En Sıcak Konular

TEK HAYALI ÖLÜM OLAN NESİLLER

19 Temmuz 2012 15:27 tsi
TEK HAYALI ÖLÜM OLAN NESİLLER Tehlikenin boyutu tahminimizden çok daha büyük... Uyuşturucu bağımlıları beyaz zehirle kararan hayatlarını anlattı. İşte iç burkan hayat öyküleri:

Uyuşturucu,alkol,sigaranın esiri olan nesil elimizden kayıp gidiyor.Ölümü kurtuluş görüyor

Tek hayalim ölüm

Tehlikenin boyutu tahminimizden çok daha büyük... Uyuşturucu bağımlıları beyaz zehirle kararan hayatlarını anlattı. İşte iç burkan hayat öyküleri:

16 yaşında "ölüm"e başladı
M.L: "Başladığımda 16 yaşındaydım. Artık hayal bile kurmuyorum. Bir tek hayalim varsa o da ölmek. Ölmek istiyorum çünkü rezillik içindeyiz. Babamla karşılaşıyoruz bazen. Bana bakmaya utanıyor. 9-10 ve 12-13 yaşlarında çocuklar görüyoruz bazen bunu kullanan. Aileler çocuklarına sahip çıksın. Bizim durumumuza düşmesinler."

"Ben tedavi olmak istiyorum"
R.K: "Uyuşturucu eğer hapsa adı şeker oluyor. Kokain ise adı taş oluyor. Eroine de peynir diyorlar. Masum görünsün, korkmasınlar ki alışsınlar diye. Ben tedavi olmak ve eroinden kurtulmak istiyorum. Bir kaç defa tedaviye gittim ama olmadı. Aile desteği olmayınca olmuyor. Son bir şans daha istiyorum. Aileler çocuklara sahip çıksınlar."

Birçoğu, 'Bir defadan bir şey olmaz' diyerek ya da bir arkadaşının 'derdini unutup güzel rüyalar göreceksin' sözlerine kanarak bulaşmışlardı. Ancak güzel rüyalar için aldıkları zehir, kabusa dönüştü ve onlara hayatı zehir etti. Onlar artık eroine ulaşabilmek için her türlü suçu işleyebilecek birer bağımlı haline gelmişlerdi. Uyuşturucuyla dünyaları yıkılan, hayatları kararan bağımlılar başlarından geçenleri anlattı. İşte yıkılan hayatların acı hikâyeleri...

Bütün dünyamı yerle bir etti
Eşiyle yaşadığı bir tartışmanın ardından gittiği arkadaşının evinde 'rahatlayacaksın' vaadiyle ilk kez kullandığı eroin yüzünden hayatı alt üst olan 36 yaşındaki inşaat teknikeri G.A. beyaz zehirle nasıl tanıştığını ve kararan hayatını anlattı. G.A.: "Beni eroine başlatan adam öldürseydi bu kadar kötülük yapmış olmazdı. Ölmekten, yatalak olmaktan beter haldeyim. Uyuşturucu zaten tümüyle kötü bir şey" dedi.

İçince şarj oluyorum
İçince rahatladım sandım. Ama lanet olsun başladığım zamana da, başlatan adama da. Bütün dünyamı, hayatımı yerle bir etti, altüst etti bütün her şeyimi. Bunu içenler, pille çalışan insanlarız biz. Şarjımız bitince, yani bunun etkisi geçince, kriz gelince hemen alacağız. Ne yapıp edip bulacağız yani çaremiz yok. Bunu bırakmak diye bir şey yok. Öyle görünüyor ama yok öyle bir şey. Öyle bir madde yapmışlar ki bırakamıyorsun. 1-2 sene bırakıyorsunuz, temiz kalıyorsunuz ama 3 sene sonra aklına geliyor. Bu madde ölümle dansın adıdır. Bir defadan bir şey olmaz diye kimse buna yaklaşmasın. Mahvolur, hayatını bitirir.

Bunun sonu gasp
Başlangıçta ucuz gibi. Bir paketi 5 liradan alıyorsun ama kısa süre sonra günde 60 liraya yakın parayı buna vermek zorunda kalıyorsun. Başlıyor suçlar. Önce evden çalıyor. Evdeki eşyaları kapıları, pencereleri, mutfak dolaplarına kadar satıyor. Sonu gasp zaten. Yol kesiyorlar.

