En Sıcak Konular

İNGİLTERE GRAND PRİX'İ MARK WEBBER'İN

9 Temmuz 2012 12:37 tsi
İNGİLTERE GRAND PRİX'İ MARK WEBBER'İN İngiltere Grand Prix’sinde doğru lastik stratejisi Mark Webber’e galibiyet getirdi

Sert adam Webber

İngiltere Grand Prix'sinde doğru lastik stratejisi Mark Webber'e galibiyet getirdi 

Ferrari-Red Bull savaşına sahne olan İngiltere'de sert lastikler ilk kez yumuşak hamurdan daha iyi performans sergiledi. Yarışı doğru lastikle bitiren Avustralyalı pilot zafere uzandı.

DOĞRU lastik stratejisi F1'de son iki sezonun en önemli taktik tercihi, yarışların da neredeyse en önemli belirleyici unsuru oluyor. Hafta boyunca yağmurla boğuşan İngiltere Grand Prix'sinde yarış günü güneş açınca yine stratejinin en önemli rolü alacağı belli olmuştu.

ANCAK Silverstone'da beklenmedik bir gelişme yaşandı. Pistin çok ısınmaması ve lastiklere çok ciddi güç yüklemesi nedeniyle belki de Pirelli döneminde ilk defa sert hamurlar daha yumuşak olanlara oranla baştan itibaren daha iyi performans gösterdiler. 3 gündür yağmur altında yapılan antrenmanlarda lastikleri yeterince deneyemeyen takımlar da bir anda seçim konusunda ellerinde sınırlı veri ile kaldılar.

SONUÇTA doğru strateji bir kez daha belirleyici oldu. İngiltere'de tüm rakiplerinden hızlı olan Ferrari ve Red Bull'un 1.'lik düellosunda yarışa ilk sırada başlayan favori konumdaki Alonso sert lastikleri, Hamilton hariç tüm önemli rakipleri ise yumuşak hamuru tercih etmişti. Şampiyona lideri İspanyol pilot sert lastiklerle uzun süre rahat şekilde ilk sırada gitti. Daha sonra yumuşağa geçip daha da hızlanmayı planlıyordu ama daha hızlı olanın sert olduğunu yarış içinde fark etti. Uzun süre sertlerle ilk sırada gitti ama son 15 turda kurallar gereği yumuşak lastiğe dönünce ikinci sıradaki Webber'e geçildi ve 2. sırada kaldı. Webber'in takım arkadaşı Vettel 3. sırayı alırken, Ferrari'nin diğer pilotu Massa da sezonun en iyi derecesine imza atarak 4. olmayı başardı.

SCHUMI 7. OLDU

LOTUS pilotları Raikkonen ve Grosjean 5 ve 6. sırayı alarak takımın bu sezonki istikrarlı başarısını korumayı başarırken, Mercedes'den Schumacher 7. oldu. Evinde yarışan, üstelik iki İngiliz pilotla büyük ümitleri olan McLaren ise haftasonunun hayalkırılığı oldu. Hamilton 8, Button ise ancak 10. sırayı alabildi.(Kaan KURAL - VATAN)


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/sert-adam-webber/463196/5/Spor


Bu haber 866 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,533 µs