En Sıcak Konular

UNAKITAN: MERKEZ BANKASINI İSTANBUL'A TAŞIYACAĞIZ

23 Ocak 2008 15:32 tsi
UNAKITAN: MERKEZ BANKASINI İSTANBUL'A TAŞIYACAĞIZ Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Merkez Bankasının İstanbul'a taşınması konusunda ''Taşıyacağız, lami cimi yok bu işin. BDDK da, SPK da taşınacak, finansal merkez orası'' dedi.

ANKARA - Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Merkez Bankasının İstanbul'a taşınması konusunda ''Taşıyacağız, lami cimi yok bu işin. BDDK da, SPK da taşınacak, finansal merkez orası'' dedi.
     Unakıtan, 2007 yılı bütçe sonuçlarına ilişkin Hilton Otelinde düzenlediği basın toplantısında, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     İç politikadaki gelişmelerin ekonomiye etkisine yönelik soruyu yanıtlarken, Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınması konusundaki tartışmalara da değinen Unakıtan, tartışmaların ''sistem'' boyutuna kadar varmasını eleştirdi ve konuyu ekonomik açıdan görmek gerektiğini vurguladı.
     ''Merkez Bankası İstanbul'a ta-şı-na-cak'' diyen Unakıtan, BDDK ve SPK'nın da bu kente taşınacağını ifade etti.


UNAKITAN: VERGİ AFFI DİYE BİR ŞEY SÖZ KONUSU DEĞİL

ANKARA - Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, bütçe açıkları yönünden Maastricht kriterlerinin tutturulduğunu belirterek, ''Bundan sonra Maastricht kriterleri bakımından hedef, enflasyonun ve faizlerin inmesidir'' dedi.
     Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Hilton Otelinde düzenlediği basın toplantısında, bu dönemin siyasi ve ekonomik istikrarını sağlam bir zemine oturtan Türkiye'nin sosyal istikrarını pekiştireceği bir dönem olacağını kaydederek, ''Reformları uygulamak kolay değil. Bakınız sosyal güvenlik reformu Türkiye için fevkalade önemli AK Partinin bu kararlı tutumu olmazsa, bu reformu kimse yapamaz'' dedi.
     Bu yıl yüzde 4 olarak hedeflenen enflasyonun yüzde 8,39 olarak gerçekleştiğini ifade eden Unakıtan, bu noktada ''pek başarılı olmadıklarını'' ancak 2008 hedeflerinin de yüzde 4 olduğunu kaydetti.
     Türkiye ekonomisinin ''önemli kazanımlar elde ettiğini ve güçlü bir pozisyona sahip olduğunu'' kaydeden Unakıtan, dünyadaki gelişmeleri dikkatle izleyeceklerini ve gerekli her türlü tedbiri alacaklarını söyledi.
     Özel sektörün de dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Unakıtan, ''Kimse maceracı olmasın'' dedi. Unakıtan, YTL geliri olanların YTL bazında, döviz geliri bulunanların da döviz bazında borçlanması gerektiğini yineleyerek, herkesin hesabını iyi yapması gerektiğini söyledi.
     Vergi gelirlerinin dağılımına ilişkin de bilgi veren Unakıtan, otomotiv sektöründe ihracat artışı nedeniyle KDV iadesinin yüksek olduğunu ve KDV net gelirinde azalma meydana geldiğini anlattı.
     Unakıtan, vergi affı olduğu yönünde bir takım yayınlar bulunduğuna da işaret ederken, böyle bir şeyin söz konusu olmadığını vurguladı.
     Unakıtan, ''Sakın ha vergi affı olacak diye bir takım yanlış hareketlere girilmesin. Vergi affı yok, bu böyle bilinsin'' dedi.



Bu haber 392 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,671 µs