En Sıcak Konular

AK PARTİ'DEN MHP'YE TÜRBAN ÖNERİSİ

23 Ocak 2008 14:01 tsi
AK PARTİ'DEN MHP'YE TÜRBAN ÖNERİSİ AK Parti, türban sorununun çözümüne yönelik olarak MHP'ye Anayasa'nın 10, 13 ve 42. maddelerinde değişiklik yapılması önerisini götürecek.

ANKARA - AK Parti, türban sorununun çözümüne yönelik olarak MHP'ye Anayasa'nın 10, 13 ve 42. maddelerinde değişiklik yapılması önerisini götürecek.
     Alınan bilgiye göre, AK Parti anayasanın ''Kanun önünde eşitlik'' başlıklı 10. maddesiyle ilgili olarak MHP'nin sunduğu öneriye ''Kamu hizmeti alanlar'' ifadesinin eklenerek yeniden düzenlenmesini isteyecek.
     ''Temel hak ve hürriyetlerin sınırlandırılması'' başlıklı 13. maddeye ise ''Özgürlüklerin sınırlandırılmasında sadece mahkeme hükümlerinin bağlayıcı olması, mahkeme gerekçelerinin ise özgürlüklerin sınırlandırılmasına yönelik kullanılamayacağı''na ilişkin bir hüküm düzenlenmesi öneriliyor.
     AK Parti, ayrıca ''Eğitim ve öğretim hakkı ve ödevi'' başlıklı 42. maddeye de ''Hiç kimse kılık kıyafeti nedeniyle yükseköğrenim hakkından mahrum bırakılamaz'' ifadesinin eklenmesini istiyor.
     AK Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin'in AK Parti'nin Anayasa değişikliğine ilişkin önerilerini bugün MHP Grup Başkanvekillerine iletmesi bekleniyor.
     Bu arada Türk ceza Kanunu'nun 301. maddesiyle ilgili değişiklik teklifinin 25 Ocak Cuma günü TBMM Başkanlığına sunulacağı öğrenildi.
     Değişiklikle maddede yer alan ''Türklüğe'' ifadesi ''Türk Milleti'', ''Cumhuriyeti'' ibaresi ise ''Türkiye Cumhuriyeti'' şeklinde düzenleniyor. Üst sınırı 3 yıl olarak düzenlenen ceza ise 2 yıla indiriliyor. Bu maddeye aykırı hareket ettiği iddia edilenlerle ilgili kovuşturma açma yetkisi Adalet Bakanına devrediliyor.


Bu haber 448 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,457 µs