En Sıcak Konular

BAHÇELİ'NİN KERKÜK ZİYARETİNE ''AYKIRI'' YORUM

23 Temmuz 2012 22:28 tsi
BAHÇELİ'NİN KERKÜK ZİYARETİNE ''AYKIRI'' YORUM Devlet Bahçeli’nin bayram namazını Kerkük’te kılacağı haberi ülkücü camiada farklı yorumlara sebep oldu.Yeniçağ Gazetesi'nden Alper Aksoy ziyaretin MHP tabanına “Irak Kürdistanı”nı tasdik ettirmek için ayarlandığını ileri sürdü.

Bahçeli'nin Kerkük ziyareti bir tuzaktır!

Bahçeli, Federe Kürt Devleti sınırına girdiği anda pasaportu istenilecek ve pasaportuna Kürdistan damgası vurulacaktır... Pasaportunu cebinden çıkarması ve Kürdistan yetkililerine uzatması gönül rızasıyla olacaktır. Giriş işleminden sonra Türk Milliyetçiliğinin bayraktarı olan MHP'nin genel başkanı "Kürdistan'a Hoşgeldiniz" tabelaları altında yürütülecek ve bu sahneler kayıt altına alınacaktır.
 
Bahçeli'nin Kerkük ziyareti
Alper Aksoy
Devlet Bahçeli'nin bayram namazını Kerkük'te kılacağı haberi ülkücü camiada farklı yorumlara neden 
oldu.
Bahçeli muhalifleri bu ziyareti, tabanın sempatisini kazanmak için "kongre öncesi ülkücü makyaj" olarak yorumladılar.
Keşke öyle olsaydı!..
Bahçeli taraftarları da "Bilge Lider'in öze dönüş ziyareti" olarak gördüler.
Keşke öyle olsaydı!..
Her iki tarafta yanılgı içinde. Bunun adı konuya kendi pencerelerinden bakma yanlışı. 
Gerçeği yakalamak için bu ziyarete pencereden değil, kuşbakışı bakmamız gerekecek. Ama bundan önce hafıza tazelemeliyiz.
Kerküklü soydaşlarımıza yönelik Türkmeneli TV 2004 yılında yayına başladı. İlk aylarda sayın Bahçeli ziyaret edilerek "Türk milliyetçiliğinin bayraktarı olan MHP Genel Başkanı'nın Türkmeneli televizyonu aracılığı ile soydaşlarına seslenmesi" istendi. Sayın Bahçeli bu teklifi açıkça reddetmedi ama "inşallah önümüzdeki aylarda" sözleriyle geçiştirdi. 2004, 2005, 2006 yıllarında Türkmeneli TV'nin üst düzey yöneticileri her yıl en az iki üç defa sayın Bahçeli'yi ziyaret ettiler. Cevap hep aynı idi: "İnşallah önümüzdeki aylarda..." 
Tabi bu arada, daha ilk teklifte, Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal "İnşallah önümüzdeki aylarda..."  demeden Türkmeneli ekranlarından Kerküklü soydaşlarımıza seslendiler ve "biz arkanızdayız" mesajı verdiler.
Şimdi önce kendime ve sonra size soruyorum: Türkmeneli ekranına çıkmayan sayın Bahçeli ülkücü tekamül mü geçirdi de bayram namazını aniden Kerkük'te kılmaya karar verdi?
Keşke öyle olsaydı!..
MHP Şanlıurfa'da "1000 Yıllık Kardeşlik" mitingi bile yaptı ama Telafer Katliamı'nı protesto etmek için tek bir miting yapamadı. Ankara ve İstanbul'da yapılacak bir mitingin sayın Bahçeli'ye bir gram riski yoktur. Ama Kerkük'te bayram namazı kılma ziyareti hayli riskli. Sayın Bahçeli'nin ruhuna Cenab-ı Hak bir anda cesaret mi üfledi?
Keşke öyle olsaydı!..
Bu keşkelerle dimağımızı hareketlendirdikten sonra şimdi Irak Federe Kürt Devleti'ne projektör tutup gerçeğe adım adım yaklaşalım.
