En Sıcak Konular

ESAD'DAN ERDOĞAN'A GÖNDERME

4 Temmuz 2012 12:02 tsi
ESAD'DAN ERDOĞAN'A GÖNDERME Suriye lideri Beşşar Esad,Koltuğu düşünmüş olsaydım ABD’nin talimatlarını yerine getirirdim. Petrol ve dolar peşinden koşardım. En önemlisi ABD’ye ülkemde füze kalkanı kurma izni verirdim!

Esad'dan Erdoğan'a "füze" gibi gönderme

Suriye lideri Beşşar Esad, Türkiye ile yaşanan gerginliğin faturasını Başbakan Tayyip Erdoğan'a keserken, çok ilginç ifadeler kullandı: Koltuğu düşünmüş olsaydım ABD'nin talimatlarını yerine getirirdim. Petrol ve dolar peşinden koşardım. En önemlisi ABD'ye ülkemde füze kalkanı kurma izni verirdim!
 
Esad'dan Erdoğan'a "füze" gibi gönderme
Türkiye-Suriye gerginliğinin faturasını Erdoğan'a kesen Esad, "Koltuk peşinde olsaydım ABD'nin telkin ve talimatını yerine getirir, füze kalkanı kurardım" dedi.
Suriye lideri Beşşar Esad, bir Türk gazetesine yaptığı açıklamalarla Türkiye-Suriye gerginliğinin faturasını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çıkardı. Esad'ın, "Koltuğu düşünmüş olsaydım Amerika'nın telkin ve talimatlarını yerine getirirdim. Petrol ve dolar peşinden koşardım. Ama daha önemlisi ABD'ye ülkemde füze kalkanı kurmasına izin verirdim" sözleri kamuoyunda geniş yankı buldu.

İma yoluyla eleştiri
Faruk Loğoğlu (CHP Genel Başkan Yardımcısı): Bu sözleriyle Türkiye'nin, özellikle Başbakan Erdoğan'ın mantalitesini ima yoluyla eleştiriyor. 'Arayacak Türk komutan bulamıyorum' sözleri önemli bir gözlem. Türkiye, önce Şam'daki büyükelçiliği, arkasından Halep'teki konsolosluğunu kapattı. Ankara'daki büyükelçiliği tahliye ettirdikten sonra diplomatik kanallar kesildi. Sadece diplomatik kanallar değil askerler arasındaki kanallar da kesilmiş. Sıkışık bir dönemden geçmekte olan iki komşu arasında yanlış bir uygulama. Diplomatik kanallar kesilse dahi kırımızı telefon hattının açık olması gerekiyor.

Hükümetten şikayetçi
Onur Öymen (CHP eski Genel Başkan Yardımcısı): Mesajlara bakıldığında, 'Türk halkıyla dost olmak istiyoruz fakat hükümetten şikayetçiyiz. Uçağın düşürülmesi konusunda sorumluluğumuz yok. Açık denizde düşürülseydi özür dilerdik' deniyor. 'Orada İsrail uçakları da uçuyordu onun için düştürdük' mesajını da veriyorlar. O zaman neden o bölgeyi uçuşa yasak bölge ilan etmediniz. Eğer böyle olsaydı düşen uçak sorumlu olacaktı. Dolaylı olarak Erdoğan'ı eleştiriyor. 'Arayacak Türk komutan yok' sözü önemli. Birbiriyle çekişme halinde olan ülkeler bile acil durumlarda kırmızı telefon kullanır. Yanlışlıkla bir füze ateşlenmiştir. 'Bir kaza oldu, cevap vermeyin' diyebilmek için iletişim kanalının açık olması gerekiyor. En gergin ilişkilere sahip olan ülkeler arasında bile böyle bir iletişim kanalı var. Genelkurmay iletişim kanallarını kendi kapatamaz. Hükümet talimat vermiş olacak. 'Bize hiçbir şey empoze etmeye kalkışmayın. Biz Türkiye gibi ABD'nin lafıyla hareket etmeyiz' diyor.

İhlaller büyütülmesin
Edip Başer (Emekli Orgeneral): Ufak tefek sınır ihlallerini karşılıklı hemen görüşerek büyütmeden halletmek mümkün. Eğer karşılıklı mutabakat varsa iki ülke arasındaki ilişkiler iyi düzeydeyse bu tür düzenlemeler olabilir. Ama ilişkilerin gergin olduğu dönemde bu tür düzenlemeler olmayabilir veya var olan düzenlemeler kullanım dışı bırakılabilir.


Kaynak: YENİÇAĞ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=69725


Bu haber 966 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,672 µs