En Sıcak Konular

YERALTI SUYUNA SAYAÇ MECBURİYETİ GELİYOR

1 Temmuz 2012 23:07 tsi
YERALTI SUYUNA SAYAÇ MECBURİYETİ GELİYOR Kontrolsüz kullanım sonucu rezervi her geçen gün düşen yer altı suyu kullanımı kontrol altına alınıyor.

Yeraltı suyuna sayaç zorunluluğu geliyor

Kontrolsüz kullanım sonucu rezervi her geçen gün düşen yer altı suyu kullanımı kontrol altına alınıyor. Yeraltı suyu kullanımının kontrol altına alınması ve israfın önlenmesi için ön yüklemeli uzaktan kontrollü su sayacı takılması zorunlu hale getirildi. Yeraltı suları genellikle sanayi tesislerinde, tarımsal sulamada, içme ve kullanım alanlarında tüketiliyor.

Son yıllarda yer altı suyu kullanımına yönelik taleplerde önemli artış yaşandı. Yeraltı suyunun kullanılabilmesi için izin belgesi alınması gerekiyor. Ancak izinlerin alınmasından sonra kullanılan su miktarı tespit edilemiyordu. Son yıllarda kullanma belgesinde belirtilen miktardan fazla yer altı suyu çekilmeye başlandı. Bu durum yeraltı suyunun rezervinin düşmesine neden oldu. Yeraltı suyu kullanımının kontrol altına alınması ve israfın önlenmesi için ön yüklemeli uzaktan kontrollü su sayacı takip takılması zorunlu hale getirildi. 13 Şubat 2013 tarihine kadar bütün kişi, kurum ve kuruluşlara ait kuyu, galeri, tünel ve benzerlerine ön yüklemeli uzaktan kontrollü su sayacı takılacak. Ölçüm sistemi kurmayanların belgeleri Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından iptal edilecek. Belgeye konu olan yer kapatılarak kapatma masrafları da sahibinden alınacak.

Sayaçların takılmasından sonra DSİ tarafından kullanılacak azami su miktarı kartlara yüklenecek. Karttaki miktar tüketilince su çekilmesi engellenerek kontrol altına alınacak. Yüklenen su miktarı, kullanma belgesinin verildiği tarihten itibaren bir yıl süre ile geçerli olacak. Ancak her bir yıllık dönemin bitiminde yeni yükleme yapılacak. Yüklenen su miktarının tamamının tespit edilen tarihten itibaren bir yıl içerisinde kullanılmaması halinde, kalan miktar bir sonraki yıla devredilmeyecek.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/yeralti-suyuna-sayac-zorunlulugu-geliyor-243628.htm



Bu haber 746 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,916 µs