En Sıcak Konular

MÜSLÜMAN ÇOCUKLARI AVRUPA'DA BEKLEYEN TEHLİKE!

6 Temmuz 2012 17:16 tsi
MÜSLÜMAN ÇOCUKLARI AVRUPA'DA BEKLEYEN TEHLİKE! Avrupa'da "Eviniz temiz değil ya da çocuğuna bakamıyorsun" gibi gerekçelerle çocuklar ailelerinin elinden alınıp koruyucu ailelere veriliyor.Müslüman koruyucu aile bulunmadığından,müslaman çocukları yoğun kültürel asimilasyona maruz kalıyor.

Viyana'da bulunan 900 koruyucu ailenin tümü Hıristiyan

Çirkin tuzak

Avrupa'da "Eviniz temiz değil ya da çocuğuna bakamıyorsun" gibi gerekçelerle çocuklar ailelerinin elinden alınıp koruyucu ailelere veriliyor. Koruyucu aile hizmetlerinde görevli olan Türk uzmanlar, Avrupa'da neredeyse Türk ve Müslüman koruyucu aile bulunmadığına, bunun da etkisiyle koruyucu ailelere verilen Müslaman çocukların yoğun bir kültürel asimilasyona maruz kaldıklarına dikkati çektiler.

Avrupa'da koruyucu aile hizmetlerinde görevli olan Türk uzmanlar, Avrupa'da neredeyse hiçbir Türk ve Müslüman koruyucu aile bulunmadığını, bunun da etkisiyle koruyucu ailelere verilen Türk ya da diğer milletlere mensup çocukların yoğun bir kültürel asimilasyona maruz kaldıklarına dikkati çektiler. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından düzenlenen Gençlik Daireleri ve Türk Aileleri Çalıştayı kapsamında Ankara'ya gelen uzmanlar, Avrupa'da yaşayan Türk yoksul ailelerin çocuklarının koruyucu ailelere verilmesinin ardından ortaya çıkan sorunları değerlendirdi.  Almanya'da yaşayan Sosyal Pedagog ve Gençlik Dairesi Eğitim Müdürü Ömer Tunçdeniz, Almanya'da Türk çocukların bakıcı ailelere verilmesi ve Hristiyanlaştırılarak asimile edilmesinin her dönem gündemde olduğunu belirtti.

"Kültürel asimilasyon için önemli bir süreç"
Avusturya'da yaşayan Avukat Ümit Vural, koruyucu aile konusunda "samimiyetsizlik" olduğunu belirterek, Avusturya'daki gençleri koruma yasaları çok geniş ve soyut olduğunu savundu. Karar verme hakkının eyalet mahkemelerine verildiğini hatırlatan Vural, eyalet mahkemeleri tarafından gençlik dairelerinde çalışan insanlara çok geniş yetkiler verildiğini ifade etti. Vural, şunları söyledi: "Amaç çocuğu sağlıklı ve refah içinde korumak. Nasıl ya da hangi kanalla koruma yetkisi memurlara verilmiş. Bu kadar geniş yetkiler sonucunda gençlik dairesinin 'ev temiz değil veya çocuğa bakamıyorsun' deyip, çocuğu geri aldığını duymak mümkün. Kanıta bile gerek yok, şüphelenmek yetiyor. 'Var mıdır yok mudur' araştırılmasına girilmeden 'çocuk zarar görebilir' düşüncesiyle alınabiliyor. Mahkeme süreci de çok uzun ve bu süreçte aileler çocuklarından koparılıyor."

Vural, Viyana'da bulunan 900 koruyucu ailenin tümünün Hristiyan olduğunu  kaydetti.. Müslüman bir koruyucu aile olmadığı için Türk çocuklarının Hristiyan ailelere verilmesinin zorunlu olduğunu söyleyen Vural, bu durumun kültürel asimilasyon için oldukça önemli bir süreç olduğunu vurguladı.

Eğitim vurgusu
Belçika Türk Kadınları Derneği Başkanı Dilek Gökgöz, yardıma muhtaç Türk çocuklarıyla en çok sorunu annelerinin yaşadığını bildirerek, "Aileler çocuklarıyla ilişkileri ve eğitim konusunda çok bilinçsiz. Dilden kaynaklanan sorunlar var. Yabancı aileler, ülkenin sistemini bilmedikleri için çocukların eğitimiyle okullarıyla ilgilenemiyorlar. Çocuklarla iletişim kuramıyorlar. Çocuklar da, ülkenin dilini bildikleri için çok büyük iletişim kopuklukları oluyor" diye konuştu. Asimilasyon sorununun engellenmesi için ailelerin bilinçlenmesi gerektiğini belirten Gökgöz, koruyucu ailelerin hep yabancılardan oluştuğunu Türk ailelerin koruyucu aile olmadık istemediklerini söyledi.


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/cirkin-tuzak-244056.htm


Bu haber 1,048 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,260 µs