En Sıcak Konular

MHP İSTANBUL İL BAŞKANI 8 OY FARKLA YENİDEN ''BAŞKAN''

16 Temmuz 2012 12:31 tsi
MHP İSTANBUL İL BAŞKANI 8 OY FARKLA YENİDEN ''BAŞKAN'' Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul İl Teşkilatı 9. Olağan Kongresi'nde yapılan seçimlerde MHP'nin İstanbul İl başkanı 186 oyla yeniden Abdurrahman Başkan oldu.

Abdurrahman Başkan, güven tazeledi

MHP'nin İstanbul İl Başkanı, 608 delegenin 186'sının oyunu alan Abdurrahman Başkan oldu. 6 aday yarıştığı Seçimde Abdurrahman Başkan 186, Erdem Karakoç 178, Azmi Karamahmutoğlu 125, Niyazi Paksoy 81, Memduh Yellice ise, 24 oy aldı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul İl Teşkilatı 9. Olağan Kongresi'nde yapılan seçimlerde MHP'nin İstanbul İl başkanı 186 oyla yeniden Abdurrahman Başkan oldu.
Beşiktaş Akatlar Spor Kompleksi'nde gerçekleşen kongre, dün saat 14.00'te başlayıp 20.00'de sona erdi. Kongrede adayların konuşmasının ardından 608 delege oy kullandı. MHP İstanbul İl Başkanlığı için 6 aday yarıştı. Ancak İbrahim Cingi oy kullanma işlemi başlamadan önce adaylıktan çekildi. Oy sayma işleminin tamamlanmasının ardından sonuçlar açıklandı. Abdurrahman Başkan 186 oy aldı. Erdem Karakoç 178, Azmi Karamahmutoğlu 125, Niyazi Paksoy 81, Memduh Yellice ise 24 oy aldı.
Başkan, seçime katılan 608 delegenin 186'sının oyunu alarak MHP'nin İstanbul İl Başkanı oldu.
 
BAHÇELİ'NİN MESAJI
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kongrede okunan mesajında, salondan çıkacak neticenin İstanbul'a ufuk çizeceğini, Anadolu'ya destek vereceğini ve milli vicdanlara umut ışığı olacağını belirterek, "Milliyetçi Hareket Partisi'nin 10. Olağan Büyük Kongresi'ne giden yolun en önemli eşiği bugün aşılacaktır. Türkiye'yi meçhule sürükleyen müsrif ve marazi siyaset temsilcilerine en büyük cevap inanıyorum ki buradan verilecektir" ifadelerine yer verdi.
Türkiye'nin önünde "çetin günler, çetrefilli hadiseler, çıkmaz sokaklar" durduğunu ifade eden Bahçeli, mesajına şöyle devam etti: "Bölücülüğün dip akıntısı güçlenmekte, ayrılma rüyası görenler iyice küstahlaşmaktadır. Millete ve devlete meydan okumalar sıklaşmakta ve sıradanlaşmakta, isyan ve başkaldırmaya dönük eylemler gittikçe alenileşmektedir.
Terör baronları, bölücülük azmanları iktidar yardım ve yataklığında sürekli güç devşirmekte, sürekli mesafe kaydetmektedir. Türk milletinin kanı dökülmekte, anaların gözyaşı oluk oluk akmaktadır. Ülkemizin her yanında, her kesiminde huzursuzluk ve hüsran yaygınlık ve yoğunluk kazanmaktadır. Buna ek olarak memnuniyet ibresi dibe vurmuş, rahatlık ve iyimserlik göstergesi sıfıra yaklaşmıştır. Milli ve manevi değerlerimiz, şımaran sivriliklerin körleşmiş
bıçağıyla budanmış ve yontulmuştur."
Bahçeli, "bu kötü gidişata" dur demenin milliyetçi-ülkücü hareketin başlıca görevleri arasında yer aldığını, artık bekleme ve geciktirme lüksünün olmadığını kaydetti.
"AMACIMIZ UYUMSUZ, BAĞLANTISIZ VE AYARSIZ ÇOKLUK DEĞİL"
Partinin, şu anki demokratik ortamdan daha da güçlenerek ve hedeflerine sımsıkı sarılarak çıkacağına yürekten inandığını aktaran Bahçeli, "Yapılan kongremizin sonucu her ne olursa olsun, her dava arkadaşımı el ele ve gönül
gönüle görmek istediğimi, iktidar hedefine de ancak bu şekilde varılacağını anlamak lazımdır" görüşlerini dile getirdi.
Bahçeli, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Birileri, varsın statlarda kongre düzenlesin, Arena'da şovlar yapsın.
Varsın siyaseti konser gösterisine, seyirlik eğlenceye ve futbol müsabakasına çevirsin. Varsın tribünleri taşımayla doldursun, devletin imkanlarını parti çalışmalarına peşkeş çeksin. Bunların hiçbirine aldırmayınız, hiçbirine
aldanmayınız, hiçbirine takılmayınız. Zira bindirilmiş kıtaların, seferber edilmiş kaynakların ve dağıtılan ulufelerin sizlerin adanmışlığıyla başa çıkması söz konusu bile olmayacaktır. Kuru kalabalıklar, heyecansız yığınlar ve görevli
alkışçılar bu kongre salonundaki milliyetçi ruhun yanından bile geçemeyecektir.
Bizim amacımızın, uyumsuz, bağlantısız ve ayarsız çokluk değil, inanç ve ülküde buluşan erdemli kalite olduğunu sizler en iyi şekilde ispat ettiniz ve halen de iftihar edilecek bir biçimde etmeye devam ediyorsunuz."
 
