En Sıcak Konular

UÇAĞIMIZ DÜŞTÜ MÜ DÜŞÜRÜLDÜ MÜ KİM DÜŞÜRDÜ NASIL DÜŞÜRDÜ?

15 Temmuz 2012 18:47 tsi
UÇAĞIMIZ DÜŞTÜ MÜ DÜŞÜRÜLDÜ MÜ KİM DÜŞÜRDÜ NASIL DÜŞÜRDÜ? Akdeniz'de düşen uçağımızla ilgili yapılan açıklamalar adeta papatya falına döndü. Türk Milleti ise artık gerçeğin açıklanmasını istiyor

Fal açmayın gerçeği açıklayın

Akdeniz'de düşen uçağımızla ilgili yapılan açıklamalar adeta papatya falına döndü. Türk Milleti ise artık gerçeğin açıklanmasını istiyor
 
HEM hükümet hem de askerin yaptığı açıklamalar kafaları daha da karıştırdı. Yaptığı ilk beş açıklamada "Suriye tarafından düşürülen" ifadesini kullanan Genelkurmay, bir önceki açıklamasında "Suriye resmi makamlarınca kendileri tarafından düşürüldüğü iddia edilen uçağımız" tabirini kullanmıştı.Son açıklamasında ise uçağın "Suriye tarafından düşürüldüğü" tezine geri döndü.
 TÜRK Milleti ise artık gerçeğin açıklanmasını istiyor ve "Füze değil, uçaksavar değil peki kim vurdu. Ne ile vurdu. Bölgede çok faal olan Türk, ABD, İsrail, İngiliz ve Rus radarları her anı izleyip kayıt altına aldığı halde bu belirsizlik, muamma niye, ne gizleniyor" diye soruyor. Şehit pilotların aileleri ise vücutlarında hiçbir yara izi görmediklerini, hatta üzerlerinde elbiselerinin bile bulunduğunu söylüyor.
Akdeniz'de düşen Türk keşif uçağıyla ilgili yapılan açıklamalar fala döndü. Hem hükümet hem de askerin yaptığı açıklamalar kafaları daha da karıştırdı.
 
Yaptığı ilk beş açıklamada "Suriye tarafından düşürülen" ifadesini kullanan Genelkurmay Başkanlığı, bir önceki açıklamasında "Suriye resmi makamlarınca kendileri tarafından düşürüldüğü iddia edilen uçağımız" tabirini kullanmıştı. Genelkurmay, son açıklamasında ise uçağın "Suriye tarafından düşürüldüğü" tezine geri döndü.

Genelkurmay Başkanlığı, 11 Temmuz'da yaptığı açıklamada, "Toplanan malzemeler, Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı'nca incelenmiş ve parçalar üzerinde organik ve inorganik patlayıcı artığına ait olduğu değerlendirilen bir bulguya rastlanmamıştır" demişti.

PEKİ NASIL DÜŞTÜ?

Bu açıklama, F-4'ün füze ile düşürülmediğini söylüyordu. Geriye "Uçaksavar" dan başka ihtimal kalmıyordu. Ancak önceki gün yapılan açıklamada, "Uçağımızın Suriye'nin iddia ettiği gibi bir uçaksavar ateşi ile düşürülme ihtimalinin ortadan kalktığı görülmüştür" denildi.
 

NEYİ GİZLİYORSUNUZ

Bu açıklama ile vatandaşın kafası hepten karıştı. Türk Milleti artık gerçeğin açıklanmasını istiyor ve "Füze değil, uçaksavar değil peki kim vurdu, Neyle vurdu. Bölgede çok faal olan Türk, ABD, İsrail, İngiliz ve Rus radarları her anı izleyip kayıt altına aldığı halde bu belirsizlik, muamma niye, ne gizleniyor" diye soruyor.

 

'NAAŞI BÜTÜNDÜ YARA İZİ YOKTU'

Öte yandan Suriye açıklarında düşürülen uçağımızın pilotlarının bedenlerinin parçalanıp parçalanmadığı, üzerlerinde şarapnel parçalarının olup olmadığı sorularına nokta koyacak açıklamayı Yüzbaşı Gökhan Ertan'ın kuzeni İhsan Ertan yaptı. Şehitler 5 Temmuz'da Malatya Adli Tıp Kurumu'na getirilmişti. Otopsiden önce ise aileleri şehitleri görmek istedi. Malatya Askeri Savcısı, Genelkurmay'dan, Genelkurmay da Savunma Bakanlığı'ndan izin alarak ailelerin şehitlerini görmesine izin verdi. Şehit Yüzbaşı Pilot Gökhan Ertan'ı, kuzeni İhsan Ertan, annesi ve kayınpederi gördü. İhsan Ertan şunları söyledi: "Gökhan'ın naaşı parçalanmamıştı. Vücudunda da hiçbir yara izi görmedim. Üzerinde elbiseleri vardı. Elbiseleri biraz deforme olmuştu. Ayrıca hiçbir yanık, darp ve şarapnelle ilgili iz de görmedim."



Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=24673


Bu haber 730 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,152 µs