En Sıcak Konular

ERDOĞAN - ZANA GÖRÜŞMESİ ''MİLLİ VİCDANLAR''A DOKUNDU

3 Temmuz 2012 10:10 tsi
ERDOĞAN - ZANA GÖRÜŞMESİ ''MİLLİ VİCDANLAR''A DOKUNDU Başbakan’ın “Silah Kürtlerin sigortası” diyen Zana’yı kabul etmesine muhalefetin tavrı çok sert oldu!

Erdoğan ile Zana görüşmesine tepki çığ gibi

Başbakan'ın "Silah Kürtlerin sigortası" diyen Zana'yı kabul etmesine muhalefetin tavrı çok sert oldu!
"Ev hapsi" askeri öfkelendirdi
Yurt Partisi lideri Sadettin Tantan, "Kandil'e dokundurtmayan ABD'nin PKK'nın siyasallaşmasında rol aldığı içerdeki aktörlerin davranışlarıyla ortaya çıktı" derken, CHP ve MHP'den de çok sert eleştiriler geldi. Emekli askerler ise "Öcalan'a ev hapsi"nin gündeme gelmesine tepki gösterdi. 
 
Bir bütünün parçaları sırayla sahne alıyor!
Erdoğan - Zana görüşmesini değerlendiren Tantan; "Güvenlik politikaları olmayan bir ülkenin siyasi ve ekonomi politikaları olamaz" dedi
Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan; Erdoğan- Zana görüşmesini değerlendirdi. Tantan konuyla ilgili açıklamasında "Bir bütünün parçaları sahne almaktadır" dedi. Tantan açıklamasında, "PKK/KCK- BDP- AKP ve onlara yeni eklenen CHP bir bütünün parçalarıdır! Gerçek şudur: Türkiye ve Türk halkının menfaatleri geri plana atılırken, aynı zamanda organize bir suç örgütü olan terör örgütünün menfaatleri ön plana çıkarılmıştır!" değerlendirmesinde bulundu. Tantan şöyle konuştu: "Erdoğan- Zana görüşmesi, Kandil'e dokundurtmayan Amerika'nın PKK'nın siyasallaşmasında rol aldığı içerdeki aktörlerin de davranışlarıyla ortaya çıkmıştır. Daha önce de dile getirdiğim gibi, PKK/KCK- BDP- AKP ve onlara yeni eklenen CHP bir bütünün parçalarıdır! Gerçek şudur: Türkiye ve Türk halkının menfaatleri geri plana atılırken, aynı zamanda organize bir suç örgütü olan terör örgütünün menfaatleri ön plana çıkarılmıştır! 

İktidarın eli kolu bağlıdır!
Aslında, 'Güvenlik politikalarıyla sorun çözülmüyor' değerlendirmeleri de bir yalanın kamuoyuna yansımasıdır. Soruyorum sizlere: ABD güvenlik politikalarıyla ekonomik- mali ve milli çıkarlarını her şeyin üstünde tutmuyor mu? Bir kez daha soruyorum: Güvenlik politikaları olmayan bir ülke olabilir mi? Anlı şanlı uzmanlarımız size söylüyorum: Güvenlik politikaları olmayan bir ülkenin siyasi ve ekonomi politikaları da olamaz! Şunu da eklemekte ve hatırlatmakta fayda var: Bu iktidar güvenlik politikalarını hiçbir zaman dikkate almadı her konuda rant politikalarını yaşam felsefesi haline getirdi.
Bu tabloda iktidar, organize suç örgütü olan terör örgütüyle masaya oturmakta, CHP'nin önerdiği "akil adamlar"la görüşmeler yapmaktadır! Aynı zamanda terör örgütünün mali- siyasi- idari anlamda nasıl büyüdüğü de göz önüne alındığında PKK'nın sahip olduğu 50 milyar dolarlık bir güce nasıl el koyacağını da bilmemektedir. Aslında bilmektedir de, Amerika tarafından yürütülen PKK'nın siyasallaşması çalışmalarına ortak olduğu için eli kolu bağlı, siyasi anlamda da çıkmazda nefes alamayacak durumdadır. Bir soru da şudur: Acaba iktidarın PKK'ya bu kadar taviz vermesinin sebebi, rant ekonomisinin açığa çıkmasından duyduğu rahatsızlık mı?

