En Sıcak Konular

SAMSUN'U SEL ALDI 8 ÖLÜ

5 Temmuz 2012 10:12 tsi
SAMSUN'U SEL ALDI 8 ÖLÜ Yaz ortasında Samsun'u vuran sağanak yağış, felakete neden oldu. Dere yatağına yapılan TOKİ konutlarında 4'ü çocuk 5 kişi hayatını kaybederken, Kirazlık'ta 2 çocuk ve 1 kadının cesedi bulundu

Samsun'da sel felaketi: 6'sı çocuk 8 ölü

Yaz ortasında Samsun'u vuran sağanak yağış, felakete neden oldu. Dere yatağına yapılan TOKİ konutlarında 4'ü çocuk 5 kişi hayatını kaybederken, Kirazlık'ta 2 çocuk ve 1 kadının cesedi bulundu

Sinop'un artıdından Samsun'da da yağmur faciaya neden oldu.Samsun'da Canik ilçesindeki Mert Irmağı'nın taşması sonucu su baskını yaşandı. Sel nedeniyle 6'sı çocuk 8 kişi yaşamını yitirdi.
Samsun'da dün akşam saatlerinde başlayan ve gece ilerleyen saatlerde şiddetini artıran sağanak yağmur sele neden oldu. Mert Nehri'nin taşması sonucu Kuzey Yıldızı TOKİ Konutlarında 4'ü çocuk 5 kişi hayatını kaybetti. Derbent mevkiinde bulunan Petrol Dolum Tesisi yakınlarında da 1 kişi hayatını kaybetti. Selde hayatını kaybedenlerin sayısı 6 oldu. AFAD tarafından yapılan açıklamada ise 2 vatandaş için kayıp ihbarı yapıldı. İlerleyen saatlerde kayıp vatandaşların da hayatını kaybettiği açıklandı. Samsun'da ölü sayısı 8'e yükseldi.
Canik ilçesi Kirazlık mevkisinde yer alan akaryakıt dolum tesislerinin yakınında, 2 kız çocuğunun cesetleri bulundu.
 
Bu arada, bulunan kadın cesedinin, 36 yaşındaki Emine Bütüner'e ait olduğu tespit edildi

Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde yer alan Kuzey Yıldızı konutlarının bodrum katlarında, Kenan Yazıcı (40) ile oğulları Mücahit (16) ve Bedirhan (9) ile 1,5 yaşındaki Hüseyin Yılmaz ile 5 yaşındaki ağabeyi Abdullah Yılmaz'ın cesetlerine ulaşıldı.

ANNENİN FERYADI 

Samsun'un Canik ilçesinde Mert Irmağı'nın taşması sonucu Kuzey Yıldızı TOKİ konutlarındaki apartmanların zemin katlarını su bastı, 4'ü çocuk 8 kişi hayatını kaybetti. Binanın bodrum katında oturan 40 yaşındaki Kenan Yazıcı, oğulları 16 yaşındaki Mücahit ve 9 yaşındaki Bedirhan ile birlikte sel sularında yaşamını yitirdi.

Eşi Kenan Yazıcı'dan bir süredir ayrı yaşayan Selma Yazıcı, olayı öğrenince koşup geldi. Binanın sular altında olduğunu görünce "Çocuklarım içeride. Onları kurtarın" diye bağırarak su dolu eve girmek istedi. Genç kadını kurtarma ekipleri engellerken, çevredeki vatandaşlar da sakinleştirmeye çalıştı.

Sel suları nedeniyle çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kalırken bölgede iş makinelerinin çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Samsun'da gece boyunca yağan sağanak yağmur sabah saatlerinde etkisini yitirdi. 

MAHSUR KALAN 4 KİŞİ KURTARILDI

Samsun-Ordu Karayolunda ise sel sularının dereye sürüklediği bir araçta mahsur kalan 4 kişi, son anda iş makineleriyle kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Derbent mevkiinde ise yağmur nedeniyle yola heyelan düştü. Diğer taraftan çatılarda ve araçlarda mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için iş makinelerinin bölgeye gönderildiği, ancak helikopterlerin gece görüş özelliği olmadığı için ve sağanak yağmur nedeniyle uçamadığı açıklandı. Mahsur kalan vatandaşların kurtarılmaları için çalışmaların aralıksız olarak devam ettiği belirtildi.

ŞEHİRLERARASI ULAŞIM AKSADI

Su taşkınları nedeniyle Samsun -Ordu tamamen ulaşıma kapatıldı. Samsun-Ankara karayolunda ise ulaşım kontrollü olarak verilmeye başlandı. Köylerdeki ekili arazilerde büyük zararlar meydana geldiği belirtilirken, fırtına nedeniyle ağaçlar yıkıldı. Park halindeki otomobiller sel sularına kapılıp sürüklendi. Tekkeköy İlçesi'nde de Kirazlık deresinin suları yükselince köprünün çökme ihtimali nedeniyle ulaşıma kapatıldı.

 Belediye ekipleri ile Sivil Savunma Arama ve Kurtarma ekipleri de bölgede çalışmalara başladı. Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, kriz masası oluşturduklarını, arama ve kurtarma çalışmalarına başlandığını söyledi. 

BAYRAKTAR BÜYÜK BİR KIVANÇLA TANITMIŞTI

Fransız balkonlu ama iki dere arasına yapılan TOKİ Kuzey Yldızı konutlarında teslimatlar yaklaşık iki sene önce yapılmıştı.
 
Dönemin TOKİ başkanı olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Kuzey Yıldızı Projesini büyük bir kıvançla kamuoyuna tanıtıyordu.
 
Bayraktar, "Dünya ile kucaklaşmaya çalışan Türkiye'de 120 belediye ile toplu konut anlaşması imzaladık. Projelerimizi büyük bir başarıyla yürütüyoruz. Türkiye'nin gerekli imar şartlarını taşımayan binalardan artık kurtulmasının zorunlu olduğunu düşünüyoruz. Canik'te halkımız için çağdaş bir yaşam alanı oluşturacağız. Bu projede sadece konutlar yaklaşık 350 milyon TL'ye mal olacak. Ticaret merkezleri, okullar, camiler, parklar, diğer tesisler ve cezaevinin yeniden inşa edilmesi de dikkate alındığında beldede yaklaşık 500 milyon TL'lik bir yatırım gerçekleşecek" demişti.
 
Canik Belediyesi ise Kuzey Yıldızı projesinin Fransız Balkonu, alüminyum korkulukları ile diğer projelerden farklılaştığını anlatıyordu.


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=24572&haber=samsun-39da-sel-felaketi-6-39si-cocuk-8-olu


Bu haber 1,073 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,836 µs