En Sıcak Konular

ULUDERE'DE ÖLEN KAÇAKÇILAR ARTIK ''SİVİL ŞEHİT''

9 Temmuz 2012 10:51 tsi
ULUDERE'DE ÖLEN KAÇAKÇILAR ARTIK  ''SİVİL ŞEHİT'' Torba kanunu teklifine eklenen düzenlemeye göre Uludere'de ölenlerin ailelerine 750 lira maaş bağlanacak. Meclis Genel Kurulu'nda, kamuoyunda 'sivil şehit' yasası olarak bilinen düzenleme, torba yasa teklifine eklenen önergelerle yasalaştı.

Para değil, adalet istiyoruz

Meclis Genel Kurulu'nda, torba kanunu teklifine eklenen düzenlemeye göre Uludere'de ölenlerin ailelerine 750 lira maaş bağlanacak. Meclis Genel Kurulu'nda, kamuoyunda 'sivil şehit' yasası olarak bilinen düzenleme, torba yasa teklifine eklenen önergelerle yasalaştı.

Uludere'de hayatını kaybedenlerin yakınları bu düzenlemeye oldukça tepkili. Olayda Uludere'de hayatını kaybeden 34 kişinin yakınları yasayla ile ilgili düşüncelerini Milli Gazete'ye anlattı. Aileler çıkan bu yasa için hükümete " Biz para değil adalet istiyoruz" şeklinde seslendi.

Hükümet Uludereli! lerin onurunu kırmıştır
Uludere de F16'ları tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybeden Serhat Encü'nün kardeşi Ferhat Encü meclisin yaptığı bu düzenlemeye " Hükümet Uludere halkının bir kez daha onurunu kırmıştır" diyerek tepki gösterdi. Kardeş Encü şunları söyledi: "Roboski (Uludere) katliamının gerçekleştiği bugüne kadar biz hayatını kaybedenlerin aileleri olarak devletten para değil faillerin bulunmasını istediğimizi defalarca söyledik. Daha önce sosyal güvenlikten de gelip her aileden birine kadro verileceğini söylediler ama biz kabul etmeyeceğimizi söylemiştik. "

Bizi susturmaya çalışıyorlar
"Devlet faillerin bulunması için kılını bile kıpırdatmıyor" diyen Encü şöyle devam etti: "Hükümet sadece bizi susturmaya yönelik önlemler alıyor. Çıkarılan bu torba yasa ile de Hükümet Roboski halkının bir kez daha onurunu kırmıştır. Bizim Hükümetten talebimiz adalettir. Faillerin bulunup cezalandırılmasıdır. Fakat o katliam gününden bu güne adalet yerine failleri açığa çıkarma yerine hep bizi susturmaya yönelik para teklif ediyorlar. Şunu bilsinler ki Roboski halkı onurlu bir halktır. Biz para değil adalet istiyoruz."

Faillerin bulunmasını istiyoruz
Katliamda hayatını kaybeden Nadir Alma'nın ağabeyi Hikmet Alma ise: " Biz Roboski'liler bu torba yasadan çıkan ve daha önceki maddi taleplerin hiç birini kabul etmedik, etmiyoruz da. Biz faillerin bulunup cezalandırılmasını istiyoruz. Biz devletten para değil adalet istiyoruz. Torba yasada terör mağdurları deniliyor ama biz devlet terörü mağduruyuz. Bizim çocuklarımız, kardeşlerimiz Türkiye Cumhuriyetinin F16'ları ile katledildi. Biz devletimizden güvence istiyoruz. Yarın aynı olay tekrar çocuklarımızın başına gelmeyeceği garantisini istiyoruz. Biz kalan çocuklarımızın hayatını düşünüyoruz. Bize can güvenliği ve hayat garantisi versinler. Biz defalarca söyledik ve tekrar söylüyoruz biz para değil adalet istiyoruz" şeklinde konuştu.(Mustafa Kılıç - Milli Gazete)


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/para-degil-adalet-istiyoruz-244239.htm


Bu haber 1,154 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,182 µs