Ucu kendine dokundu harekete geçti!..
YP Lideri Sadettin Tantan, Özel Yetkili Mahkemeler'le ilgili de açıklamada bulundu. Tantan; "Bu mahkemelerin yarattığı rahatsızlık da aslında iktidarın eseri. 1 Haziran 2005 tarihinde Türkiye'de yürürlüğe giren yeni ceza adalet sistemi Avrupa Birliği gibi ülkelerde 3- 4 yıl uygulama sonucunda uygulamaya konulmuş, bizdeyse hemen hayata geçirilmiş ve AKP yargıda yanlış uygulamalara neden olmuştur. Ki bu mahkemelerin 2008'den bu yana yaptığı eylemlerine ses çıkarmayan iktidar ucu ne zaman kendisine dokunmaya başlayınca 'harekete' geçmiştir. Çünkü AKP için 'siyasi rant' artık kalmamıştır ve siyasi tercihini, kara para ekonomisi- fuhuş ve kumar ekonomisi- kaçakçılık, terör ekonomisi- yolsuzluk ekonomisinden yana kullanan iktidar, bunlar soruşturulunca rahatsız olmuştur!"

Vural: Leyla ile Mecnun, Ferhat'la Şirin buluşması
Başbakan Erdoğan'ın, Leyla Zana'yı kabulüne tepkiler giderek artıyor. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural; "Televizyonlarda 'Leyla ile Mecnun' adlı bir dizi vardı. Kılıçdaroğlu ile Başbakan'ın buluşması bu diziye de konu olmuştu. Ondan önce de Ahmet Türk ile bir araya gelmişti, Ferhat ile Şirin'in buluşması... Bugün de anlaşılan o ki Leyla ile Mecnun'un buluşması... Büyük bir hasret gidermişler herhalde. Sizi buluşturan ne? 'Analar ağlamasın' sosuyla yaptığınız bölücülük reçetesini bu millete hazmettirmek istiyorsunuz" diye konuştu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğru, AKP ve CHP'nin ayrı ayrı başlattıkları Kürt açılım sürecinin sürdüğünü belirterek, "Terör örgütü PKK'nın şiddetle alamadığı mesafeyi AKP iktidarında aldığını görüyoruz" dedi. 

Terör masada kazanıyor
CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ise; "Türkiye'de ciddi bir biçimde rahatlama isteniyorsa, silaha sarılıp askere saldıran teröriste devletin müdahale etmesi gerekir. Leyla Zana Oslo sürecinin devam etmesi gerektiğini söylüyor. İşin ilginci Zana konuşmasında "2004'te başlayan görüşmeler" diyor, yani Başbakan'ın önce inkar ettiği görüşmeleri, 2004 yılında hem de protokollere bağlanacak şekilde ciddi biçimde kamuoyundan saklanarak yapıldığı ortaya çıkıyor" dedi. CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker de; "Zana'nın bir tüzel kişiliği yok, milletvekili olarak konuşan birisi. Terör örgütünün çözümünde rol olacak olan BDP'dir. Zana'nın Abdullah Öcalan ile ilgili sadece temennilerini olabilir. Bu ülkede hukuk vardır, kimin nasıl cezasını çekeceği o yada bu kişinin dediği ile değil yasalarla belirlidir. Ev hapsi denilen sistem Türk Ceza Kanunu'nda yok" diye hatırlattı.

40 bin kişinin katili
Emekli Tümgeneral Alaaddin Parmaksız da şunları söyledi:  "Terör örgütünün uzantılarıyla Oslo'da görüşürken siyasi kanadından biriyle bir görüşme yapılması artık yadırganmayacak bir hale geldi. 40 bin kişinin katilini nasıl ev hapsine alacak? Türkiye'nin yasalarında bir kere böyle bir şey yok. Bu siyasi bir karar. 40 bin kişinin katiline ev hapsi diyorlarsa salıversinler daha iyi. O zaman adam öldüren, hırsızlık yapan insanları da salıver. Tacizcileri, gaspçıları salıver. Bunların suçları bundan daha ağır mı ?" 
Emekli Tümgeneral Erdal Sipahi ise; Zana'nın dile getirdiği talepler tamamıyla PKK'nın talepleri. Bu açık. Bunlar PKK'nın siyasi talepleri ve devlet de pazarlık masasına oturtulmak isteniyor. Değişen bir şey yok. Tek anlamı bu başka bir anlamı yok. Terörle mücadeleyi elbette olumsuz etkileyecek. Bir taraftan müzakere, diğer taraftan mücadele yapamazsınız. Bir taraftan teröre sebep olmuş birisinin terörle müzakere için öne koyduğu şart koştuğu şeyler var öte tarafta siz onların gerçekleşmemesi için mücadele veriyorsunuz ve canınızı ortaya koyuyorsunuz. Bu mücadeleyi yapanların ve canını ortaya koyanların düştüklerini ruh halini kamuoyunun takdirine sunuyorum. Yapılan mücadele zaten bir şeyler gerçekleşmesin diye yapılıyor. O taleplerin gerçekleşmesi içinse bir taraftan müzakere masasına oturuluyor" dedi.


Kaynak: YENİÇAĞ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=69686


Bu haber 948 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,417 µs