En Sıcak Konular

MEDENİYETLER İTTİFAKI YALANI

4 Temmuz 2012 22:32 tsi
MEDENİYETLER İTTİFAKI YALANI Emperyalist güçler, karanlıkların efendileri ve sömürge imparatorları daha yumuşak bir sömürü, zihinlerde farklılık algısı oluşturmak için böyle bir yalanı ortaya attılar: Medeniyetler ittifakı.

Medeniyetler ittifakı yalanı

Emperyalist güçler, karanlıkların efendileri ve sömürge imparatorları daha yumuşak bir sömürü, zihinlerde farklılık algısı oluşturmak için böyle bir yalanı ortaya attılar: Medeniyetler ittifakı. Sözde insanlığın ortak değerleri üzerinde kurulacak misyonları, hep beraber kurgulamak, dünyayı daha adaletli, daha vicdanlı ve insani değerlerle yönetmek gibi bir ideali özellikle medya aracılığıyla bizlere pazarladılar. Uzaktan bakıldığında çok albenili, cafcaflı, yaldızlı bir tanımlama. Peki hangi medeniyetlerin? Oluşturdukları refah klanlarını, sömürge, gözyaşı ve kan üzerine kuran, insanlarına her türlü kolaylığı kölelik tüccarlığı üzerinden devşirenlerin medeniyetlerin ittifakı mı? Kapitalist, hedonist, egoist bu medeniyetlerin temsil ettiği zihniyet, dünyada kendilerinden başka hiçbir medeniyetin yaşamasına izin vermeyen, o medeniyetleri oluşturan değerleri, yer altı zenginliklerini bir şekilde iç etmeyi kendisine meşru gören ve dünyanın her köşesinde eli kolu ayağı olan kanlı bir medeniyetin temsilcisidir. Ben güçlüyüm, o halde istediğimi yapabilirim felsefesiyle dünyanın her tarafına, her köşesine ahtapot kollarını uzatan, istedikleri bölgelerde karışıklıklar çıkaran, silah tüccarlarının bitmek tükenmek bilmeyen iştahlarını doyurmak için savaş tamtamları çalanlar, hangi medeniyeti, hangi kültürü, hangi insani değerleri, hangi vicdanı temsil edebilirler?

İşte bu medeniyetlerin vazettiği barış ortamı, Ortadoğu coğrafyasında aylardır süren kanlı, gözyaşlı iç karışıklıkları ortaya koyuyor.

Bu medeniyetlerin ortaya koyduğu barış ortamı, demokratik hak ve özgürlükler ortamı, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin paşaları olan ülkeler tarafından istedikleri an veto edilebiliyor. Tam bir kurt kapanı, tam bir kurt kanunu...

11 Eylül terörist saldırılarının ardından, "Topyekün Haçlı Savaşı" naraları atarak, bütün dünyada Müslümanlara üçüncü-beşinci sınıf insan muamelesi çeken, dünyaya yeni bir biçim vermek için Büyük Ortadoğu Projesi geliştiren, güdümlü ülkelerin başına figüranlar koyarak "Ilımlı İslam" projesini hayata geçirenler, hangi bölüşümden, adaletten bahsedebilirler?

Yazık... Gerçekten çok yazık... Gerçekten çok önemli bir kırılma noktasındayız...

Dünyaya kendi arzuları doğrultusunda, kendi menfaatleri doğrultusunda biçim vermeye kalkışanlar, Pentagon'da, Çin'de, Rusya'da, Londra'da Ortadoğu coğrafyasını nasıl sömürebiliriz, kukla iktidarlar getirerek nasıl ellerimizi kollarımızı bu ülkelerin cebinden çıkarmayız hesaplarıyla uğraşıyorlar.

Eğer gerçekten medeniyetler ittifakı olmuş olsaydı, şu anda Ortadoğu coğrafyası böyle kanlı bir süreç geçirmezdi. Karanlığın efendileri Ortadoğu coğrafyasını şekillemek için Pentagon'da savaş tamtamları çalmazdı. Arap Baharı denilen şey, kışkırtmalar, derin darbeler ile gerçekleşmezdi. Medeniyetler ittifakı, açık bir illüzyondur... Daldaki kuşa bak taktiğiyle varolan tüm değerlerimizin elimizden alınma orta oyunundan başka bir şey değildir.

Yaşadığımız büyük darbe, aklımızı başımıza almamıza yarayacağına, daha çok, daha beter, daha bilinçsiz bir şekilde küresel efendilerin kurdukları tuzaklara doğru yönelmemiz gerçekten esef verici bir durum. Türkiye, bu yalan ve kaos ortamında kendisine biçilen rolü bir kez daha gözden geçirmeli ve Ortadoğu coğrafyasında kurulmak istenen düzende kendisine biçilen kıyafeti giyip giymemeye karar vermelidir.

Kanlı bir medeniyetin parçası ve kuklası mı olacağız? Yoksa kendi bağımsız irademizle tarihten gelen lider ülke pozisyonumuzu mu değerlendireceğiz?

Karar bizim!

Nedim Odabaş

Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/makale/medeniyetler-ittifaki-yalani-243872.htm


Bu haber 781 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,856 µs