En Sıcak Konular

''KİBİRLİ TÜRK TAVRI ANKARA'YI KÖR ETMESİN!''

23 Temmuz 2012 16:55 tsi
''KİBİRLİ TÜRK TAVRI ANKARA'YI KÖR ETMESİN!'' Türk ekonomisinin aşırı ısınma, sonra da durma riskiyle karşı karşıya kalabileceğine dikkat çeken New York Times bir iddia ortaya attı: Ankara 4-5 IMF raporunun yayınlanmasını bloke etti.

NYT'de Türk ekonomisine uyarı

Türk ekonomisinin aşırı ısınma, sonra da durma riskiyle karşı karşıya kalabileceğine dikkat çeken New York Times bir iddia ortaya attı: Ankara 4-5 IMF raporunun yayınlanmasını bloke etti.

Avrupa ekonomik kriz ortamında iken Türkiye'deki dev alışveriş merkezlerine, pahalı araba alımlarına yansıyan ekonomik refah, New York Times gazetesinde "Türkiye'den Avrupa'ya: 'Şimdi Hasta Kim?'" başlıklı bir haber analizine konu oldu.

Gazete, yine iktisatçıların Türk ekonomisinin aşırı ısınma, sonra da durma riskiyle karşı karşıya bulunduğu" uyarılarına dikkat çekti.

Guccili türbanlılar ve şirket avukatları

New York Times, "Avrupa ekonomik krizi ile sarsılırken Türklerin, Osmanlılar gibi bir parça böbürlenmesi affedilebilir" sözleriyle başladığı Dan Bilefsky imzalı haber analizinde İstanbul'un dev AVM'lerinde "parlak renkli türbanları ve Gucci çantalarıyla" alış veriş yapan genç kadınlarla, BMW'nin son modelini 150 bin dolar ödeyip almak için altı aylık bekleme listelerine giren şirket avukatlarına" dikkat çekildi.

19 yüzyılında Osmanlı Imparatorluğu için kullanılan "Avrupa'nın hasta adamı" deyiminin artık yüksek gelirli Türk turistlerinin adalarına aktığı Yunanistan'a yakıştırıldığını kaydeden NYT, şu uyarıyı da yaptı:

"Gözle görünür refahın tüm işaretlerine ve Türk liderlerince, Türkiye'nin dünya için ekonomik model olduğu yönündeki yüksek sesli beyanlarına rağmen, iktisatçılar, Türk ekonomisinin aşırı ısınma, sonra da durma riskiyle karşı karşıya bulunduğu uyarılarını yapıyor."

Kibirli Türk tavrı Ankara'yı kör etmesin

Haberde tüketici harcamalarındaki patlamanın cari açığını körüklediği savunulurken hükümetin tahminleri doğrultusunda 2012 cari açığının geçen yıldaki yüzde 10'dan yüzde 8'e inmesi olumlu görülmekle birlikte pek yatıştırıcı olmayacağı öne sürüldü. Ülkenin son iki ekonomik krizinin arkasında bu denli büyük finansal deliklerin kapatılmasının yarattığı zorluklar bulunduğunu belirten gazete "Bazıları da kibirli Türk tavrının, Ankara'yı önündeki tehlikelere karşı kör etme tehdidinde bulunmasından korkuyor" diye yazdı.

Türkiye'nin ekonomik şöhretlerinin, 21. Yüzyılın galibinin, Avrupa veya ABD değil Türkiye olacağını söylemekten zevk duysa da IMF'nin son aylarda "çok daha az pembe tablo çizdiğini" yazan gazete, Ankara'nın 4 - 5 IMF raporunun yayınlanmasını bloke ettiğine dikkat çekti.

İtidali bir tek IMF tavsiye etmiyor

NYT, ihracat ve enflasyon gibi alanlara yönelik uyarılara da vurgu yaptıktan sonra "İtidali bir tek IMF tavsiye etmiyor" dedikten sonra Başbakan Tayyip Erdoğan'ın sert tepkisine yol açan Standard & Poor's Türkiye'nin notunu olumludan durağana çevirme kararını ve bunun gerekçelerini anımsattı. Gazete, haberin son bölümünde ise, Suriye krizi dâhil, bölgesel ihtilafların Türkiye üzerinde olumsuz bir etkisi olabileceği uyarılarına yer verdi.


Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ http://ekonomi.milliyet.com.tr/nyt-de-turk-ekonomisine-uyari/ekonomi/ekonomidetay/23.07.2012/1570779/default.htm


Bu haber 720 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,038 µs