En Sıcak Konular

''KURTAR BİZİ NUMAN!''

16 Temmuz 2012 12:14 tsi
''KURTAR BİZİ NUMAN!'' AKP ile taban taban zıt olan hatta "sert antiemperyalist söylemler" içeren konuşmalarını bir anda unuttu ve emperyalizmin taşeronu olana AKP''ye transfer olma yolun girdi.

Kurtar bizi Numan!

Numan Kurtulmuş, tasını tarağını toplayıp AKP'ye geçme hazırlığında. HAS Parti de o gittikten sonra fazla ayakta duramaz. Mehmet Bekaroğlu'nun dediği gibi "parti kapandı demektir." 
Başbakan'ın Numan Bey'e kancayı atmasının sebebini HAS Parti'nin oyuna göz dikmekte, Cumhurbaşkanlığı adaylığında en yüksek oyu alma manevrası yapmakta arayanlar avucunu yalasın. Erdoğan'ın HAS Parti'nin oyu için böyle bir transferi düşüneceğini sanmam. Cumhurbaşkanlığı adaylığı sırasında zaten HAS Parti oyları çantada keklik görülüyor! 
Numan Bey, resmen "Erdoğan'ın koltuğuna" yani "Başbakanlık koltuğuna" adaydır. Erdoğan, AKP içindeki, yıllarca siyasetin yıprattığı onlarca isim yerine dışarıdan eski bir dava arkadaşını hem de yıpranmamış bir dava arkadaşını "yerine oturtup" Köşk'e göz kırpıyor. Yepyeni bir Yıldırım Akbulut'umuz doğuyor; hepimizin gözü aydın! 
Bu yeni Yıldırım Akbulut'umuzun "eskiden" söylediği sözler de "kazık gibi!" önümüze çıkıveriyor. Sizlere Numan Bey'in çeşitli zamanlarda yaptığı konuşmalardan bir demet aktarmak istiyorum: 
"Emperyalistlerle böyle içli dışlı olan yönetimler, artık bu halkların başında kalmamalıdır. İnşallah dünya daha özgür bir dünya haline gelecek ve dünyanın kaynaklarını haksız yere sömürenlerin sömürüsüne son verilecektir." 
"Dünyanın bütün kaynaklarını biz sömüreceğiz' diyen bir anlayışın, dünyada krizlerden başka bir sonuç vermeyeceği uyarısını tekrar ediyoruz." 
"Firavun ve Karunların dönemi kapanıyor!" 
"Kaddafi'ye cesaret veren, halkının üzerine tanklarıyla toplarıyla tüfekleriyle yürürken hala petrol alışverişini yapan hangi Batılı şirketlerdi, hangi dünya devi olan şirketlerdi? Hangi ülkeler Kaddafi ile ilişkiye devam ettiler? Bunu bir kez daha düşünelim." 
"İktidar partisi 8 senedir başta anayasa değişikliği olmak üzere reformlar yapma sözü vermişken sürekli mazeret üretiyor… Bunlar 12 Eylül siyasi rejimini aynen devam ettiriyorlar. 12 Eylül'ün siyasi partiler yasası aynen duruyor, 12 Eylülün seçim yasası duruyor, 12 Eylülün sendikalar yasası duruyor, toplu görüşme yasası duruyor, 12 Eylülün Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası duruyor… Kenan Paşa da aynı şeyi söylüyordu, Erdoğan da aynı şeyi söylüyor. İki partili bir sistem istiyorum diyor. Kim istiyordu bu sistemi? Amerikalılar. Çünkü daha rahat kontrol ederiz diyorlardı." 
Bunu Kenan Paşa'nın söylemesini anlarız da milletin oylarıyla seçilmiş bir Başbakan nasıl "iki partili bir sistem istiyoruz" der? 
"Sayın Başbakan, çok istiyorsanız bütün partileri kapatalım siz tek başınıza particilik oynayın." 
"Türkiye'de 10 yıldır uygulanan ekonomi politikasının sonucu belli. Üç şey oldu. Herkes borçlanmış. Tezgah dağılmış. Hiçbir dönemde görmediğimiz kadar gelir dağılımında adaletsizlik artmış." 
AKP bugün uyguladığı ekonomik modeli kimden devraldı? Kemal Derviş'ten. Kemal Derviş kimdi? CHP İstanbul Milletvekili. 2004 yılında Mecliste bütçe görüşmeleri yapılıyor. Sayın Kemal Derviş döndü hükümet sıralarına (AKP sıralarına): Sizi tebrik ediyorum. Ben de iktidarda olsam, ekonomiyi ben yönetsem aynı programı yönetirdim. Siz doğru yolda gidiyorsunuz. Benim işim bitti ben de Amerika'ya dönüyorum. Bunların arasındaki fark 'bu programı sen mi iyi uygularsın ben mi uygularım' farkıdır." 
"Ak Parti oyun peşinde. Kimin oyunu? IMF'nin oyunu. Dünya Bankası'nın oyunu. Dünya Ticaret Örgütü'nün oyunu, egemen güçlerin oyunu, küresel finans kapitalizminin oyunu." 
"Biz ne kürsüde bu oyunu oynayan AKP gibi ne kenarda ben daha oynarım diyen CHP gibi sıramızı beklemiyoruz. Bu adaletsiz ekonomik sistemi kaldırıp çöp tenekesine atmak için, milleti iktidara taşımak için zor yollarda ilerliyoruz." 
Evet, sevgili okurlar, Numan Bey dün bunları söylüyordu. 
AKP ile taban taban zıt olan hatta "sert antiemperyalist söylemler" içeren konuşmalarını bir anda unuttu ve emperyalizmin taşeronu olana AKP''ye transfer olma yolun girdi. 
Erdoğan'ı Kenan Evren'in yolundan gitmekle suçladı, ekonomiyi mahvetmekle suçladı, Kemal Derviş'in talebesi olmakla suçladı, küresel şebekelerin oyuncağı olmakla suçladı ve sonraaaaa! 
Kendisi "Biz AKP gibi CHP gibi oyun oynamıyoruz" diye haykırdı ama en büyük oyunu kendisi oynadı!  


Muharrem Bayraktar - Yeni Mesaj

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ  http://www.yenimesaj.com.tr/?artikel,12002322/kurtar-bizi-numan/muharrem-bayraktar



Bu haber 730 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,657 µs