En Sıcak Konular

MISIR'DA SULAR DURULMADI

11 Temmuz 2012 22:59 tsi
MISIR'DA SULAR DURULMADI Mısır'da Cumhurbaşkanı Mursi'nin çağrısıyla Halk Meclisi dün toplandı. Askeri Konsey ise, 'anayasaya uyulması' çağrısı yaptı. Müslüman Kardeşler de, 'Tahrir'de 1 milyon kişilik' gösteri yaptı.

Mısır'da 'savaş' bitmedi

Mısır'da Cumhurbaşkanı Mursi'nin çağrısıyla Halk Meclisi dün toplandı. Askeri Konsey ise, 'anayasaya uyulması' çağrısı yaptı. Müslüman Kardeşler de, 'Tahrir'de 1 milyon kişilik' gösteri yaptı.

Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, Anayasa Mahkemesi tarafından feshedilen Halk Meclisi'ni toplantıya çağırması siyasi dengeleri alt üst etti. Mısır Halk Meclis Başkanı Muhammed Saad el-Kettatini'nin milletvekillerini toplantıya davet etmesinin ardından, parlamentonun yüzde 75'ini elinde bulunduran mütedeyyinler çağrıya uydu. Feshetme kararına rağmen Mısır parlamentosu kısa bir toplantı yaptı. Mısır Parlamentosu Başkanı Saad El Katatni, parlamentonun toplantısında milletvekillerine bir konuşma yaptı. El Katatni, toplantıyı feshetme kararına karşı çıkmak için değil, uygulama yollarını aramak için yaptıklarını ifade etti. Mısır parlamentosunun toplantısı 5 dakikalık oturum ile sona erdi.

Tahrir'de 1 milyon kişilik gösteri
Müslüman Kardeşler de, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin Halk Meclisi'nin feshini geri alma kararını desteklemek amacıyla dün Tahrir Meydanı'nda ''milyonluk gösteri'' düzenledi. Mursi'nin Halk Meclisi'nin feshini geri alma kararını desteklemek için bir milyon kişi Tahrir Meydanı'nda toplandı.

Askeri Konsey: Anayasaya uyun
Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin meclisi toplantıya çağırma kararına hazırlıksız yakalanan Yüksek Askeri Konsey ise, yaptığı iki toplantı sonrasında beklenen açıklamayı yaptı.

Askeri Konsey, Cumhurbaşkanı Mursi'nin meclisin toplanması yönündeki çağrısını 'anayasaya uyulması gerektiğini" belirterek karşı çıktı.

"Karar kesin ve bağlayıcı"
Hüsnü Mübarek'in devrilmesi sonrası yapılan ilk özgür seçimlerle seçilen Halk Meclisi, Cumhurbaşkanı seçimleri öncesinde Anayasa Mahkemesi tarafından feshedilmişti. Mursi'nin Halk Meclisi'nin toplantıya çağırması sonrası toplanan Mısır Anayasa Mahkemesi, Halk Meclisi'nin fesih kararının "kesin ve bağlayıcı" olduğunu açıkladı. İdari Ceza Mahkemesi de, meclisin tekrar göreve çağrılmasının geçersiz sayılmasıyla ilgili açılan 10'dan fazla davanın görüşülmesini dün yaptı.

ABD'nin karışmadığı yer mi var!
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile ülkedeki askeri yetkilileri, aralarındaki görüş ayrılıklarını Mısır halkının iyiliği için gidermeye çağırdı. Vietnam'da konuşan Clinton, Mısır'daki demokratik geçiş sürecinin rayından çıkmaması için iki tarafın birlikte hareket etmesini istedi. Mısır'ı 'desteklemeye' devam edeceklerini vurgulayan Clinton, söz konusu tarafların yoğun bir diyalog sürecine girmeleri gerektiğini söyledi.


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/misir-da-savas-bitmedi-244386.htm


Bu haber 700 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,958 µs