En Sıcak Konular

ALEVİLİK AYRI BİR DİN Mİ?

13 Temmuz 2012 12:03 tsi
ALEVİLİK AYRI BİR DİN Mİ? CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün Alevilikle ilgili sözleri yine ortalığı bir birine kattı.

Alevilik ayrı bir din mi?

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün Alevilikle ilgili sözleri yine ortalığı bir birine kattı. Diyor ki Aygün: "Alevilik başka bir dindir. İbadeti cem, ibadet yeri de cemevidir." 
Aygün, bu görüşünü Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "Alevilik İslam içi oluşumudur. İbadet yeri de cemevidir" fetvası üzerine açıklamış. 
Bir milletvekilinin bu kadar cahilce ve bu kadar provokatif bir laf etmesi ancak CHP'de olurdu zaten. Hazret diyor ki, "Aleviler Müslüman değildir, başka bir dine mensuptur!" 
İyi de ne imiş bu din? Nereden çıkmış, nasıl çıkmış da din olmuş? Dinler tarihi, mezhepler tarihi konusunda tek satır bilgisi olmadığı belli olan CHP milletvekiline din dersi verecek değiliz. Ama onun ısrarla "Hem kendisini hem bütün Alevileri Müslüman olmamakla, ayrı bir dine mensup olmakla" tanımlayan bu yüzde 100 yanlış değerlendirmesinin oryantalist masalarda devşirilmiş bir plan olduğunu çok iyi bildiğimizi aktarmak istiyorum. 
Alevi yazar Sevilay Yükselir bile bu görüşe haklı olarak sitemde bulunuyor ve şöyle diyor: 
"Yahu Alevilik başka bir dinse peygamberimiz kim o zaman? Kitabımız hangisi? Şartları nelerdir? Ne yani şimdiye kadar ettiğimiz dualar filan boşa mı gitti? Yanlış mı yaptım? Ne yapacağım peki bundan sonra? Kimden yardım alacağım? Dayanamayıp sonunda Alevilik konusunda bilgisine güvendiğim bir başka Dersimli olan Cafer Solgun'u arıyorum. Aktarıyorum az evvel okuduğunuz satırlardaki endişelerimi. O da diyor ki; vallahi ben de bilmiyorum. En iyisi Aygün'e sormak lazım. Madem Alevilik ayrı bir din diye çıktı ortaya, o zaman altını o doldursun. Doldursun da biz de hakikaten hangi dinin mensubuymuşuz gerçekten öğrenelim." 
Görüyorsunuz CHP Tunceli Milletvekili ile Tunceli Alevileri bile dalga geçiyor! 
"Madem ayrı bir dinmiş, kitabı, peygamberi, emirleri, yasakları da 'kutsal kişi Aygün' tarafından açıklanır her halde!" diye soruyorlar. 
Bu CHP'nin başka işi yok mu? 
Milyonlarca Hz. Ali aşığı Alevi, Yüce Rabbimize ve O'nun Peygamberine ve O'nun gönderdiği Kuranı Kerim'e inandığını söyleyip "Biz Müslümanız" derken bir CHP'li vekilin çıkıp "Hayıııır! Siz Müslüman değilsiniz! Siz başka bir dine mensupsunuz!" diyerek neyi amaçlıyor? 
Aklından zoru mu var bunların? 
Bu kafa yüzünden zaten CHP baraj sınıra kadar inme noktasına geldi. 
Sayın Aygün bir dahaki seçimde CHP'nin oylarının nasıl eridiğinin sosyolojik analizini yapma görevine terfi eder umarım! 
Aygün'ün tarife çalıştığı Alevilik aslında bir din de değil, "dinsizliğin ta kendisi!" Kendi inançsızlığını Alevilik adı altında bütün Alevilere şümul ettirme çabası kendi tabanı adına da işlenmiş bir cinayettir. 
Son olarak Hacı Bektaş'ta İcmal Dergisi tarafından düzenlenen Ehl-i Beyt Sempozyumu'nda tebliğ sunmuş biri olarak, orada onlarca dede ile tanışıp onların o temiz ve insani sohbetlerini dinlemiş biri olarak diyorum ki, "Eğer Hacı Bektaş-ı Veli yaşasaydı, Hüseyin Aygün'ü ve onun gibi düşünenlerin sopa ile peşlerine düşüp onları cemevinden kovardı."  

Muharrem Bayraktar - Yeni Mesaj

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?artikel,12002292/alevilik-ayri-bir-din-mi/muharrem-bayraktar


Bu haber 737 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,617 µs