En Sıcak Konular

TUNCELİ'DE MAYIN PATLADI: 1 ŞEHİT

9 Temmuz 2012 09:37 tsi
TUNCELİ'DE MAYIN PATLADI: 1 ŞEHİT Patlamada, Piyade Uzman Çavuş Ahmet Dağlı şehit oldu, Piyade Uzman Çavuş Uğur duran ise yaralandı.

Tunceli'de mayın tuzağı: 1 şehit

ACI haber dün sabah saatlerinde geldi. Tunceli'nin Nazimiye ilçesi yakınlarında PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyonda, araziye döşenen uzaktan kumandalı mayın patlatıldı. Patlamada, Piyade Uzman Çavuş Ahmet Dağlı şehit oldu, Piyade Uzman Çavuş Uğur duran ise yaralandı.
 
ŞEHİT olan Piyade Komando Uzman Çavuş Ahmet Dağlı'nın Osmaniye'nin Cevdetiye beldesindeki baba ocağına ateş düştü.Acı haberi alan baba Mustafa Dağlı metanetini korurken, anne Emine Dağlı fenalık geçirdi. Şehit Piyade Komando Uzman Çavuş Ahmet Dağlı'nın bugün Cevdetiye beldesinde toprağa verileceği bildirildi.
 
 Acı haber dün sabah saatlerinde geldi. Tunceli'nin Nazimiye İlçesi yakınlarında PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyonda, araziye döşenen uzaktan kumandalı mayının patlatıldı. Patlamada, Piyade Uzman Çavuş Ahmet Dağlı şehit oldu, Piyade Uzman Çavuş Uğur duran ise yaralandı.Önceki gece, Tunceli-Erzincan karayolunu Alacık Köyü yakınlarında keserek durdurdukları araçlar arasında bulunan 5 TIR'ı yakan PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyon devam ederken, Alacık Köyü ile Nazimiye İlçesi'ne bağlı Büyükyurt Köyüi arasındaki dağlık ve ormanlık alanda operasyon yoğunlaştırıldı.
 
Askerler arazi arama-tarama operasyonunu sürdürürken PKK'lı teröristlerin araziye önceden döşediği uzaktan kumandalı mayınlar saat 01.00 sıralarında patlatıldı. Arazide konuşlu bulunan Tunceli 4'üncü Komando Tugayı'na bağlı özel eğitimli birliklerin bulunduğu bölgede meydana gelen patlamalarda, Piyade Komando Uzman Çavuş Ahmet Dağlı şehit oldu, Piyade Komando Uzman Çavuş Uğur Duran ise yaralandı.  
Patlamada yaralanan uzman Çavuş Uğur Duran, helikopterle Elazığ Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, bölgeye yeni birlikler sevk edildi. Bölgedeki PKK'lı grup ile sabah saatlerine kadar aralıklarla çatışma çıkarken, havanın aydınlanması ile birlikte bölgeye taaruz tipi helikopterler gönderildi.Operasyonlar gün boyu sürdü.
OSMANİYE'DEKİ BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ
Şehit olan Piyade Komando Uzman Çavuş Ahmet Dağlı'nın Osmaniye'nin Cevdetiye beldesindeki baba ocağına ateş düştü.
 
Beş kardeşten en küçüğü olan ve bir buçuk yıl önce göreve başlayan 23 yaşındaki Şehit Uzman Çavuş'un Cevdetiye beldesi Yıldırım Beyazıt Mahallesi'ndeki baba ocağına acı haberi Osmaniye Garnizon Komutanı ve 39.Mekanize Piyade Tugay Komutan Yardımcısı Topçu Kurmay Kıdemli Albay Uğur Özbek verdi.
 
Acı haberi alan baba Mustafa Dağlı metanetini korurken, anne Emine Dağlı fenalık geçirdi. Hazır bulunan 112 acil ekipleri anneye anında müdahalede bulundu. Şehit haberini duyan yakınları ve belde sakinleri şehit evine akın etti. Cevdetiye Belediye Başkanı İlhami Önal da şehit evini ziyaret etti.
 
Şehit Piyade Komando Uzman Çavuş Ahmet Dağlı'nın bugün Cevdetiye beldesinde toprağa verileceği bildirildi.
 
BİTLİS'TEKİ ÇATIŞMA: 3 ASKER YARALI
 

BİTLİS'in Tatvan İlçesi'ne bağlı Hanelmalı Köyü kırsalında güvenlik güçleri ile bir grup PKK'lı terörist arasında çıkan çatışmada 3 asker yaralandı. Askerler helikopterlerle Bitlis Devlet Hastanesi'ne götürülürken, çatışmaların devam ettiği bölgeye çok sayıda özel harekat timi sevk edildi.

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ  http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=24621



Bu haber 887 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,611 µs