En Sıcak Konular

''KÜRT DÜNYASI''NIN LİDERİ(!) MESUT BARZANİ

11 Temmuz 2012 21:32 tsi
''KÜRT DÜNYASI''NIN LİDERİ(!) MESUT BARZANİ Suriye, Irak, Türkiye ve İran’daki Kürtleri birleştirip 4 ülkeden koparılacak topraklarla “Büyük Kürdistan”ı kurmayı öngören projeyi babasının ardından sürdüren Barzani, düğmeye bastı.

DÜNKÜ ÇAPULCU ORTA DOĞU'YA AYAR VERİYOR!

Amerikan kuklası peşmerge Barzani, Suriye'deki karışıklığı fırsat bilip Kürtlere çağrı yaptı: Birleşin; para, silah benden!

Babasının da hayaliydi
Surİye, Irak, Türkiye ve İran'daki Kürtleri birleştirip 4 ülkeden koparılacak topraklarla "Büyük Kürdistan"ı kurmayı öngören projeyi babasının ardından sürdüren Barzani, düğmeye bastı.

Fırsattan istifade ediyor
Yapbozun Irak parçasından sonra sıranın geldiği Suriye'de karışıklığı fırsat bilen Barzani, Kürtleri Esad rejimine karşı birleştirmek için ülkedeki Kürt grupları anlaşmaya davet etti.

Sizi asla muhtaç ettirmem
Barzanİ, Suriye'deki en önemli gruplar SKUM ve PYD'ye adeta açık çek verdi: Birlikte hareket edin, her türlü yardımı yapayım. Yoksa size ne benim faydam olur ne de başkasının!

Babasının 45 yıl önceki hayalini gerçekleştiriyor
Molla Barzan'nin "Yeni cepheler Suriye ve Türkiye olacak" vasiyetini yerine getiren peşmerge reisi, Suriye'deki Kürtleri Esad'a karşı kışkırtmaya başladı.

ABD'nin kuklası çapulcu reisi Barzani, Suriye'deki karışıklığı fırsat bilip bu ülkedeki Kürtleri birleşmeye çağırdı. Babasının da, Suriye, Irak, Türkiye ve İran'daki Kürtleri birleştirip 4 ülkeden koparılacak topraklarla "Büyük Kürdistan"ı kurma hayalini sürdüren Barzani, Irak'tan sonra Suriye'deki karışıklığı fırsat bilip, Kürtleri Esad rejimine karşı ayaklanmaya davet etti. Baba Barzani'de 45 yıl önce "Bundan sonraki cephelerimiz Suriye, İran ve Türkiye" demişti.

Esad'a karşı birleşin
Dünün çapulcusu Barzani, Suriye'de rejim karşıtı hareketlerin başlamasından sonra aralarındaki görüş ayrılıkları artan Suriye Kürtlerini ortak bir tutum benimsemeye ikna etmek için çalışmalarına hız verdi. Barzani, Suriye Kürtlerinin iki önemli örgütü olan Suriye Kürtleri Ulusal Meclisi Başkanı İsmail Heme ve Demokratik Birlik Partisi Başkanı Muhammed Müslim ile Erbil'de görüştü. Görüşmelere katılan bir SKUM yetkilisi, Barzani'nin taraflardan, "aralarındaki ihtilafları bir kenara bırakarak Esad rejiminin değiştirilmesi amacı etrafında birleşerek ortak hareket etmelerini istediğini" söyledi.

Her türlü yardımı yaparım
Yetkilinin verdiği bilgiye göre Barzani, görüşmede "Birlikte hareket ederseniz size her türlü yardımı yapacağım, dışarıdan kimseye muhtaç etmeyeceğim. Uzlaşmazsanız size ne benim faydam olur ne de başkasının" mesajını verdi. Barzani, görüşmede Suriye'nin kuzeybatısında Kürtlerin yoğun olarak yaşadağı Afrin bölgesinde meydana gelen ve üç kişinin ölümüyle sonuçlanan olaydan sonra yaşanan gerginliğin de sonlandırılmasını, ayrıca PYD yetkililerinden ellerindeki muhalifleri serbest bırakmasını istedi. "Bölge halkı üzerinde silahlı güce dayalı baskı uygulanmasını doğru bulmadığını" söyleyen Barzani, taraflara, daha önce Erbil'de yaptıkları görüşmede tarafların birbirlerinin hakkına riayet etme konusunda verdikleri güvenceleri de hatırlattı.

Kürtçe resmi dil olsun
Suriye'deki 16 Kürt partisinin bir araya gelmesiyle oluşturulan Suriye Kürtleri Ulusal Meclisi, ülkede Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı kuzey bölgesinde tabanı en güçlü oluşum olarak dikkat çekiyor. SKUM, Suriye'deki halk hareketlerinin başlamasından itibaren Esad rejimine karşı muhalefet ediyor. Örgütün, temel talepleri arasında, Kürtlerin varlığının yeni Suriye anayasasında tanınması, Kürtçe'nin resmi diller arasına alınması ve ülkede ademi merkeziyetçi bir yönetim sisteminin kurulması gibi istekler yer alıyor. SKUM, Esad rejimi ile müzakerelere girmeyi kabul etmiyor ve mevcut rejimin değişmesini istiyor.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=70044


Bu haber 1,116 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,813 µs