En Sıcak Konular

ÖZELLEŞTİRMEDE SIRA ''ÇAYKUR''A GELDİ

15 Temmuz 2012 14:12 tsi
ÖZELLEŞTİRMEDE SIRA ''ÇAYKUR''A GELDİ Doğu Karadeniz’de özellikle de Rize’de çay üreticisinin başlıca müşterisi olan ÇAYKUR’un özelleştirileceği yönündeki tartışmalar alevlendi.

ÇAYKUR'un özelleştirilmesinde kafa karışıklığı

Doğu Karadeniz'de özellikle de Rize'de çay üreticisinin başlıca müşterisi olan ÇAYKUR'un özelleştirileceği yönündeki tartışmalar alevlendi. Hükümet kanadından kurumun özelleştirilmeyeceğine dair tek bir açıklama gelmezken, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Başbakan Erdoğan'ın ÇAYKUR'un özelleştirilmesine kesinlikle karşı olduğunu öne sürdü.

Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu, geçtiğimiz hafta Anadolu Ajansı'na verdiği mülakatta, BOTAŞ ve PTT ile birlikte ÇAYKUR'un da özelleştirileceğini açıklarken, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Başbakan Erdoğan'ın ÇAYKUR'un özelleştirilmesine kesinlikle karşı olduğunu öne sürdü. Ancak Aksu'nun açıklamasına hükümetten herhangi bir yalanlama gelmemişti. Üstelik Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Başbakanlığa bağlı bir kurum olarak dikkat çekiyor. Başbakan Erdoğan da, hafta içinde yaptığı konuşma ve açıklamalarda, Çaykur'un geleceğine ilişkin bir değerlendirmede bulunmadı. 

Sütlüoğlu, Başbakan'ın Rizeliliğine güveniyor 
Buna karşılık Sütlüoğlu, kurumun özelleştirilmesiyle alakalı kendilerine sözlü ya da yazılı bir açıklama gelmediğini ifade ederek, "ÇAYKUR, önceki yıllarda statüsü gereği bazı kurumlarla birlikte özelleştirilmeye hazır hale getirilmişti. Şu anda da özelleştirilmesi gündemde olan kurumlar arasında ÇAYKUR'un da her an özelleştirilecekmiş gibi ismi geçiyor. Sayın Rizeli Başbakanımız, Rize'de bulunduğu mitinglerde bu konuyu değerlendirmiş ve kurumun özelleştirilmesine kesinlikle karşı çıkmıştır. Eski Rizeli Başbakan Mesut Yılmaz iktidarında ve Sayın Başbakanımız iktidarında kurumun özelleştirilmesi söz konusu bile olmamıştır. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Mehdi Eker de kurumun özelleştirilmesine karşı" dedi. Sütlüoğlu,  "Çayda lokomotif kuruluş olan ÇAYKUR sayesinde Doğu Karadeniz'de 1.5 milyondan fazla insan geçimini sağlıyor" dedi. Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu'nun Çaykur'un özelleştirileceğini açıklaması Rize'de tepkilere neden olmuştu. Rize'de Mayıs ayının son haftasında vatandaşlar protesto gösterileri düzenleyerek, ÇAYKUR'un kontenjan uygulaması ve özel sektörün 60 Kuruşa kadar indirdiği fiyatla çay almasını eleştirmişti. (YENİ MESAJ)

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.Yenimesaj.com.tr/?haber,657376/caykur-un-ozellestirilmesinde-kafa-karisikligi


Bu haber 717 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    43,384 µs