En Sıcak Konular

DEVLET ÖCALAN'I NASIL MUHATAP ALDI?

23 Temmuz 2012 15:30 tsi
DEVLET ÖCALAN'I NASIL MUHATAP ALDI? PKK’nın dağ kadrosundan ve siyasi kadrosundan iki ismin ağzından, devletin PKK ve Apo ile olan ilişkisinin hangi boyutta ilerlediğinin ayrıntıları...

Devlet, Öcalan'ı nasıl muhatap aldı?

Bugün size PKK'nın dağ kadrosundan ve siyasi kadrosundan iki ismin ağzından, devletin PKK ve Apo ile olan ilişkisinin hangi boyutta ilerlediğinin ayrıntılarını aktarmak istiyorum. 
Birinci isim BDP milletvekili Emine Ayna. BDP'nin militan vekili bir hafta önce yaptığı ve her nasılsa ortam dinlemesine takılan konuşmasında "devlete Öcalan'ı muhatap aldırdık" diyor ve şöyle ilave ediyor: 
"Kürt halkının mücadelesiyle, Sayın Öcalan'ı da bu devlete kabul ettirdik. 'Muhatap almayız' diyenler İmralı'da, muhatap aldılar. Diyalog ve müzakere sürdürdüler. İşlerine gelmedi diyalog ve müzakereyi kestiler. Ama kabul ettiler. Kürt halkının özgürlük mücadelesinde bir Öcalan gerçekliği var. Yani sonuç olarak şunu ifade etmek isterim ki; Kürt halkı 21 yıl içerisinde yürüttüğü mücadeleyle aslında kazanan bir halktır. 
Kaybeden kim olmuştur? Kaybeden Kürt halkını tanımayan, kimliğini tanımayan, anadilini tanımayan, kültürünü tanımayan bu devlet olmuştur, bu sistem olmuştur. Onlar kaybetmiştir ve kaybetmeye de mahkûmdurlar." 
Emine Ayna açık konuşuyor. "Devlete karşı zafer kazandık, Apo'yu devlete muhatap kabul ettirdik, devleti mağlup ettik" diyor. 
Yani değerli okurlar, demokratik açılım diye çıkılan yolda "PKK, zafer kazandığını, devleti mağlup ettiğini" ilan ediyor. Türkiye'nin hiçbir kırmızı çizgisi kalmadığı için "teröristle muhatap olmamak" gibi bir kırmızı çizgimiz de kalmadı. Apo ile yardımcıları ile siyasi kadrosu ile her halükarda görüşüyoruz. 
Sonuçta da PKK'lılar "zafer bizimdir" diye nara atıyor. 
Zira terör grupları için en büyük galibiyet savaştıkları devlet tarafından muhatap alınmaktır. 
Ve Murat Karayılan. 
PKK'nın lider kadrosundan Murat Karayılan da Apo ile dağ kadrosu arasında devletin elemanları tarafından nasıl iletişim sağlandığını şöyle anlatıyor: 
"Oslo görüşmeleri sırasında hem Öcalan'dan bize gelen mektuplar oldu, hem bizim kendisine yazdığımız mektuplar oldu. Bu tamamen Oslo görüşmeleri sırasında işleyen mekanizmanın bir parçasıydı. Biz görüşmelerde hep Öcalan'la doğrudan görüşmeyi teklif ettik ve dayattık. Bizimle devlet adına görüşen söz konusu heyet de aslında çok reddetmedi, "sonra görüşme olabilir ama siz şimdi yazarsanız götürürüz, kendisinin yazdığını da size getiririz" dedi ve sağ olsunlar bunu 3 yıl boyunca yaptı. Onun üzerinden sanırım Öcalan'ın 20'ye yakın el yazması mektubunu bu heyet bize ulaştırmıştır. Aynı şekilde bizim yazdığımız mektuplar da aynı heyet tarafından Öcalan'a ulaştırılmıştır. İşin gerçeği budur." 
Karayılan'ın tarihi itirafından anlıyoruz ki, devletin elamanları örgüt ile Apo arasında kuryelik yapmış. 
Emine Ayna "devleti yendik" diyor, Murat Karayılan "devlet, Apo ile aramızda kuryelik yaptı" diyor, devletin askeri ise dağda PKK ile savaşıyor! 
 Peki, siz bu işe ne diyorsunuz? 

Muharrem Bayraktar - Yeni Mesaj

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?artikel,12002410/devlet-ocalan-i-nasil-muhatap-aldi/muharrem-bayraktar


Bu haber 772 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,532 µs