En Sıcak Konular

SURİYE'DEN İNTİHAR SALDIRI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

19 Temmuz 2012 10:47 tsi
SURİYE'DEN İNTİHAR SALDIRI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA Suriye'deki intihar saldırısının ardından yaptığı ilk açıklamada Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar iması var. İşte o açıklama...

Suriye'den ilk açıklama!

Suriye'deki intihar saldırısının ardından yaptığı ilk açıklamada Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar iması var. İşte o açıklama... 

Suriye Enformasyon Bakanı Umran ez-Zuabi Şam'da meydana gelen intihar saldırısının dış istihbarat örgütlerinin işi olduğunu iddia etti.

Umran ez-Zuabi patlamalarla ilgili olarak "Katar, Suudi Arabistan, Türkiye ve İsrail istihbaratının düzenlediği bu saldırı cevapsız kalmayacaktır" şeklinde konuştu.

Suriye devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, 4 milyon askeri bir araya getirecek güce sahip olduklarını ifade eden Zuabi, Şam'daki 4. Tümen karargahında herhangi bir patlamanın söz konusu olmadığını belirtti.

Açıklamada, faillerin peşine düşüleceği ve "suç çeteleri"nin kökünün kazınacağı ifade edildi.

Savunma Bakan'ın yerine yeni bakan atandığı da açıklamada belirtildi.

SURİYE ORDUSU: BOŞ HAYAL İÇİNDELER

SURİYE Ordu ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı, Savunma Bakanı Davut Abdullah Raciha ve yardımcısı Korgeneral Asıf Şevket'in de öldüğü intihar saldırısı ardından ordunun görevini yerine getireceğini açıkladı.

Ordu ve Silahlı Kucvvetler Komutanlığı, dış planlara bağlı olan kiralık aletlerin Milli Güvenlik Binası'nı hedef almalarıyla yeni bir saldırı tırmanışı gerçekleştirmeye çalıştıklarını açıkladı. Açıklamada, şöyle denildi:

"Saldırıda Ordu ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutan Yardımcısı Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Korgeneral Davut Abdullah Raciha ve Savunma Bakanı Yardımcısı Korgeneral Asıf Şevket hayatını kaybetti, toplantıda bulunanlardan bazıları ise yaralandı. Bu saldırıları yapanların izlerini sürülecek, Suriye'nin onur ve haysiyeti, ulusal bağımsız kararı, güvenlik ve istikrarının korunmasında Ordu'nun üstüne düşen görevi yerine getirecektir. Komutanlara saldırı ile Ordu'nun bileğinin bükülmesini bekleyenler boş bir hayal içerisindedir. Suriye, terörü bitirmede her zamankinden daha azimli olacaktır."

Suriye ordusu, Şam'da düzenlenen intihar saldırısıyla ilgili olarak, "Terör saldırıları bizi yıldıramaz" açıklamasını yaptı.

Suriye televizyonunda ordu adına yapılan açıklamada, "Terör saldırıları bizi yıldıramaz. Korkakça yapılan bu saldırıyla teröre karşı daha kararlı bir şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz" denildi.

Açıklamada, Suriye rejiminin ülkeyi teröristlerden "temizlemekte" kararlı olduğu vurgulandı.

LAVROV'DAN AÇIKLAMA

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Rusya'nın BM güvenlik Konseyi'nin Suriye'de devrime desteği ifade edebilecek bir kararın alınmasına izin vermeyeceği"ni belirtti.

Lavrov, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme yapmak için bulunduğu Kremlin'de gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'deki mevcut çatışmaları "son çatışmalar" olarak nitelendirdi.

Sergey Lavrov, "Moskova'nın Suriye'de devrim hareketini destekleyen bir karara karşı olduğu"nu vurguladı.

Lavrov, "7. maddeyi ve yaptırımları kabul edemeyiz" diyerek, "muhalifleri sakinleştirmek için uluslararası sahnede bazı tarafların çatışmaların devam etmesine kışkırttığı"nı ifade etti.

PANETTA: SURİYE KONTROLDEN ÇIKTI 

ABD Savunma Bakanı Leon Panetta'da Suriye'deki intihar saldırısıyla ilgili yaptığı açıklamada, Suriye'de işlerin tamamen kontrolden çıktığını söyledi. Suriye'de şiddet olaylarının daha da artmasından endişe ettiğini belirten Panneta, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın iktidarı bırakması için uluslararası baskının artırılması gerektiğini dile getirdi.

Panetta, "Suriye'deki şiddet olayları çok hızlı bir şekilde kontrolden çıktı. Uluslararası toplum, Esad'ın iktidarı bırakması ve barışçıl bir geçiş sağlanması için, baskısını artırmalı" dedi.

İNGİLTERE: BM'NİN GÜÇLÜ MÜDAHALESİ GERİKİYOR 

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague ise, "Suriye'de savunma bakanı ve üst düzey yetkililerin öldürülmesi, Suriye'de çatışmayı sona erdirmek için BM'nin güçlü bir müdahalesi gerektiğini bir kez daha gösterdi" iddiasında bulundu.

Hague, "Bu tür olaylar, BM'nin güçlü ve kararlı bir adım atması gerektiği tezlerini bir kez daha güçlendirdi" dedi.

"SURİYE ORDUSUNDAN KOPUŞLAR HIZLANDI"

Suriye Müslüman Kardeşler Teşkilatı üyesi Basil Haffar, "Şam'daki patlamanın ardından içinde Savunma Bakanı Davud Racha'nın da bulunduğu üst düzey yöneticilerin ölmesiyle birlikte Suriye ordusundaki kopuş hızlandı" açıklamasında bulundu.

Haffar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Suriye ordusundan bazı isimler bizi telefonla aradı ve ordudan ayrılarak mülteci kamplarına sığınmak istediklerini söylediler" şeklinde konuştu.

Suriye askerlerinin İdlib, Halep, ve Şam'daki bir çok noktadan geri çekilmek zorunda kaldığını belirten Haffar, "Özgür Suriye Ordusu, Suriye topraklarının büyük kısmın ele geçirdi" şeklinde konuştu.

Suriye Enformasyon Bakanı Umran ez-Zuabi'nin açıklamalarını da değerlendiren Haffar, "Zuabi, 'saldırının ardından askerlerin maneviyatının arttığını' ifade etti. Ancak orduda yaşanan kopmalar konuşmasını yalanlar nitelikte. Saldırıyı dış güçlerin organize ettiğini söylemesi ise Suriye yönetiminin hala gerçeği okuyamadığının bir kanıtı" ifadelerini kullandı.

'ESAD'IN YARDIMCISI KAÇTI'İDDİASI

Suriyeli muhalif örgütlerden Devrim Koordinasyon Komitesi üyesi Sair el-Haci, Suriye Devlet Başkanı Yardımcısı Faruk el-Şara'nın beraberindeki 13 tümgeneral ile kaçtığını iddia etti. Esad yönetiminin ömrünün bir haftadan daha az kaldığını söyleyen Haci, "Eğer Rusya ve İran Esad'ın yurt dışına kaçmasına yardım etmezse, Esad'ın sonu Kaddafi'den farklı olmayacak" dedi. Suriye Ulusal Konseyi Üyesi Firas Kassas ise olayı devrime bağlılığını gizleyen düşük rütbeli askerlerden birinin gerçekleştirmiş olabileceğini savundu. 


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/suriyeden-ilk-aciklama/465845/1/Gundem


Bu haber 767 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,104 µs