AKP iktidarına kadar Irak'ın üniter yapısının bozulması Türkiye için savaş sebebi olarak görülüyordu. Çünkü Kuzey Irak'ta kurulacak bağımsız yada federe bir Kürt Devleti tehdit olarak algılanıyordu.
AKP hükümetleri Irak Cumhuriyeti anayasasını kabul ederek Federe Kürt Devleti'ni resmen tanımış oldular. Bu yeni süreçte "Irak'a evet, Kürdistan'a hayır!" deme şansımızı AKP tüketmiştir. Türkiye için "Irak Kürdistanı" anayasal ve hukuksal meşruiyeti olan siyasal bir yapıdır artık. Bizim besleyip büyüttüğümüz, koruyup kolladığımız iki Kürt aşiretinin lideri bugün palazlandılar. Sırtlarını ABD ve İsrailli ağabeylerine dayayarak bize kafa tutmaya başladılar. Bu durumu ne yazık ki biz yarattık. Basiretsiz, öngörüsüz, korkak, kaypak ve ABD ile AB ülkelerinin dümen suyunda gerçekleştirilen kişiliksiz politikalar sonucunda bu iki solucanı büyüterek biz canavar yaptık.
AKP hükümetlerine resmen kabul ettirilen "Irak Kürdistanı" nın Türk kamuoyuna da kabul ettirilmesi gerekiyordu. Peki Türk kamuoyunda bu işi en zor kabullenecek kesim kimdi?.. 
Elbette MHP tabanı... 
MHP tabanına "Irak Kürdistanı"nı tasdik ettirmek için Sayın Bahçeli'nin Kerkük programını kimler hazırladı?..
Şenol Uğurlu'nun ifadeleriyle: "Kerkük'te bayram namazı ambalajı ile Ülkücü Hareket üstünde bir toplum mühendisliği çalışması mı yapılıyor?" 
Şimdi bu soruların aklımızda tutarak Sayın Bahçeli'nin Kerkük ziyaretinde olacakları sıralayalım: Bahçeli, Federe Kürt Devleti sınırına girdiği anda pasaportu istenilecek ve pasaportuna Kürdistan damgası vurulacaktır... Pasaportunu cebinden çıkarması ve Kürdistan yetkililerine uzatması gönül rızasıyla olacaktır. Hatta tam o esnada basın mensupları bu olayı kayıt altına alacaklardır.
Giriş işleminden sonra Türk Milliyetçiliğinin bayraktarı olan MHP'nin genel başkanı "Kürdistan'a Hoşgeldiniz" tabelaları altında yürütülecek ve bu sahneler de kayıt altına alınacaktır.
İleriki aylarda veya yıllarda MHP Genel Başkanı değişse bile sayın Bahçeli'nin pasaportundaki Kürdistan damgası MHP'nin ayak bağı olarak karşımıza çıkacaktır. "Kürdistan'a karşı çıkma hakkınızı kaybedeli yıllar oldu, Devlet Bahçeli'nin pasaportuna Kürdistan damgası vurulurken aklınız neredeydi?" soruları ile muhatap olunacaktır.
Peki sayın Bahçeli'nin Kerkükte can güvenliğini kim sağlayacak? Elbette Federe Kürt Devleti'nin emniyet mensupları yani Barzani peşmergeleri... Pasaporta vurulacak Kürdistan damgasını geçtim, Bahçelinin kendisini Barzani peşmergelerine korutması bile hukuk dilinde "Kürt Federe Devleti'ni tanımak ve resmi temasa geçmek" demektir.
Ey vaaah ki ey vaaah!.. Şimdi anladınız mı "keşke" lerimizin sebebini?
Bütün bu kabuller şunu ispatlayacaktır:
Sayın Bahçeli'nin Kerkük'te kılacağı namaz bayram namazı değil AKP'nin ve ABD'nin Kürt politikalarını tasdik namazı olacaktır, Irak Federe Kürt Devleti'ni tanıma namazı olacaktır, MHP ideallerinin cenaze namazı olacaktır.


Kaynak: YENİÇAĞ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=70550


Bu haber 996 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,029 µs