ENGİN ALAN'DAN MESAJ
MHP İstanbul milletvekili olan Balyoz davasının tutuklu sanığı emekli Korgeneral Engin Alan, Silivri Cezaevi'nden gönderdiği telgraf ile partinin İstanbul il kongresinde yarışan adaylara başarılar diledi. Alan, kongreye katılamamaktan dolayı üzüntü duyduğunu söyledi.
Alan, telgrafına; "Devlet, millet sevdalısı değerli kardeşlerim! ülküdaşlarım! ananızın ak sütü gibi helal oylarınızla seçilmiş bir milletvekili olmama rağmen MHP İstanbul ilk kongresinde aranızda bulunamadığım için üzgünüm. Ancak aklımla, yüreğimle, inandığım tüm değerlerle sizlerle beraber olduğumu bilmenizi isterim." sözleriyle başladı.
İçeride ve dışarıda Türkiye'nin zor ve sıkıntılı bir dönemden geçtiğini söyleyen Alan, "Ülke ve millet bütünlüğü, bölücülerin hayasız ve pervasız talepleri ile tehdit altındadır. Bu şartlarda partimize ve onun savunduğu değerlere her zamankinden daha fazla ihtiyaç vardır. Türk milliyetçileri çatısı altına toplanmaktan onur duyduğumuz Milliyetçi Hareket Partisi, bu ülkenin çimentosudur ve öyle olmaya da devam edecektir. Partimiz ülkücü hareket, Türk'ün, Türk milletinin ve Türk devletinin bölünmezliğinin en büyük teminatıdır." ifadelerini kullandı.
Engin Alan, telgrafında, "Kardeşlerim! sonucu ne olursa olsun kongremizin birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştireceğine milliyetçi hareketi daha da güçlendireceğine yürekten inanıyorum. Kongrenizin ayrılıkları değil, birliktelikleri, bölünmeleri değil kucaklaşmaları devlete-millete ülkü ve davaya hizmeti esas alarak milliyetçi hareketi daha da güçlü bir şekilde geleceğe taşıyacağını değerlendiriyorum." sözlerine yer verildi.
Alan, sözlerini, "Kongrenizin aziz milletimize, Türk milliyetçiliğine ve onun yegane siyasi temsilcisi partimize hayırlar getirmesinin temennisi ile başarılar diliyor, sevgi ve saygı sunuyorum. Ben bu ülkeyi böldürmem diye ve uğrunda hayatlarını veren aziz şehitlerimize de yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Ne mutlu Türküm diyene." şeklinde tamamladı.
Bu arada, telgrafın okunmasının ardından partililer Engin Alan'ı ayakta alkışladı.
Kongreye, TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, MHP Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın, Mevlüt Karakaya, Sadir Durmaz, MHP Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel, milletvekilleri Celal Adan, Murat Başesgioğlu, Ali Torlak, Bülent Belen, Muharrem Varlı, Mehmet Günal ve eski futbolcu Saffet Sancaklı da katıldı.

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=24683&haber=abdurrahman-baskan-guven-tazeledi


Bu haber 821 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,208 µs