKP'nin Türk dünyasına ve bölgeye yönelik politikalarını eleştirmiş, Irak ve Suriye Türkmenlerinin dikkate alınmadığı bir diplomasi anlayışının, Türkiye'nin çıkarlarına zarar vereceğini belirtmiştir. Suriye başta olmak üzere bölgedeki endişe verici gelişmelerin, bilhassa bölgedeki Türkmen nüfusunun geleceği açısından dikkate alınması lüzumunu hatırlatmıştır.
 
Kerkük, Ortadoğu'da Türklüğün simgesidir. MHP Lideri Bahçeli'nin Kerkük ziyareti, Irak Türkmenlerinin yaşadığı problemleri yeniden gündeme getirecektir. Uluslararası platformda bölgeyle ilgili alınacak kararlarda Irak Türklüğünün hak ve çıkarlarının göz ardı edilmemesi gerektiği ziyaret dolayısıyla ilgililere duyurulmuş olacaktır. Türkiye'nin bölgesel politikalarında Türkmen faktörünün mutlaka dikkate alınması gerektiğine vurgu yapılmış olacaktır.
 
KERKÜK'TE VERİLECEK MESAJ
Amerikan işgali ve sonrasında en büyük zararı Irak Türkmenleri görmüştür. Irak Türkmenleri sahipsiz bırakılmıştır. Mevcut Irak yönetimi de Türkmenlerin sorunlarıyla ilgilenmemekte, onları Kerkük'ü kontrol altında tutan bölgesel Kürt yönetiminin keyfi tutumuyla karşı karşıya bırakmaktadır. Irak Türkleri mazlum durumdadır ve desteğe muhtaçtır. Bölgesel gelişmeler böyle giderse Suriye'deki Türkmenler de Iraktakilerle aynı kaderi paylaşacaklardır. O sebeple Türkiye, Suriye'de taşların yerine oturmasını beklemeden Irak Türkmenlerinin geleceğini güvenceye almalıdır. Bu yönde Türkiye'nin göstereceği kararlılık, Suriye Türkmenlerinin geleceği açısından da belirleyici olacaktır.
 
Kerkük ziyareti bölgesel dengelerin alt üst olduğu böylesine bir kritik bir dönemde gerçekleşecektir. Ziyaret dolayısıyla Türkiye'nin Irak politikasının Türkmenlerin haklarını güvence altına alacak biçimde dizayn edilmesi gerektiği hatırlatılacaktır. Hem küresel ve bölgesel güçlere, hem de Irak yönetimine Türkiye'nin iradesini kulak ardı ederek Kerkük sorununun çözülemeyeceği mesajı verilecektir.
 
Yatıp kalkıp MHP eleştirisi yapanlar, Kerkük ziyaretinin ihtiva ettiği mesajın üzerini laf kalabalığı ve usturuplu ifadelerle, sübjektif ve zorlama yorumlarla örtemeyeceklerdir. MHP liderinin Kerkük'te kılacağı bir bayram namazına dil uzatacak kadar gözü dönmüş olanlara hakettikleri cevabı Türk kamuoyu verecektir. Öküz altında buzağı arayan bu malžm çevrelere, MHP heyetinin Balkanlar ziyaretiyle başlayan süreci iyi okumalarını tavsiye ediyoruz.


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=24743


Bu haber 766 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,096 µs