"Aileler çocuklarına sahip çıksın"
24 yaşındaki M.L: Başladığımda 16 yaşındaydım. Bir eğlencede arkadaşlar bir şey verdiler 'Bir duman çek. Güzel rüya görürsün' dediler. Sorduğumda 'Peynir' dediler. Peynir dendiğinde, korkutucu gelmiyor. Peynir ne kadar kötü olabilir diye düşünüyor. Ama öyle değilmiş. Ailem bunu duyduğunda mahvoldu. Şimdi eve bile gidemiyorum. Bu madde adamı ailesinden, sosyal hayatından koparıyor. Esiri oluyorsun. Satıcıların kölesi oluyorsun. Babamla karşılaşıyoruz bazen. Bana bakmaya utanıyor. Haklı. Ben bile aynaya bakmaktan utanır hale geldim. 9-10 yaşlarında çocuklar görüyoruz bazen. Aileler çocuklarına sahip çıksın. Özellikle kızlara daha çok sahip çıkmak gerekiyor. Hepimiz pisliğin içindeyiz ama kızların durumunu artık bizim bile midemiz kaldırmıyor.

"Tek hayalim ölmek"
Hayalim filan yok. Bir tek hayalim varsa o da ölmek. Ölmek istiyorum çünkü rezillik içindeyiz. Sabah kalk kriz. Yaptığımız hiç bir şey yok. Sosyal hayat yok. Evden buraya, buradan para bulmaya. Bundan başka bir şey yapmıyoruz. Biz yetkililerden sadece bize ilaç versinler istiyoruz tedavimiz için. İstanbul'da, Ankara'da tedavi için verilen ilaç burada verilmiyor.. Kurtarsınlar yani bizi. Her gün bitiyoruz. Ben 130 kiloydum. Şimdi bir deri bir kemik kaldım.

"Eşimle ayrılıp eroinle evlendim. Boşanamıyorum"
Hayatının en güzel dönemlerini yaşarken eroinle tanışan R.K, önce işini kaybetti, ardından da eşi ve çocuklarından uzaklaşmak zorunda kaldı. "Bir kez dene, sıkıntılarından kurtulursun" telkinleriyle ilk kez eroin kullanan R.K, "Eşimle ayrılıp eroinle evlendim, boşanamıyorum" dedi. 20 yaşındaydım. Eşimle bazı sorunlar yaşadık. Arkadaşlarla beraberken bana peynir dedikleri bir şey getirdiler. Bağımlılık yapacağını, beni bu hale getireceğini bilmiyordum. Gençleri kandırmak için isimlerini değiştiriyorlar. Uyuşturucu hapsa adı şeker oluyor. Kokain ise adı taş oluyor. Buna da peynir diyorlar. Masum görünsün, korkmasınlar ki alışsınlar, başlasınlar diye.

Eşimden ayırdı
İşime motive olamadığım için önce işlerim bozuldu. Eşimle ayrılıp eroinle evlendim. Boşanamıyorum. Eroinden boşanmak istiyorum ama o ne kadar sadıksa boşanmak istemiyor.  Ben tedavi olmak ve eroinden kurtulmak istiyorum. Aile desteği olmayınca olmuyor. Son bir şans daha istiyorum. Çocuklarımla mutlu bir hayat yaşamak istiyorum. Bundan kurtulup yine eskisi gibi, tertemiz giyinip çocuklarımın elinden tutmak istiyorum. Ömrümü onlarla mutlu bir şekilde geçirmek istiyorum.

Bağımlılık kontrol altına alınabilir
Akdeniz Üniversitesi Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ömer Geçici, "Kronik bir hastalık olan bağımlılığı hipertansiyon ve şeker hastalığına benzetiyorum. Bu hastalıklar nasıl kontrol altına alınıyorsa bağımlılık da kontrol altına alınabilir" dedi.  Kendilerine tedavi için başvuran bağımlı gençlerin genellikle 15-25 yaş aralığında olduğunu kaydeden Geçici, şöyle konuştu: "Bağımlılıktan kurtulamayız düşüncesi yanlış olur. Kronik bir hastalık olan bağımlılığı hipertansiyon ve şeker hastalığına benzetiyorum. Bu hastalıklar nasıl kontrol altına alınıyorsa bağımlılık da kontrol altına alınabilir"

İlk adım sigara
Bağımlılıkla mücadele için önce sigarayla mücadele edilmesi gerektiğini anlatan Geçici, "Bütün kötü alışkanlıkların ilk adımı sigara. Bağımlı insanlarda kullanımın başlangıcında sigara olduğunu görüyoruz. Gençleri öncelikle sigaradan korumamız gerekiyor" diye konuştu


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/tek-hayalim-olum-245123.htm


Bu haber 990 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,547 µs