En Sıcak Konular

ROGER FEDERER YENİDEN 1 NUMARA

9 Temmuz 2012 12:25 tsi
ROGER FEDERER YENİDEN 1 NUMARA Roger Federer 2.5 yıl aradan sonra Wimbledon’da bir kez daha Grand Slam kazandı.

Kral'ın dönüşü

Roger Federer 2.5 yıl aradan sonra Wimbledon'da bir kez daha Grand Slam kazandı 

İlk seti kazanan Murray oyun ilerledikçe hakimiyeti Federer'e kaptırdı. 17. Grand Slam şampiyonluğuna ulaşan İsviçreli raket dünya klasmanında da ilk sıraya çıktı.

ROGER Federer'in gelmiş geçmiş en iyi tenisçi olup olmadığı tartışılıyor bir süredir. 2.5 yıldır Grand Slam kazanamaması, son dönemde dünya sıralamasında 3. sırada kalması olağanüstü kariyerine küçük bir gölge düşürmüştü.

ANCAK tenis için ileri bir yaş kabul edilen 30'una gelen Federer mücadelesini ve mükemmeliyetçiliğini bırakmadı ve dün bir kez daha tenis dünyasının en tepesine kurulmayı başardı. Wimbledon finalinde Andy Murray'i 3-1 mağlup eden Roger Federer hem bu turnuvayı 7. kez kazanarak Pete Sampras'ın rekoruna ortak oldu, hem toplamda 17. Grand Slam şampiyonluğu ile rekorunu geliştirdi, hem de iki basamak birden çıkarak dünyanın bir numarasına yeniden yükseldi. 

RİSK ALINCA

FEDERER maça aslında pek de iyi başlamadı. Genelde tribünlerin sevgilisi olan İsviçreli raket belki de ilk kez seyircinin rakibinin yanında olduğu bir maç oynadı. İngiliz seyircisi, 76 yıl aradan sonra Wimbledon'ı kazanacak ilk Britanyalı olmaya çalışan Andy Murray'e büyük destek verdi. Murray maça çok konsantre başladı ve özellikle dip çizgide uzun süren rallileri zorlayarak daha az hata yapan oyuncu olmaya oynadı. Uzun süre de bu strateji tuttu. Federer'in basit hataları arttıkça Murray oyuna ağırlık koydu. İlk setin 8. oyununda iki servis kırma puanından da Federer yararlanamayınca Murray servisine tutundu ve 9. oyunda da rakibini kırarak 5-4 öne geçti. İskoç raket sonrasında servisini tutunca ilk seti 6-4 kazandı. Bu sette Federer'in 16 basit hatası aslında her şeyi açıklıyordu.

İKİNCİ sette de aynı stratejiyle uzun süre kontrollü gitti Murray. Ancak rallileri kısa tutmak için risk alan Federer yavaş yavaş kontrolü ele geçirdi. Yine de servis kırılmayan sette 6-5 gerideki Murray son iki topta Federer'in iki harika puanı ile oyunu ve seti kaybetti. Bu sette de aslında basit hatalarda 8-4 Federer başarısızdı ama 19-14 bitirici vuruşla durumu 1-1'e getirdi.

SONRASINDA ise hem fiziksel, hem taktik, hem de psikolojik avantaj Federer'e geçti. Oyuna tamamen hükmeden İsviçreli raket birer kez servis kırarak 6-3, 6-4'le sahadan 3-1 galip ayrıldı. Bu iki sette de Andy Murray 2 fazla basit hata yaparken Federer farkı bitirici vuruşlardaki 10 sayılık üstünlüğü ile yakaladı..

1 milyon 150 bin pound kazandı

İngiliz seyircilerin Andy Murray'e büyük destek verdiği maçta İskoç raketi devirmeyi başaran Roger Federer 1 milyon 150 bin pound'luk ödülünün de sahibi olmayı başardı. Finalin kaybedeni olan Andy Murray ise 575 bin pound kazandı. Murray bu mağlubiyetle birlikte 4. kez üst üste bir Grand Slam finalinden boynu bükük ayrıldı.

2010'dan sonra ilk kez

17. kez bir Grand Slam turnuvasında mutlu sona ulaşan İsviçreli raket en son 2010 yılında Avustralya Açık'ta final oynayıp kazanmıştı.(Kaan KURAL - VATAN)


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/kralin-donusu/463193/5/Spor


Bu haber 849 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,302 µs